R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

Kalender KeesEen cadeautip van pastor Henny Slot. De Mill Hill Missionarissen lanceren een nieuwe Missiekalender. Op de twaalf maandbladen prijken afbeeldingen van kunstwerken van een bijzondere missionaris. Kees Breed of Brederoc.

Een Hollandse jongen uit Alkmaar waar hij in 1925 geboren is en overleden in Oosterbeek 2017. Hij had een blonde kuif, vlotte blik, vaardig met pen en penseel. Missionaris van Mill Hill in de eerste plaats, sociaal werker op de Filipijnen, kunstschilder maar ook familieman, kritisch wereldbeschouwer en gepromoveerd kerkrechtgeleerde.

Het idee om de missiekalender nieuw leven in te blazen is ontstaan door de nalatenschap van Kees Breed welke bestond uit ongeveer 800 kunstwerken en een grote hoeveelheid geschriften. In samenwerking met Dutch Master Painters is door Mill Hill Missionarissen besloten om deze onverwachte vondst te delen met een groter publiek.

We zijn op zoek gegaan naar Brederoc, de sociaal bewogen missionaris en kunstenaar in beeld en tekst. Dit gaat gebeuren door o.a. museale exposities te organiseren in 2020-2021, het maken van kunstpublicaties, films en door deze eerste Mill Hill kunstkalender te presenteren, de comeback van de Missiekalender zo u wilt.

Gedachte achter de fraaie, kleurrijke uitgave van deze kunstkalender is de kracht van kunst. Kunst verbroedert, ontroert, roept vragen op. De kalender is een mooi eindejaarsgeschenk, relatiecadeau of verjaardag.

De opbrengst van de kalender gaat direct naar Mill Hill projecten in de Filipijnen, India en Oost- en West-Afrika. Daarbij wordt geïnvesteerd in de bouw van scholen, het verbeteren van opleiding en beheer van weeshuizen en opvang van kindsoldaten.

De prijs van de kalender is € 15,-- U kunt bestellen via Ben van Blokland (Klik hier voor contactformulier) of bel naar 06 - 1288 1833.  Als u belangstelling heeft regel dit zo snel mogelijk.

Op 7 en 8 december is pastor Henny Slot in Linschoten en Montfoort en kunnen de kalenders na de viering worden meegenomen.