R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

totaalbeeld 2Het was best spannend dit jaar, schrijft Cock Vendrig, met een vernieuwde opzet van de jaarmarkt. Als werkgroep zijn we blij dat de ‘Jaarmarkt anders’ zo goed in trek was. Dat alles was alleen mogelijk met de hulp van veel enthousiaste vrijwilligers! We kunnen een mooie opbrengst melden van €1.738,85 (Dank aan Christien van Rooijen voor het wafelbeslag en AH voor de bloemen). Dit bedrag is uiteraard mooi meegenomen, maar waar het ons vooral om te doen is, is de gastvrijheid van onze geloofsgemeenschap en de ontmoetingen met de mensen die bij ons komen.

Share Fair was een gouden greep, veel blije gezichten van inbrengers van spullen en zeker van degenen die iets van hun gading vonden. Er werden weer de meest mooie bloemencreaties vervaardigd en het terras in de mooie nieuwe tuin was op deze warme dag een verademing. In de kerk waren rondleiders voor belangstellenden en er werd veel muziek gemaakt.

Geert Schuurmans die het orgel heeft bespeeld liet ons in een berichtje weten: “Verfrissend de andere opzet rond en in de kerk. Ik sprak diverse mensen, die het naar hun zin hadden. En ik wil dat hiermee even doorgeven. Vooral ook de vredige sfeer in de grote tuin achter de kerk met de verkwikkende temperatuur was weldadig. Mijn bijdrage met het orgel vond ik heel fijn om te doen. Graag wil ik alle helpers en jullie hartelijk danken voor alle werk aan het succes van dit evenement.Opbouwen kraam 2

Laurens Guelen laat ons weten: Dankbaar om als vrijwilligers de Share fair te kunnen proeven. Vooral de wat verbazende en dankbare reacties van mensen dat het in tegenstelling tot de rommelmarkt gratis was. Een bbq-pit als luxe bij het nachtvissen. Prijzen voor de bingo die ik organiseer, wat een uitkomst. Ansichtkaarten van Montfoort waar m'n man nog opstaat. Die vaas met opdruk van een koe voor m'n verzameling. Een pentekening van het kasteel van Montfoort voor aan de muur in de kamer. Ga zo maar door. Met alle drukte wel weinig tijd voor een praatje. Door alle drukte juist ook genoten van samenzijn.

Laurens gaf ons ook deze impressie als vrijwilliger tijdens de jaarmarkt.

De dag was bij de aanvang om half acht al mooier dan de zomerse temperatuur. Cock Vendrig had 9 mannen georganiseerd om de tenten op te zetten. De tent is ondanks alle overleg in twee keer opgezet. Alle talenten waren aanwezig om er samen iets goeds van de maken. Praktische doeners, denkers die eigenlijk eerst de handleiding wilden lezen voor aanvang maar ook de sfeermakers die met een gezonde dosis humor de gang van zaken van commentaar voorzagen. Sommige mannen kenden elkaar oppervlakkig. Het was echt leuk en mooi om te zien hoe mannen wat onbeholpen en ongedwongen samen werken en toch samenblijven bij het doel om een tent op te zetten. Een mooie Ontmoeting.

Meer foto's van de jaarmarkt in het fotoboek van onze geloofsgemeenschap of klik hier en ga rechtstreeks naar de foto's van Sjaak Spruijt

Share fair 2AANKONDIGING - Jaarmarkt “net even anders”!

Ook dit jaar laten wij ons weer zien op de Jaarmarkt 24 augustus, maar dit jaar doen we het net even anders.
We staan nu zichtbaar voor de RK Johannes de Doper kerk in Montfoort op het “Kleine Johannesplein”.
We maken deze dag ook gebruik van onze prachtige kerktuin, mooi gelegen aan de Hollandse IJssel!

Nieuw dit jaar is de Share Fair kraam.

Bij Share Fair is weggeven en delen het uitgangspunt.
Kleine spullen die goed, schoon en netjes zijn en niet meer worden gebruikt maar zeker nog de moeite waard zijn, kunnen ingeleverd worden op de dag van de jaarmarkt tussen 9.00 uur - 11.00 uur bij de kerk. We denken aan kleine huishoudelijke apparaten, compleet en goed. Ook allerhande kleine snuisterijen, serviesgoed, gereedschap en speelgoed.
Ieder kan (gratis) meenemen wat hij/zij kan gebruiken. Op deze manier krijgen spullen een tweede leven.
Voor alles wat je brengt geldt dat het heel, netjes en bruikbaar moet zijn. De Share Fair is geopend van 9.00 tot 16.00 uur.

Terras, bloemschikken en open kerk

Als vanouds ’n wafeltje eten, koffie of thee drinken met wat lekkers op ons terras.
De bloemschikkers zijn ook weer aanwezig om de mooiste creaties te maken.
Er kunnen zelfs bloemstukken op bestelling gemaakt worden.
De kerk is deze dag open voor bezichtigingen. Tussen 10.30 en 11.30 uur klinkt er oude muziek met 3 fluitisten en over de rest van de dag klinkt orgelspel en piano.
De kraam met religieuze artikelen is gevestigd in de hal en is al enige tijd dagelijks te bezoeken net zoals de boekspot.

Zo ziet u, er is genoeg te doen voor een rondje in en rond de kerk. Welkom!