R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

klokken in torenNa 6 weken luiden wordt deze luidactie op woensdagavond 29 april 2020 afgesloten. Het Coronavirus heeft voorlopig nog een grote impact op het maatschappelijk leven maar het diepste dal lijkt voorbij.

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, had de Raad van Kerken in Nederland een oproep gedaan om op woensdagen tussen 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

Bijna alles was de afgelopen tijd al dan niet enige tijd gesloten. Ook kerken namen halverwege maart het besluit hun deuren voor vieringen (behoudens uitvaarten) te sluiten. De impact is groot. Immers kerken zijn de plaatsen waar de verkondiging van eendracht en hoop een thuis hebben. Voor een deel zijn er kerken die online vieringen verzorgen. Ook onze geloofsgemeenschap verzorgt nu en dan een livestream te volgen via kerkdienstgemist. Zo is er nog de mogelijkheid om vanuit onze kerk de boodschap van hoop te blijven verkondigen.

Als teken van hoop en troost, als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening en om mensen met elkaar te verbinden, hebben wij ook 6 weken lang op de woensdagavond de  ‘klokken van hoop en troost’ laten luiden. Wij als geloofsgemeenschap wilden zo mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen.

Ook onze klokken luiden woensdag 29 april tussen 19.00 – 19.15 uur dus voor de laatste keer.
Dit is live te volgen / terug te luisteren via kerkdienstgemist (klik hier)

Foto: klokken van de RK Kerk Geboorte Johannes de Doper