R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

WaterlinieOude Hollandse Waterlinie concerten met verhalenverteller

Voor het Monumentenweekend 12 en 13 september 2020 heeft de Stichting Oude Hollandse Waterlinie een vijftal mooie klassieke concerten op het programma staan. De concerten worden gehouden in Gorinchem, Gouda, Montfoort, Nieuwpoort en Woerden.

Het eerste concert in de reeks van vijf wordt gehouden op: zaterdag 12 september van 11.00-12.00 uur, in de Kerk Johannes de Doper, Pastoor Spaanplein 2 in Montfoort

De muziek wordt afgewisseld met verhalen over de rol van Montfoort in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672, verteld door theatermaker Michiel van de Burgt, bekend als Wouter van de Waterlinie. Het concert wordt uitgevoerd door het zes musici tellende Barok-ensemble Camerata Capelle, onder leiding van Boudewijn Bruil.

Het programma omvat de volgende gevarieerde klassieke werken:

- Giuseppe Sammartini concerto in F voor blokfluit, strijkers en continuo Christa Lips,
- sopraan Henry Purcell
- When I am laid uit Dido and Aeneas
- John Dowland Come again sweet love van Greensleves
- Georg Philipp Telemann, concerto in A mineur TWV 52, a1 van Telemann voor altblokfluit, altviool (viola da gamba), strijkers en continuo
- Domenico Sarri, Concerto in a mineur voor blokfluit, strijkers en continuo

De concerten zijn gratis bij te wonen!

Informatie over de locaties en tijden van de concerten in Gorinchem, Gouda, Nieuwpoort en Woerden is te lezen op de website:www.oudehollandsewaterlinie.nl