R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

Op zaterdag 13 april 2019 ging de groep die in onze kerk in de zomermaanden de rondleidingen verzorgt, op pad voor hun jaarlijkse uitje.
Dit jaarlijkse uitstapje is gezamenlijk met de rondleiders van de St. Janskerk in Linschoten en de Grote of St. Janskerk uit Montfoort. Deze keer was het witte kerkje in Lopikerkapel van de Ned. Hervormde Gemeente onze bestemming. We werden gastvrij ontvangen en na kennismaking met koffie en thee volgde een rondleiding.

Dit bijzondere kerkje ligt enigszins verscholen tussen bebouwing  aan de Lopikerweg Oost. Het dateert uit 1450 en heeft sinds 1971 de status van rijksmonument. De kerk is in 1832 hersteld en in 1950 nogmaals geheel gerestaureerd. Bijzonder zijn o.a. de preekstoel, de klok en de wanden met opschriften van de tien geboden en de twaalf artikelen des geloofs, geschilderd in 1771 door P. Landzaat.
De gastheer leidde ons rond en wist veel te vertellen. Met een smakelijke lunch werd dit bezoek afgesloten.

Ook interesse om rondleider/gastdame/gastheer te worden? Zie 'rondleiders open kerk'.
Lopikerkapel 1Lopikerkapel 2Lopikerkapel 3