R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

JohannesdedoperkerkOp 12 februari 2016 is de 'Stichting Vrienden van de Johannes de Doperkerk Montfoort' opgericht. De stichting heeft tot doel het in stand houden en onderhouden van het Johannes de Dopercomplex. Zij wil dit prachtige monumentale complex behouden voor de gemeenschap Montfoort/Linschoten in het algemeen en als centrum voor religiebeleving in het bijzonder.

Het stichtingsbestuur vindt dat het kerkgebouw, met zijn centrale ligging in Montfoort, een mooie bijdrage levert en kan leveren aan de gemeenschap van Montfoort en Linschoten. In het gebouw zijn verschillende activiteiten waarbij vele inwoners uit Montfoort en Linschoten samen komen. Het gebouw is vele dagen in de week ’s morgens open. Het gebouw is in 2009 opnieuw ingericht en biedt met haar open karakter, haar ruimte en mogelijkheden een warm welkom aan een ieder voor een bezoek, voor activiteiten, een praatje of een moment van rust en stilte.

De geloofsgemeenschap heeft nu kans, door een subsidie van de provincie en met opgebouwd spaargeld, groot onderhoud aan de buitenkant van het gebouw uit te voeren. Zij heeft heeft nog een flink financieel tekort en zal daar acties voor gaan voeren. De stichting onderzoekt hoe zij de geloofsgemeenschap kan ondersteunen en wil hiermee een mooie bijdrage leveren aan het behoud van het gebouw.

kaars vr joh 1De stichting Vrienden van de Johannes de Doperkerk gaat op bescheiden schaal kaarsen verkopen. kaars vr joh 2

De kaarsen kunnen als troost, gedachtenis of als geschenk worden gebruikt.
Kaarsen voor binnen en buiten met een mooi opschrift of zonder, waar je de mogelijkheid hebt er zelf iets op te schrijven.

De kaarsen zijn te koop in de hal van ons kerkgebouw bij de religieuze artikelen die daar vanwege de jaarmarkt enige tijd te vinden zijn.