R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

Vanwege alle Corona-maatregelen zullen de fysieke bijeenkomsten van "40 stiltemomenten op weg naar Pasen" niet meer doorgaan. Er wordt hard gewerkt aan een online alternatief, wat deze week al in gang is gezet. Op maandag en vrijdag is er een ingesproken meditatie te beluisteren op de website van de protestantse gemeente IJsselstein. Op woensdag staat er uiterlijk 's avonds een meditatie op de kerkomroep van PKN Gemeente De Rank. Wij hopen dat dit voor veel mensen een goed alternatief zal zijn. In het rooster staan alleen de dageliujkse lezingen genoemd.

40 stiltemomenten 2020Ik had een droom, schreef hem op en deelde hem met jullie. Dit is de droom:
Wat als we in de vastentijd, van Aswoensdag (26 februari 2020) tot en met de woensdag in de Stille Week (8 april 2020), elke dag ergens een stiltemoment houden waar mensen tot rust kunnen komen en samen met anderen in stilte kunnen luisteren naar een Bijbeltekst? Zou dat iets zijn? Zouden daar mensen naartoe komen? Nu is het zover. Het project gaat starten!

WELKOM op deze startpagina
R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper
Montfoort-Linschoten.

We zijn intensief bezig met de vitaliteit van onze geloofsgemeenschap en ons motto is daarbij is: Ontmoeten ráákt!  Op dit deel van de website van de parochie van de H. Drie-eenheid worden het actuele nieuws, informatie en achtergrond nieuws van ons met u gedeeld. Elke vrijdag versturen wij onze digitale nieuwsbrief 'BIJ-Johannes' met een overzicht van nieuwe berichten op deze website. Deze is onmisbaar als u op de hoogte wilt blijven.

Klik hier voor meer informatie/aanmelden over deze nieuwsbrief.

Motto Ontmoeten RaaktR.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper

Ontmoeten: dáár geloven wij in.
We laten ons raken door Jezus,
die ons voorleefde:

‘Niemand gaat zijn weg alleen.
God heeft zich met jou verbonden!’

In dát geloof willen wij ruimte creëren
voor Ontmoeting die ertoe doet.
Vanuit vriendschap en mededogen
willen we zorg hebben
voor ieder die ons pad kruist.
Jouw verhaal telt!
Wij weten ons gesterkt door Jezus’ belofte

‘Waar twee of drie in Mijn Naam bijeen zijn,

daar ben Ik in hun midden.’

Ontmoeten ráákt!
Een uitleg van dit logo kunt u (klik hier) vinden

De horizontale menu regel van onze website

Het begint met Johannes de Doper, dat is geheel links de (home)knop en heeft een uitklapmenu met de agenda, contactgegevens, de historie, meer over ons kerkgebouw, communicatie, kerkcommissie, pastoraatgroep, de St Vrienden van Johannes de Doper en ook alles over Ontmoeten ráákt!

A tot Z
Vervolgens ziet u A t/m Z (Ik zoek). Dit is dé weg waar u alfabetisch alle onderwerpen op de kernwoorden kunt vinden binnen de deelsite van Montfoort-Linschoten. Een onderwerp of artikel is soms langs meerdere kernwoorden te vinden. In deze lijst vindt u de titel van de artikelen die op de website zijn geplaatst.

Een centrale plek is er daarna voor Activiteiten/Nieuws. Dit is het meest actuele deel van onze website. Hier vindt u het meest recente nieuws van onze geloofsgemeenschap. Archief/Foto’s is de plek om ons fotoalbum in te zien en daar zijn ook heel veel gearchiveerde berichten te vinden.

Familieberichten is de meest geraadpleegde rubriek van onze website. Hier treft u een overzicht van onze overledenen. Liturgievieringen van zowel onze geloofsgemenschap als de andere kerken in onze parochie zijn hier te vinden.  Als laatste rechts het menu over onze Werkvelden (Wat doen we). Daar kunt u alle vaste informatie vinden over wat we doen binnen alle werkvelden, koren en (werk)groepen die actief zijn binnen onze geloofsgemeenschap.

Webmasters/redactieteam

Deze website en de wekelijkse nieuwsbrief BIJ-Johannes, alsmede de input op Facebook en Twitter wordt verzorgd door een team van webmasters. Als u wilt reageren of een bericht aan ons wil sturen klik dan hier voor een contactformulier Op de foto's het team v.l.n.r. Rita Noordermeer, Helma Spruit en Ben van Blokland.

RitaNoordermeerhelmaSpruit nwBen

Rubrieken in de verticale kolom (rechterzijde):

• Agenda
Hier is een directe link met een overzicht naar activiteiten en vieringen in onze geloofsgemeenschap en in de parochie.

• Meest recente publicaties
Zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst verschijnt de titel boven in deze kolom. De meest recente staan bovenaan. Zo kunt u eenvoudig snel de meest actuele berichten nalezen. Bij belangrijke wijzingen en/of aanvullingen in bestaande artikelen verschijnt dit bericht weer bovenaan in dit overzicht.

Neem contact op met
Via deze rubriek vindt u de belangrijkste contactmogelijkheden zoals het secretariaat, werkgroepen, enz.

• Anderen bekeken onlangs
Geeft u als bezoeker een indruk wat de belangstelling had van andere bezoekers aan onze website.

• Ledenadministratie
Hier staan formulieren om wijzigingen door te geven, zoals adreswijziging, een nieuw emailadres, telefoonnummer enz. Er zijn ook formulieren om u aan- of af te melden voor de ledenadministratie van onze geloofsgemeenschap.

• Weblinks naar Hier vindt u naar diverse relevante weblinks naar externe websites, zoals bijvoorbeeld de andere kerken in Montfoort en Linschoten.