R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

ONTMOETEN Raakt logo Lieve inwoners van Montfoort en Linschoten,

Ruim 10 weken geleden werden er 'kaartendozen' in de supermarkten Boons Markt, Jumbo en AH geplaatst t.b.v. de actie "Een kaartje ráákt".

Dóór en vóór inwoners
Iedereen die een ander een lichtpuntje gunde van betrokkenheid, afleiding, hoop, bemoediging en troost kon een handgeschreven kaart of tekening in de doos bij een van de supermarkten achter laten. Een actie dóór en vóór alle inwoners van Montfoort en Linschoten dus. “Ontmoeten ráákt!” wilde daarmee bewerkstelligen dat we elkaar, zeker in de voorbije bizarre tijd van isolatie, vereenzaming en spanning, verstandig en gemeend nabij konden zijn!

Einde actie
Inmiddels zijn de strenge maatregelen van de 'intelligente lockdown' dusdanig versoepeld dat het (nieuwe) normale leven meer en meer haar beloop krijgt. We merken dat ook aan de teruglopende opbrengst van kaarten in de dozen. Daarom is besloten de actie te beëindigen. Zaterdag 6 juni zijn de dozen weggehaald en voor de laatste keer geleegd.

Vanuit het hart
"Ontmoeten ráákt!" wil iedereen die deze actie tot een succes heeft gemaakt heel hartelijk bedanken: de supermarkten voor hun belangeloze medewerking, maar zeker ook u, waaronder leden van de Linschotense kunstroute, die met een warm en betrokken hart kaartjes hebt geschreven voor een anonieme dorps- of stadsgenoot! kaartje rkt


Geweldig dat er zoveel mensen uit Montfoort en Linschoten zijn die een ander door dit eenvoudige gebaar nabij wilden zijn.

‘Dank je wel!’ namens alle mensen die de afgelopen 10 weken plezierig verrast zijn geworden door zo’n lief kaartje, want......  
Actie:  Een kaartje ráákt!

Vanaf 24 maart 2020 staan er bij Boon’s markt in Linschoten en de Jumbo en AH in Montfoort ‘Een kaartje ráákt!’-dozen!
In samenwerking met deze supermarkten én de SWOM komt ‘Ontmoeten ráákt!’ op deze manier tegemoet aan mensen die behoefte hebben aan een kaartje (of tekening) van een stads-/dorpsgenoot.

De oproep is tweeledig:
- mensen die behoefte hebben aan een kaartje kunnen zich melden (bent u of kent u...)
- mensen die iets willen betekenen voor een ander in deze bijzondere tijden kunnen een kaartje schrijven en in de doos bij de supermarkt deponeren.

Een kaartje ráákt!
Lichtpuntjes,
je kunt ze helaas niet kopen,
maar je kunt ze wel zijn.
Ik ben erg graag eentje voor jou,
ook al is hij maar klein!

IEDEREEN die een ander een lichtpuntje gunt van betrokkenheid, afleiding, hoop, bemoediging en troost kan thuis een handgeschreven(!) kaart of tekening met liefde en aandacht schrijven of maken en deze vervolgens in de “Een kaartje ráákt-doos” bij een van onze supermarkten achter laten.

Bént u of ként u iemand die graag zo’n kaartje op z’n tijd zou willen ontvangen laat dit dan vooral weten! Graag via het emailadres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onder vermelding van KAARTJE en het adres waar deze gewenst is. Wij zorgen ervoor dat de kaartjes of tekeningen goed terechtkomen!


4 – 13 – 43  (17 april 2020)
Nee, dit zijn niet de winnende eindcijfers van een Paasloterij...
Dit is het aantal mensen dat we respectievelijk in de eerste, de tweede en de derde week van de actie “Een kaartje ráákt!” hebben kunnen verrassen met een lief kaartje van een stads- of dorpsgenoot!
Wat geweldig dat er dus steeds meer mensen uit Montfoort en Linschoten zijn die een ander door dit eenvoudige gebaar nabij willen zijn. #Daslief

“Een kaartje ráákt!”: een actie vóór en dóór iedereen en van alle leeftijden.
Sleep elkaar door deze weken van isolatie heen en DOE MEE!


Aanvullend: Een Paas- of lentegroet doet goed!
We bevinden ons in de Goede Week tijdens de intelligente lockdown, zoals Rutte het pleegt te noemen. Het nieuws i.r.t. het coronavirus brengt bij de meesten van ons toenemende spanning en onzekerheid teweeg. En dat deze situatie nog wel een hele poos gaat duren, is inmiddels ook wel duidelijk...

Enkelen hebben al mogen ervaren hoe fijn het dan is om een stads- of dorpsgenoot nabij te weten middels een kaartje. Zomaar een lief kaartje of een mooie tekening van iemand die je niet persoonlijk kent: het geeft een verrassend goed gevoel! Daarom de oproep aan iedereen, jong of ouder: schrijf een Paas- of lentegroet of kleur een Paastekening en deponeer deze (vandaag nog) in de "kaartendozen" bij de supermarkten! #daslief

En bént u of ként u iemand die graag een kaartje (of tekening) ontvangt, laat dit ons vooral weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v "kaartje". Want "een kaartje ráákt"!
Een Zalig Pasen gewenst.


Een actie voor en door iedereen en van alle leeftijden!

Terug naar startpagina  KLIK HIER VOOR DE FLYER VAN DEZE ACTIE 

Kaartje raakt    
Waar staan de "Een kaartje ráákt!-dozen” in de 3 supermarkten?


AH (boven): bij het poortje waar je de zelfscankassa’s verlaat,  maar de doos wordt wel eens verplaatst bv op de pinautomaat. Even rond kijken dus.   
 
Boon’s markt (li-onder): bij het toegangspoortje

Jumbo (re-onder): op de tafel van het inpakpapier bij de kassa’s                                                         
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top