R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

Welkom1In het zomerseizoen, dit jaar van 3 juli tot 14 september 2019, staan de deuren van onze kerk ook op de woensdag- en zaterdagmiddag uitnodigend wijd open. De extra openingstijden zijn van 12.00 tot 16.00 uur. Welkom prijkt op de glazen binnendeur. Deze openstelling biedt bezoekers aan Montfoort een aardige gelegenheid om eens binnen te lopen tijdens hun wandel-, fiets- of vaartochtje door het Groene Hart. Voor anderen is er de behoefte om een kaarsje aan te steken of een boek te spotten.

We zorgen dat in de ruimte rustige muziek klinkt. Er ligt voor de bezoekers een flyer en een handige plattegrond met beschrijving van bezienswaardigheden (in meerdere talen). Maar voor de persoonlijke touche wordt het over het algemeen ook zeer op prijs gesteld als er iemand aanwezig is die iets kan vertellen over het gebouw en de bezienswaardigheden. Het aantal bezoekers wisselt sterk, soms lopen er diversen tegelijk rond maar het kan ook wel eens heel rustig stil zijn. Het contact en de gesprekken met de bezoekers zijn vaak best wel boeiend te noemen.

Er is een team van rondleiders die in de zomerperiode enkele keren daarvoor worden ingeroosterd. Dat team bestaat nu uit 14 personen: Bart Vlooswijk, Ben van Blokland, Frans Kemp, Helma Spruit, Joep Holtackers, Jules Langenberg, Kees van de Brink, Laus Koster, Liesbeth van Rooijen, Sjaak Spruit, Theo van Kortenhof, Ton van Es, Truus Huiden en Wim Baars. Tijdens de open dagen ben je altijd met zijn twee├źn. Inroostering is in overleg en afhankelijk van beschikbare tijd.

Als het je leuk lijkt om het bestaande team van rondleiders te versterken ben je van harte welkom. Klik hieronder op een contactformulier of neem telefonisch contact op met Jules Langenberg of (0348) 47 36 35.

Voor belangstellenden die overwegen de kerk een keer te komen bezoeken is er bij het bezoek een folder beschikbaar met een korte beschrijving van de geschiedenis en de inrichting van de kerk. Die folder is ook hier via de website digitaal in te zien.

Terug naar Startpagina          Contactfomulier Jules Langenberg        Bezoekersfolder van de kerk