R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

CommunicatieOverzicht communicatiekanalen van ons nieuws / Roosters / Verslagen van overleggen

In deze rubriek treft u informatie over onderwerpen die verband houden met communicatie binnen onze geloofsgemeenschap. Wat betreft actualiteit speelt deze website een belangrijke rol. Aansluitend wordt via de digitale nieuwsbrief BIJ-Johannes in principe wekelijks via de mail een overzicht verstuurd van nieuwe berichten en updates van deze website.

Klik hier om u vrijblijvend aan te melden voor deze nieuwsbrief.

Een ander nog steeds belangrijk communicatie middel is het parochieblad BIJeen. Dit blad verschijnt sinds februari 2016 met een frequentie van 10 nummers per jaar als opvolger van het lokale blad Rondom. BIJeen wordt thuis bezorgd op de ons bekende adressen. Het blad is ook via deze website in te zien. Via het secretariaat (klik hier voor contactformulier) kunt u zich aanmelden als u BIJeen (tegen een vrijwillige vergoeding van € 15,- per jaar) bij u in de brievenbus wilt ontvangen.

Zowel binnen de parochie als in onze geloofsgemeenschap zijn er diverse bijeenkomsten die betrekking hebben op het (pastorale)beleid. In deze rubriek treft u ook een artikel met een overzicht van korte verslagen van de meest recente bijeenkomsten.
Bijeen juni Klik hier en lees het nieuwste nummer van ons parochieblad BIJeen via deze website online. Ons fysieke parochieblad BIJeen verschijnt (sinds februari 2016) met een frequentie van op dit moment 8 nummers per jaar.  

Voor een overzicht wanneer de volgende BIJeen verschijnt en de data van kopij klikt u hier.

Nieuwsvoorziening via BIJeen is samenvattend
Tegenwoordig laten velen zich in hoofdzaak via de digitale weg informeren over het actuele nieuws via deze website. De ruimte in BIJeen is door de parochiebrede aanpak beperkt tot 4 pagina's voor onze geloofsgemeenschap. Het blad geeft wel een parochiebreed platform voor informatie van alle geloofsgemeenschappen en de werkvelden binnen de parochie. Het is voor een belangrijk deel een samenvatting wat u op deze website kunt vinden. De laatste pagina's van BIJeen geven een overzicht van de liturgievieringen parochiebreed.

BIJ Johannes Nwe juni 2018In onze nieuwsbrief 'BIJ-Johannes' wordt wekelijks op vrijdagmiddag (streven is verzending om 13.00 uur) een overzicht van het nieuws uit onze geloofsgemeenschap handig voor u samengevat.

Via de afbeeldingen bij de berichten in deze nieuwsbrief klikt u direct door naar meer informatie vaak te vinden op deze website. Maar ook wel externe websites brengen wij soms onder de aandacht. De vaste rubriek 'Varia' geeft een overzicht van artikelen elders uit onze parochie van de H. Drie-eenheid. Verder zijn vaste items onze liturgievieringen en de activiteitenagenda van onze geloofsgemeenschap. Iedereen mag zich vrijblijvend en zonder enige verpichting
voor deze nieuwsbrief aanmelden. Klik op onderstaande link om u aan te melden.
 

Help mee met het verspreiden onze nieuwsbrief.
De website met daaraan gekoppeld het nieuws via BIJ-Johannes heeft de beperking dat internet beschikbaar moet zijn. De realiteit is dat nog een (klein) deel van de mensen daar geen gebruik van maakt. Om dit deels op te lossen zullen wij zorgen dat er in de hal van de kerk een aantal uitgeprinte exemplaren van BIJ-Johannes liggen.
Maar u kunt ook ons meehelpen.

agenda1 2Wij willen graag voor iedereen inzichtelijk maken wat er zoal gebeurt en gedaan wordt in onze geloofsgemeenschap. Dat willen we ook actueel en compleet houden. Daarom een nadrukkelijke en doorlopende oproep aan allen die iets organiseren: informeer ons zo vroeg als mogelijk en ook tijdig zodat we dit in de agenda kunnen opnemen.

Maak er een goede gewoonte van zodra er iets wordt gepland ook de webmasters/redactie gelijktijdig te informeren. Meld ook de reguliere bijeenkomsten van alle werkgroepen, die willen we ook voor iedereen in beeld brengen. Een complete agenda laat ook aan anderen zien dat er meer vitaliteit bruist in onze geloofsgemeenschap dan wordt vermoed.

Stuur een berichtje over voorgenomen activiteiten en de planning van reguliere bijeenkomsten naar het vaste emailadres adres. Dit adres staat onderaan in elke nieuwsbrief die wij zenden. Of klik op deze link voor (contactformulier webmaster)
 
BIJeen logoHieronder treft u een overzicht van de woensdagen waarop BIJeen in 2019 klaar ligt voor verspreiding. De sluitingsdata voor de kopij voor het volgende nummer is ruim 2 weken voor de aflevering op de maandagmiddag uiterlijk om 12.00 uur (middaguur) op het (mail)adres van de redactie.

Voor het aanleveren van kopij zijn wat regels vastgesteld die u hier kunt nalezen.Komt uit op - Nummer - hoofdthema - (sluitingsdata voor kopij)                       

RoosterBinnen onze geloofsgemeenschap zijn veel vrijwilligers werkzaam. Die werkzaamheden worden ook vaak bij toerbeurt gedaan. Daarvoor worden vaak werkroosters gemaakt die binnen deze groepen weer worden verspreid. Vaak is het handig als anderen ook kunnen nagaan wie voor bepaalde taken op enig moment is ingeroosterd.

Het streven is voor zover daar behoefte aan is op deze website al deze werkroosters inzichtelijk te maken. Zo kunnen ook aanpassingen in het rooster ook beter worden bijgehouden. U kunt via onderstaand overzicht doorklikken naar het overzicht van de betreffende groep/werkzaamheden. Dit overzicht zal naar verwachting verder worden aangevuld.

De roosters die geactualiseerd blijven en ook online zijn in te zien treft u hieronder.

BEVESTIGING AFMELDING VAN ONZE NIEUWSBRIEF

U heeft aangegeven dat u geen belangstelling meer heeft voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Dat vinden wij als geloofsgemeenschap uiteraard jammer.
Uiteraard respecteren wij uw beslissing.

Wij proberen elke vrijdag met een bondige samenvatting het actuele nieuws met u te delen. Uit ervaring weten wij dat bij het lezen van een nieuwsbrief via een smartphone of tablet er nog wel eens per vergissing en onbedoeld op de afmeldlink in het mailbericht wordt geklikt. Als dat het geval is kunt u zich weer eenvoudig en vrijblijvend aanmelden.

Heeft u geklikt omdat u teveel (overlijdens) berichten ziet – dan kunt u via dat bij hernieuwde aanmelding aangeven.

infoPraktische informatie bij het lezen en/of over het gebruik van BIJ-Johannes

De nieuwsbrief BIJ-Johannes wordt in principe elke vrijdagmiddag om 13.00 uur verzonden. Via een link gekoppeld aan de afbeeldingen in deze nieuwsbrief komt u veelal automatisch met één klik op een uitvoeriger bericht op onze en/of een andere relevante website.

Kopij sturen
De redactie en webmasters hebben één centraal adres voor kopij bestemd voor deze website, de nieuwsbrief BIJ-Johannes, Facebook en/of BIJeen. Voor de leesbaarheid streven we naar korte bondige stukken en wij bepalen aan de hand van onderwerp en relevantie hoe en waar wij het bericht plaatsen. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden kopij te bewerken. Ons adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kort en krachtig
De nieuwsbrief BIJ-Johannes is bedoeld om u wekelijks een korte samenvatting te geven wat er zoal te doen is. Voor de leesbaarheid benadrukken we korte teksten te leveren. De meeste mensen scannen liever snel wat korte berichten. Een uitvoerig bericht wordt van harte op de website geplaatst. De samenvatting (streven is maximaal ca. 150 woorden) in onze  nieuwsbrief. Lever voor de essentie van het verhaal ook zelf een samenvatting bij ons aan. Met één klik op de bijbehorende afbeelding lezen belangstellenden het complete bericht op de website.

Let op de sluitingstermijn
Kopij bestemd voor de eerstkomende nieuwsbrief graag aanleveren uiterlijk op de donderdag voorafgaand vóór 14.00 uur!

Facebook2 copyNaast onze wekelijkse nieuwsbrief BIJ - Johannes (naar ruim 1100 e-mailadressen) is Facebook een eigentijdse aanvulling op de communicatie van onze geloofsgemeenschap. Er worden in toenemende mate ook berichten op Fabebook geplaatst. Uit statistieken blijkt dat onze berichten indien deze ook enkele keren worden gedeeld wel een bereik halen van 3000 tot 3500 facebookleden. Dat aantal groeit naarmate deze berichten worden gedeeld. Facebook is een communicatiemiddel dat ook door steeds meer bedrijven en instellingen wordt ingezet als aanvulling op hun eigen website.   

Om dat bereik te halen werkt facebook met de vorm van een 'vriendschap'. Vrienden van BIJ-Johannes zien berichten die als BIJ Johannes worden geplaatst. Daarvoor zijn veel Facebook gebruikers door de beheerder persoonlijk uitgenodigd voor deze ‘vriendschap’. Facebookleden die de pagina van BIJ-Johannes 'liken' (inmiddels bijna 400) blijven ook op de hoogte. 

Berichten worden soms ook gedeeld binnen openbare facebookgroepen zoals ‘Je bent Montfoortenaar .. een echte Linschotenaar....’ De inhoud van de berichten en frequentie is nu divers. De opzet is veelal wat luchtig, kort en bondig met een link, waarbij belangstellenden op onze website meer kunnen lezen of foto’s bekijken.
LikeOnsOpFacebook.2png

Ruim 50 jaar was Rondom het informatieblad van onze geloofsgemeenschap. Het laatste nummer verscheen op 6 januari 2016.

KLIK HIER EN BEKIJK DE ALLERLAATSTE RONDOM

Alle exemplaren van Rondom vanaf 1 januari 2013 staan op deze website.
Door via uw muis op de betreffende nummer te klikken krijgt u deze op uw beeldscherm.

TwitterTwitter, je komt het overal tegen. Op websites, kranten, tijdschriften, tv programma’s. Twitter wordt veel gebruikt door politici, artiesten en bekende Nederlanders. Je kunt er nog wel omheen maar ze doen allemaal wel iets met Twitter. Vooral jonge mensen, gewend aan de sociale media ontdekken dat twitteren niet alleen leuk is, maar ook ontzettend handig. Daarom gebruiken ook steeds meer kleinere bedrijven en instellingen Twitter.

Ook wij willen niet achterblijven en aanvullend op onze Facebook pagina zijn wij als geloofsgemeenschap ook gestart op Twitter. Ook dit biedt ons nog meer communicatie mogelijkheden om andere doelgroepen (jongeren) te bereiken en de vindbaarheid van ‘onze kerk’ te verbeteren.

overleggenZowel binnen de parochie als in onze geloofsgemeenschap zijn er diverse bijeenkomsten die betrekking hebben op het (pastorale)beleid.
In dit artikel worden verslagen van een aantal bijeenkomsten verzameld. Vanuit onderstaand overzicht kunt u met één klik het betreffende verslag lezen. 

Zodra er een nieuw verslag wordt toegevoegd zal dit artikel weer boven in de lijst van meest recente publicaties verschijnen. Na circa een jaar wordt een verslag verwijderd.

© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top