R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

Dauwtrappen 2Hemelvaartsdag verzamelde zich ruim 20 mensen om 7.00 uur bij De Rank. Een mooie traditie van dauwtrappen op deze dag voorafgaand aan de oecumenische voering. De morgenstond was minder van goud dan gehoopt. Maar slechts een enkel spettertje kon het humeur niet breken. Na een kort welkom en wat bagage voor onderweg vertrokken we voor de eerste minuten in stilte waarna er ruimschoots gelegenheid was voor vele geanimeerde gesprekken.

Ook onderweg was er even wat ruimte voor een bezinnende tekst over Hemelvaart. De route van ruim 9 km ging via Blokland, en de Tiendweg weer terug waar we (met een veldboeket) om 9.15 uur arriveerde voor een gezamenlijk ontbijt. Aansluitend om 10.00 uur was er een oecumenische viering met Ds. Martha Verstoep en Gerard Vendrig. Hierbij enkele sfeerfoto’s van deze wandeling.

Dautrappen 5Dauwtrappen 3Dautrappen 4Dauwtrappen 1

De uitnodiging voor 30 Mei: Hemelvaart beginnen we met dauwtrappen.

Ook dit jaar organiseert de Werkgroep Oecumene Montfoort (WOM) weer voor iedereen die zin heeft op Hemelvaart: dauwtrappen. We vertrekken om 7.00 uur bij de Rank, Verlengde Hoogstraat 26, Montfoort.

Er is een mooie, niet al te lange wandeling door de natuur uitgezet. Onderweg zullen er een paar korte bezinnende momenten zijn.

Om 9.00 uur zijn we weer in de Rank, waar we gezellig met elkaar een broodje eten. Er is koffie en thee. Het is handig als u even opgeeft als u mee wilt lopen en een broodje mee eet. Meld dit bij Gerard Vendrig.
Om 10.00 uur sluiten we in de Rank af met een oecumenische viering, waar iedereen van harte bij is uitgenodigd.

NB In onze kerk is er geen viering.

Terug naar Startpagina           Aanmelden bij Gerard Vendrig - klik hier voor contactformulier