R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

FotoboekenMet regelmaat worden er door Sjaak Spruijt, maar ook wel anderen foto's gemaakt van activiteiten binnen onze geloofsgemeenschap. Deze foto's geven ons een mooi beeldverslag van activiteiten en zeggen soms meer dan een tekst. Deze foto's worden extern opgeslagen. In artikelen vindt u in dat geval een link naar het betreffende album. Via deze link komt u met één klik bij de juiste foto's. 

Hieronder treft u in een fotoalbum - met een overzicht van foto's rond activiteiten vanaf 1 januari 2017. De meest recente staan altijd bovenaan maar u kunt verder scrollen. Onder het fotoalbum zijn nog diverse berichten van 2015 en 2016 met een link naar foto's

Veel plezier bij het bekijken. Wilt U reageren of u hebt ook een fotobijdrage voor deze website, neem dan contact op met de webmaster Ben van Blokland (06 - 1288 1833)
 

fotoalbumBij activiteiten binnen onze geloofsgemeenschap worden er vaak foto’s gemaakt.
In veel gevallen is Sjaak Spruijt de fotograaf maar er zijn ook anderen die een bijdrage leveren. 

Deze foto’s worden meestal met een link verwerkt in een artikel of verslag van deze activiteiten.
Deze berichten staan verspreid op diverse plaatsen en rubrieken en slechts deels in de categorie foto's.

Om de vindbaarheid te verbeteren worden foto's voortaan extra in dit overzicht op deze pagina opgenomen.
De lijst betreft activiteiten vanaf januari 2017 en de meest recente foto's staan bovenaan in dit fotoalbum met een overzichtelijke lijst.Presentatieviering communicanten - 26 januari 2020
Drie Koningen viering en Nieuwjaarsreceptie - 5 januari 2020
Herdertjestocht 2019 - 21 december 2019 
Kerstmarkt in de kerk - 13 en 14 december 2019

St Caecilia - Greet Steenbrink 40 jaar koorlid - 24 november 2019
New Generation (jubilarissen) - presentatie vormelingen - 27 oktober 2019
Dank je wel (vrijwilligersweekend) 4-5-6 oktober 2019
Jaarmarkt Montfoort - 24 augustus 2019
Maria Tenhemelopneming - inwijden Mariakapel Achthoven 15 augustus 2019

Eucharistieviering met Koos van Winden/Frans Lieshout 16 juni 2019

Carnavalsviering 3 maart 2019
Laatste viering (dirigent St Caecilia) Mayke Vendrig - 25 december 2018
Oecumenische Kerstsamenzang - 15 december 2018
Kerstmarkt in de kerk 2018 - 14 en 15 december 2018

125 jaar St Caecilia - 25 november 2018

Dank-je-wel (vrijwilligers)weekend 5-6-7 oktober 2018
Byzantijnseviering Montfoort - 30 september 2018
Foto's Jaarmarkt Montfoort - 25 augustus 2018
Gouden priesterjubileum pastor Henny Slot - 24 juni 2018

Het aanzien van onze toren blijft in deze periode van restauratie indrukwekkend. Er zijn van alle kanten al heel wat foto’s van gemaakt die ons worden toegezonden. Sjaak Spruijt heeft er afgelopen weken diverse foto’s van in het fotoalbum van de restauratie geplaatst.

Het zicht wat er precies gedaan wordt is ons ontnomen. Er wordt ‘achter de schermen’ stevig doorgewerkt. 
Om daar een beeld van te geven gaat Wim Beukers (van onze kerkcommissie)  als betrokkene met zijn
fototoestel regelmatig hoog de toren in. 

Het weekend van 30 september, 1 en 2 oktober stond in het teken van onze vrijwilligers. Vrijdagavond waren zij uitgenodigd voor een ontspannende avond. De cabaretier Ruurd Walinga hield ons n.a.v. van zijn show ‘plantaardig en diervriendelijk’ op een verrassende manier een spiegel voor. Met zijn (knuffel)ark -van Noach- liet hij ons voelen dat je niet alles in je leven kunt regelen, zeker als dat om gezondheid gaat, iets wat hij zelf aan de lijve had ervaren. Het voelde goed om met humor toch een boodschap voor alle dag mee te krijgen.

Na de voorstelling werd er BAR gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en overheerlijke HARTIGE hapjes. Dat alles werd op voortreffelijke wijze verzorgd door leden van het koor Caecilia.

Terugblik op een mooie wandeling. 

Met 18 personen vertrokken we om 7.00 uur vanaf de kerk richting Tiendweg.

Het zonnetje schijnt en er is voldoende dauw. Een bijzondere dag 5 mei Bevrijdingsdag en Hemelvaart. Al lopend spreken wij hierover. Zo zijn er onderweg mooie gesprekken waarbij je rouleert met gesprekspartner.

We kregen ook een mooie uitleg over de natuur rondom de Tiendweg, Blokland en de natuurpaden in en om Montfoort. Om 9.00 uur stonden we weer bij de kerk waar een lekker ontbijt wachten, met onder andere broodjes van bakker van Rooijen.

Voor gezinnen met jonge kinderen vaak vergezeld van opa's en oma's was er op kerstavond op 18.00 uur een speciale kinderviering.
Het thema was: 'plek van licht en vrede'. Het kerstverhaal werd verteld en gespeeld. Orgel en piano werd bespeeld door Marian de Noo. Voor de ondersteuning van de liedjes werd er prachtig gezongen door: Esther de Noo, Chenna Vianen, Mara Nulkes en Janne Jacobi.

Zaterdag 19 december 2015 was de tweede en wederom zeer succesvolle herdertjestocht door Montfoort. Door de startlocatie in De Rank gingen al ca 850 mensen geregistreerd op weg. Maar in grote getale werd ook spontaan aangesloten in de tocht. Dit jaar met nóg meer sketches, een iets gewijzigde route en nieuwe verrassingen!

Naast de RK kerk, was er tijdens de jaarmarkt op zaterdag 22 augustus 2015 een terras ingericht.

De organisatie kijkt heel tevreden terug op de jaarmarkt. Een mooie en zonnige dag, er werden veel vakantieverhalen uitgewisseld tijdens de ontmoetingen op het plein bij de kerk. De wafels, cake en de taart lieten zich goed smaken.

Alle kraampjes werden goed bezocht en menigeen kocht lootjes voor het goede doel: het Restauratiefonds van onze kerk. De opbrengst van deze dag is bijna € 2.400!
Een prachtig resultaat.

Dauwtrappen met Hemelvaart

Met Hemelvaart zijn een aantal mensen gaan dauwtrappen. Om 7.00 uur werd verzameld bij de kerk, waarna er een gezonde wandeling werd gemaakt met daarin enkele rustmomenten waarbij ook wat teksten werden gelezen. Het was een heerlijke ochtend en de wandeltocht voerde door het mooie natuurgebied achter Willeskop, waarbij ook natte voeten worden gehaald. De tocht werd afgesloten met een gezamenljk ontbijt.
Annie Nederend heeft enkele foto's gemaakt die u hier kunt bekijken.

Op 26 april 2015 hebben 20 kinderen hun Eerste Heilige Communie gedaan. Pastor H. Slot ging ons voor in de feestelijke viering en het koor van New Generation heeft voor de muzikale ondersteuning gezorgd. Het thema tijdens de voorbereiding en de viering was "Een hart vol liefde". Het was een hartverwarmende viering.

Zondagmorgen 5 april 2015 werd voor de vierde keer in 't Kruispunt de Oecumenische Paaswake gehouden. Rond 6 uur kwamen de eerste deelnemers in het donker van de nacht de kerk binnen. De korte Paaswake werd geleid door dominee Rianne van der Nagel–Meter en Gerard Vendrig, de muzikale begeleiding werd verzorgd door Esther Stigter.

Allereerst wens ik u allen een Zalig Pasen, mag het Licht van de opgestane Heer ons vertrouwen en moed geven om Zijn boodschap door te geven.

Er is de afgelopen weken veel gebeurd rond en in het leven van Jezus. Dat heeft er voor gezorgd dat vele mensen in onze geloofsgemeenschap zich op de één of andere manier bij Hem betrokken hebben gevoeld. Het begon al met Palmpasen, de groene buxustakjes, de palmpasenstokken in de KWD. Daarna de vieringen met Witte Donderdag, de Goede Vrijdag en Pasen.

Afgelopen zondag 20 maart stond de kinderwoorddienst in het teken van Palmpasen. Er waren ongeveer 60 kinderen en na het verhaal te hebben voorgelezen, hebben de kinderen de palmpasenstokken mooi versierd.

Het zag er erg feestelijk uit toen de kinderen de kerk binnenkwamen met de stokken.
We kunnen terugkijken op een mooie viering met de kinderen.

Het thema van de carnavalsviering van zondagmorgen 15 februari was geheel in lijn met het thema van carnaval 2015 van de prins van carnavalsvereniging Les Boutonniers Marten le Plongeur. Deze stadsprins had als thema gekozen : 'Carnaval in de Onderwaterwereld'.

Op 30 januari 2015 heeft pastor Bernard Höfte voorafgaand door een drukbezochte viering in de R.K. kerk Geboorte Johannes de Doper te Montfoort afscheid genomen van onze parochie wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Het Kindje Wiegen op Tweede Kerstdag was weer een vrolijke kerkviering speciaal voor de kinderen, waarbij de opkomst van jong en oud weer groot was.

Met alle aanwezigen werd geluisterd naar het kerstverhaal. Ook werden er gezamenlijk kerstliedjes gezongen en heel bijzonder was dat alle kinderen bij de liedjes zelf muziek mochten maken met allerlei muziekinstrumenten. Hiervan werd door alle kinderen enthousiast gebruik gemaakt.

Dit jaar bestaat het R.K. kerkkoor Interludium 45 jaar!

Tijdens de viering van 11 oktober 2014 is dit feit feestelijk herdacht en tevens het 45 jarig koorjubileum van het koorlid Ton van Agthoven. Hier ziet u enkele foto's van deze viering. In de goed gevulde kerkzaal van het Kruispunt zijn veel mooie en vriendelijke woorden gesproken door de lector Trudy van Jaarsveld en de voorganger pastor Höfte. Er stonden extra veel bloemen in de kerkzaal waaronder een prachtig bloemstuk dat de muziek van Interludium verbeelde. 

Op zaterdagavond 20 december 2014 was er (de eerste?) bijzonder geslaagde Herdertjestocht door Montfoort. Vele honderden mensen, veelal in gezinsverband hebben deze wandeling gemaakt. Het was een mooie route vanaf De Rank door de binnenstad van Montfoort, geheel gemarkeerd met lichtjes.


Op zondag 23 november 2014
vierden wij het traditionele St-Caeciliafeest. Dit jaar waren en ook weer jubilea van koorleden die ons zo vele jaren trouw zijn. Dit jaar maar liefst 7 stuks. 

Gerda van Oostrum en Piet van der Linden (IJsselkade) beide 25 jaar koorlid. Nel van der Horst 40 jaar koorlid, Piet Kurver, Gerard van Wijngaarden en Jan Erkemij 50 jaar, Annie Vendrig maar liefst 65 jaar.

Open Monumentendag 2014, (13 september) was de afsluiting van een periode extra openstelling. Hoewel onze kerk elke morgen van 10.00 tot 12.00 uur open is, wordt in de zomer maanden deze extra openstelling zeer gewaardeerd. Op monumentendag was er een mooie tentoonstelling, verzorgd door Sjaak Spruijt in de kerk rond onze (oud)missionarissen. Ook de stichting DAC, van pastor Henny Slot was deze dag present. Hier treft u enkele foto's van de bezoekers van deze tentoonstelling.

Het vrijwilligersweekend had als thema: 'het vuur van de Geest'. En dat hadden we niet zomaar gekozen. Mede door de inzet van vele vrijwilligers is onze geloofsgemeenschap een ontmoetingsplek waar mensen zich bij betrokken voelen. Waar mensen zich vanuit of door de Geest laten inspireren. Al die vonkjes zorgen er voor dat het vuur blijft branden.

De zanggroep Cantores zijn 30 jaar geleden gestart. Uit dankbaarheid is dit op zondag 1 juni 2014 herdacht. Het was een feestelijke viering met ook respectvol aandacht voor voormalig organist Kees van den Brink die eerder dit jaar is overleden.


Op deze pagina een paar foto's van pastor Wim Heuver die afgelopen vrijdag 9 mei 2014 in de leeftijd van 72 jaar is overleden.

Pastor Bernard Höfte heeft een In Memoriam geschreven. Dat vindt u hier. 

Zaterdagmorgen 24 mei 2014 waren we al vroeg op pad. Deze dag gingen we met 6 misdienaars naar de Tarcisiusdag (Diocesane misdienaarsdag) in Utrecht.

Na een spannend busreisje kwamen we op de plaats van bestemming. We moesten ons omkleden voor de processie. Er liepen 272 misdienaars en acolieten mee en het was een mooi geheel.

Toen iedereen opgesteld was en iedereen stil was hoorde je de kerkklokken op de achtergrond. In stilte ging de processie voort richting de kerk. De misdienaars en acolieten hadden een speciale plek voor in de kerk.

De werkgroep Kinderwoorddienst heeft met de basisschoolkinderen weer een gezellige palmpasenviering gehouden. Eerst is het verhaal van Palmpasen verteld. Daarna is uitleg gegeven over het verhaal, over de Goede Week en over de palmpasenstok.

Daarna gingen we met zijn allen de meegebrachte palmpasenstok versieren. Tot slot kregen de kinderen een paaskleurplaat en een paaswoordzoeker. Nadat alle palmpasenstokken versierd waren, gingen alle kinderen in een grote optocht door de kerk om aan alle mensen de mooi versierde stokken te laten zien. De bedoeling is dat de kinderen de stok weggeven aan iemand van wie ze vinden dat die dat nodig heeft, iemand die ziek is of een moeilijke tijd doormaakt. We hadden een opkomst van 47 kinderen.

U kunt hier een foto's bekijken van Sjaak Spruijt. 


Terug naar Startpagina              Terug naar rubriek foto's
Zondag 6 april 2014 was Diaken Jouke Schat naast Pastor Jan Bouwens ook voorganger in de viering van 10.00 uur. In deze viering was er naast een extra collecte ook in de preek van Jouke en na afloop bij de koffie aandacht voor het werk van de stichting Kinderhulp Togo. Klik hier voor meer informatie over het project. Zodra er neer bekend is over de resultaten van de actie wordt u daarover nader geïnformeerd. Van deze viering zijn door Sjaak Spruit enkele foto's gemaakt die u hier kunt zien. 

Terug naar Startpagina
Het IJsselstense Kamerkoor heeft op zondagmiddag 6 april onder leiding van dirigent Arnaud van Gelder een passieconcert in onze kerk gegeven met een programma rond de lijdensweg van Christus, waarin renaissance muziek werd afgewisseld met muziek van 20e-eeuwse componisten. De organist ter afwisseling was Theo Visser. Als u hier klikt ziet u enkele foto's van dit concert van Sjaak Spruijt.

Terug naar Startpagina.

Op 18 mei 2014 hebben 32 kinderen hun 1e H. Communie gedaan. Er waren 2 vieringen. Het thema van de voorbereiding en de viering was "Wie vaart er mee?" Pastor Henny Slot ging voor in de vieringen en muzikale ondersteuning van het koor van New Generation.

De zon scheen al vroeg, dus er konden buiten prachtige foto's gemaakt worden en de kinderen konden in processie naar de ingang van de kerk. Bij binnenkomst hadden alle kinderen een hengel met een eigen gemaakte vis bij zich. De evangelie lezing was van Johannes 21: 1-14 Ontbijt aan het meer.

De traditionele carnavalsviering was ook dit jaar weer een inspirerende en zeker ook gezellige viering. De kerk was al vroeg goed gevuld met ook heel wat kinderen die op de kinderwoorddienst waren afgekomen. Veel bezoekers waren in passende sfeer, verkleed of opgesierd met een subtiel attribuut en anders wel regelmatig met een 'big smile'. De binnenkomst was zoals altijd onder muzikale begeleiding van de Tsjechische Kapel Carolanka. Deze groep van 12 enthousiaste muzikanten verzorgde in deze viering ook een muzikaal intermezzo tijdens de collecte en onder de communie.

Tijdens de laatste open monumenten dag was er in onze kerk een prachtige tentoonstelling over de betekenis van Pastoor Spaan voor de Monfoortse gemeenschap. Sjaak Spruijt heeft deze dag een grote serie foto's gemaakt. Vooral van het tentoongestelde materiaal. Als u hier klikt kunt u deze bekijken.
Zondag 5 januari 2014 was er een mooie kinderwoorddienst. Vanwege het feest van Driekoningen waren ook de kinderen die dit voorjaar hun Eerste Heilige Communie gaan vieren uitgenodigd. Er was een grote opkomst. Naast het verhaal over de ster hebben de kinderen hun eigen ster geknutseld. Na de kinderwoorddienst was er een feestelijke stoet om de weekendviering in de kerk af te sluiten en de sterren uit te reiken aan de mensen in de kerk. Klik hier om mooie foto's te bekijken die Sjaak Spruijt heeft gemaakt.

Op zondag 26 januari was er in Linschoten een oecumenische viering in het kruispunt.De voorgangers waren Ds Rianne Meter van de PKN en Gerard Vendrig van R.K. Geloofsgemeenschap. Hier vindt u alvast een eerste beeldverslag van Sjaak Spruijt. 

De zaterdagavond voorafgaand was er het het succesvolle Kruispunt Eet-café. Als u hier klikt komt u op de website van het Kruispunt met een verslag en waar ook een fotorapportage van Marriëtte Harlaar is te vinden.
Als u hier klikt treft u een aantal mooie foto's van Sjaak Spruijt van de gezinsviering op kerstavond om 18.00 uur. De laatste twee foto's zijn overzichtsfoto's van de kerstviering van 20.15 uur.
Zaterdag 21 december 2013 was in de Johannes de Doperkerk de traditionele Oecumenische kerstsamenzang met medewerking van het Interkerkelijk Gospelkoor El Shaddai o.l.v. Jan Spier. Solo zang was er van Mariëtte Vink en Sander de Ridder. Voorgangers bij deze geslaagde bijeenkomst waren Gerard van Vliet, Arie van Gent en Thea Visser. De tweede collecte was voor de stichting "Dara Europe" (klik hier voor meer informatie) en hier gaf Hein Voss uitleg over.Als u hier klikt ziet een een aantal foto's van Sjaak Spruijt van deze prachtige avond.
Woensdag 13 december 2013 was er een gezellige kerstmarkt in het centrum van Montfoort. Klik hier voor een foto impressie van het vervaardigen van kerststukken en ook 'onze' kraam op de Hoogstraat. De definitieve opbrengst van deze marktdag is het fantastische bedrag van ruim 2200 euro. Dit bedrag is overgemaakt naar het restauratiefonds van de kerk. Onze dank gaat uit naar de geweldige inzet van alle betrokkenen voor en achter de schermen.

In Montfoort en in Cabauw was er op zaterdagmorgen 2 november 2013 een workshop om een bloemstuk te maken in het kader van Allerzielen. In montfoort waren er 14 enthousiaste deelnemers. Na een korte inleiding over de achtergrond van Allerzielen werd er een uur hard gewerkt om er iets moois van te maken. Een impressie van het creatieve werk ziet u op onderstaande foto's. Een aantal van deze mooie stukken werden diezelfde avond in de Allerzielenviering gebruikt als versiering rond de grafkaarsen op de treden van het liturgisch centrum. Na afloop werden deze ook meegenomen om op een graf of bij een urn te worden gelegd. 

Op zondag 24 november 2013 vierden we het St. Caeciliafeest en daarin feliciteerden we de jubilarissen:
  • de heer Jo Baars: 60 jaar koorlidmaatschap
  • mevrouw Alie Le Noble: 40 jaar koorlidmaatschap
  • mevrouw Nel Pauw: 40 jaar koorlidmaatschap

Voor de foto's van dit mooie feest klik hier.
Het dubbel jubileum van pastor Henny Slot (70 jaar en 45 jaar priester) is uitbundig gevierd. Zowel in Linschoten als Monfoort hebben veel mensen van de gelegenheid gebruik gemaakt om Henny te feliciteren. Henny wilde geen persoonlijk cadeau. Zodoende was dit mooie weekend van 9 en 10 november 2013 het startpunt voor de actie voor stichting DAC: 'Vrienden van Henny Slot helpen de boeren in Kameroen. Als u hier klikt ziet u een mooie foto reportage van Sjaak Spruijt. Wil u meer weten over de actie, klik dan hier.
Zondagmiddag 3 november was er een concert van het IJsselsteins kamerkoor in de kerk. Van dit optreden zijn enkele foto's gemaakt door Sjaak Spruijt. Klik hier om deze foto's te bekijken.
Als u hier klikt treft u een korte foto impressie van onze vrijwiligersavond (4 oktober 2013) als onderdeel van het (Be)dank weekend. Leden van de werkgroep kinderwoorddienst hebben deze avond gezorgd voor de koffie/thee met wat lekkers en aansluitend de catering. Een 100 tal vrijwilligers heeft zich kostelijk vermaakt met verrassend leuke zangworkshop olv Monique van de Hoogen uit Oudewater. Na afloop was er volop gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Aanvullend zijn er een aantal foto's toegevoegd van de boeiende en inspirerende bezinningsochtend met Kees Pannekoek op zaterdagmorgen en de zondagmorgenviering die werd opgeluisterd door het Middenkoor uit Oudewater.
Donderdag 15 augustus 2013 werd Maria Tenhemelopneming gevierd en was er aansluitend een processie maar de Mariakapel. Op deze foto's van Sjaak Spruijt een korte impressie van deze viering.

Zondag 21 april 2013 hebben in twee vieringen in totaal 35 kinderen feestelijk hun Eerste H. Communie gedaan. 

© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top