R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

code MusicOm het jaar wordt er door Code-Music een nationaal middenkorenfestival georganiseerd. New Generation heeft zich daar deze keer voor ingeschreven. Dat betekende dat er een gedegen voorbereiding moest plaatsvinden, want er werd heel wat van ons gevraagd. Na een inzinglied - wij hebben daarvoor gekozen voor ‘In winter gevangen’- mocht er een vrij nummer gekozen worden. In ons geval was dat ‘Naar wat ongrijpbaar is’. Vervolgens was er een verplicht nummer: ‘Sure on this Shining night’. Dit zesstemmige nummer was nieuw voor ons en kostte veel voorbereidingstijd. Tenslotte moesten we een themanummer kiezen. Voor ons was dat ´You raise me up´

Het festival vond plaats op zaterdag 16 maart j.l. in de St. Martinuskerk in Hoogland. Er hadden uiteindelijk zeven koren voor ingeschreven.

Naarmate we dichter bij de 16e maart kwamen, werd er steeds serieuzer geoefend. Er werd zelfs een extra avond ingelast. Er groeide een soort spanning, strakke gezichten, eindeloos herhalen, dit nog wat beter en daar even op letten. In de laatste week gingen er steeds meer appjes rond en aan alles was te merken dat we ervoor gingen.

En toen was het zover. Vol goede moed togen we naar Hoogland. Het was een dag om een beeld te krijgen van zes andere koren. Heerlijk om naar hen te luisteren: prachtige liederen en een bron van inspiratie. Bovendien was het ook een mooie gelegenheid om te zien hoe je daar als New Generation tussen staat. Maar het was ook een dag dat we de competitie met andere koren zouden aangaan.

Om 11.15 uur ging het ´los´. Joko uit Leidschendam zong als eerste en we hadden niet direct het gevoel dat wij dat niveau niet haalden. We luisterden vervolgens -met twee pauzes tussendoor- naar Intermezzo uit Gorinchem, Katharsis uit Tilburg, Incanto uit Zoetermeer en His Revolution uit Waddinxveen. Daarna waren wij aan de beurt. Het was inmiddels half drie. We zongen in in een klein aangrenzend kapelletje. Het klonk fantastisch. Als dit het ging worden...

Toen de piano voor de zesde keer van plaats veranderd was en iedereen zijn plek had ingenomen, waren alle ogen op Paul gericht (want dat hebben we er zeker van geleerd). Iedereen deed zijn stinkende best en het klonk naar ons idee als een klok. We waren tevreden. Paul: “Jullie hebben nog nooit zo goed gezongen!”. Ook onze twee (!) meegereisde fans, Nelly en Gerard, waren enthousiast. Dat zat wel goed. Nog even luisteren naar de City Singers uit Almere en dan zouden we horen hoe we gepresteerd hadden.
Code musik NG
Rond kwart voor vier was de vierkoppige jury eruit. Het was natuurlijk moeilijk geweest en het lag allemaal dicht bij elkaar, je kent dat...
Allereerst maar de publieksprijs. Die was voor Incanto uit Zoetermeer.
Toen de prijzen, toegekend door de vakjury.
Niet derde... dat waren de City Singers.
Niet tweede ... hoera voor Incanto
Maar.....Ook niet eerste... dat was Katharsis.

Oei, toch even een lichte teleurstelling. Maar niet getreurd; het totale niveau lag hoog en het lag allemaal heel dicht bij elkaar. We hadden uitstekend gezongen vonden we zelf. Wel vonden we het jammer (en misschien ook niet helemaal terecht) dat de jury extra punten had gegeven voor randzaken als presentatie, aansluiten bij het thema, zichtbaarheid van de eigenheid van een koor, terwijl het ons vooral ging om het goede zingen. Maar zeker een terechte winnaar, daar waren we het over eens.

We zijn uiteindelijk zesde geworden. Belangrijk? Nee, want we zijn tevreden over onze presentatie, maar vooral.........we hebben twee maanden met heel veel inzet en vooral veel plezier geoefend. We hebben bewezen dat we tot heel wat in staat zijn. Bovendien was het alles bij elkaar een heel gezellige dag. Kleine attenties voor Paul, onze dirigent, en Harriët, onze pianiste, waren dan ook meer dan verdiend. We hebben de dag met elkaar afgesloten in het pannenkoekenhuis.

Al met al een mooie ervaring waar we veel van geleerd hebben.
Ons nieuwe lied ´Sure on this shining night´kunt u binnenkort van ons verwachten.

Hans Vergeer

Terug naar startpagina
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top