R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

Jeanne van Buuren Het heeft de Koning behaagd om ‘onze’ Jeanne van Buuren-van Oostveen koninklijk te onderscheiden. Met deze woorden sloot burgemeester mevrouw mr. P.J. van Hartskamp - de Jong haar lovende toespraak af. Zij is trots op vrijwilligers en ook verheugd hen in het zonnetje te kunnen zetten. Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren hebben ingezet voor onze gemeenschap. Voor die inzet is Jeanne benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vrijdagmorgen 26 april, de dag voor Koningsdag was zij nog niets vermoedend ingeroosterd als gastvrouw. Een taak die zij al meer dan veertig jaar met een gastvrije insteek vervuld. Vervanging was geregeld en vlak voor 10.00 uur werd Jeanne min of meer ontvoerd naar het St. Jozefgebouw. Naast Jeanne viel de eer ook te beurt aan mevrouw Van den Berg-Deurloo en de heer Severs uit Linschoten.

Deze welverdiende onderscheiding van Jeanne is vanwege haar jarenlange tomeloze inzet en betrokkenheid bij de kerk als gastvrouw. Maar ook haar werk voor de vrouwenorganisatie KVG en het winkeltje in Antoniushof.

Gedurende een aantal jaren was Jeanne lid van het Vredesplatform. Daar was ze onder meer betrokken bij het Vredesplein op de jaarmarkt, de herdenking van de ‘Dag van de Mensenrechten’ en het Platform Noodhulp Vluchtelingen. Ook vroeg zij nadrukkelijk aandacht voor het Manifest Verdraagzaam Montfoort en was zij betrokken bij de ontvangst van de Vrouwen van Srebenica in Montfoort. Daarnaast begeleidde zij in 2011 twee groepen Bosnische leraren tijdens hun kennismaking met Nederlands onderwijs.

Ook haar luisterend oor en adviserende praatje voor ouders en leerlingen in de periode dat zij werkzaam was in de kantine van het Wellantcollege in Montfoort bleef niet onbenoemd.

We mogen dankbaar en trots zijn op deze betrokken vrijwilligster en wij feliciteren Jeanne van harte met deze welverdiende eer!

Jeanne van Buuren 4 Jeanne van Buuren 3 Jeanne van Buuren 2 Jeanne van Buuren 1