R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

Kerk in het parkElkaar ‘ontmoeten’ in het park

De geloofsgemeenschappen van PGM ‘De Rank’ en wij Johannes de Doper, hebben het initiatief genomen voor een bijzondere viering in het stadspark. Iedereen is van harte welkom bij deze bijzondere viering zonder drempels op zondag 7 juli, waar het gaat om ‘Ontmoeten’ We mogen gebruik maken van de grote STAM-tent. Voor de invulling is Jan Willem van der Straten, media theoloog gevraagd, de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door het koor Hatikwa uit Nieuwegein.

De viering begint om 10.00 uur en duurt tot 11.00 uur. Als doel is dat er naast mensen van de beide geloofsgemeenschappen ook anderen belangstellenden komen, jong en oud, om in een informele, laagdrempelige omgeving - ongeacht afkomst of geloof - zich thuis en welkom te voelen. Het thema is: Ontmoeten. Wij bieden de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, maar ook om God te Ontmoeten. Er is een videoboodschap op facebook geplaatst om deze viering ook buiten onze eigen geloofsgemeenschap onder de aandacht te brengen. Klik hier en ga naar facebook om dit korte flimpje te bekijken.

Na afloop is er de gelegenheid om te picknicken. Iedereen is dan welkom. Aanvang picknick is rond 11.45 uur. Wij zorgen dat er koffie, thee en limonade is. Uit praktische overwegingen wordt u verzocht om zelf brood mee te nemen. Lijkt het u leuk om mee te helpen om dit evenement tot een succes te laten worden dan bent u van harte welkom. Hulp tijdens dit evenement kunnen we goed gebruiken!

De eerdere aankondiging van dit evenement
Bij een groep mensen binnen de Protestantse Gemeente Montfoort en de RK Parochie in Montfoort leeft al een tijdje het idee om in de zomer een keer een kerkdienst te organiseren in de open lucht. Zomaar ergens buiten in Montfoort.

Het doel hiervan is om over de grenzen van de beide kerken heen te stappen om in een totaal andere omgeving andere Montfoorters te ontmoeten en de boodschap van God met elkaar te delen. En dat in een informele, laagdrempelige omgeving waar iedereen -ongeacht afkomst of geloof- zich thuis en welkom voelt.

Joke de Ruiter: “We hebben voor de uitvoering van dit evenement contact gezocht met STAM. Zij zetten immers al een aantal keer per jaar de tent neer in het park voor diverse buitenactiviteiten. STAM reageerde direct enthousiast. We zijn erg blij met deze samenwerking. De STAM laat de tenten en faciliteiten zoals stroom en toiletwagens belangeloos een dagje langer staan. Ook zorgen ze dat alles op zondagochtend schoon is van de zeskamp en feestavond van de zaterdag”

Zo is er eigenlijk een nieuw evenement in Montfoort geboren: “Kerk in het Park” op zondag 7 juli om 10.00 uur. Het wordt dan voor het eerst in de geschiedenis van Montfoort dat er een kerkdienst in het park gehouden wordt. Daar moet je gewoon bij geweest zijn, aldus een enthousiaste Joke. Inmiddels zijn de voorbereidingen al van start gegaan. In de projectgroep zitten Gerard Vendrig, Evert Versloot, Martha Verstoep, Marja van den Pol en Joke de Ruiter.

Langzaam wordt ook de invulling van het evenement steeds concreter. Zo zal na Kerk in het Park bijvoorbeeld een gezamenlijke picknick worden gehouden. Joke: “Alle hulp is welkom om van “Kerk in het Park” een succes te maken.

Aanmelden en ideeën en suggesties zijn welkom via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De projectgroep heeft de komende maanden nog veel werk te verzetten maar hopen veel mensen te mogen begroeten op zondag 7 juli in het stadspark.