R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

mariakapel detail.jpgActie voor Mariakapel op Achthoven

Achthoven is in actie! De Mariakapel aan de N228 nabij de Slotlaan is een pareltje aan de toegangsweg naar Montfoort. Het is door de gemeente aangemerkt als gemeentelijk monument. Deze kapel wordt al vele jaren op orde gehouden door Jan Slot. Het hekwerk rond het bijzondere kapelletje was al jaren in slechte staat.

Een groep buurtbewoners is onder leiding van Gerard Scholman in actie gekomen en hebben het initiatief genomen om een nieuw hek te plaatsen. Vrijdag 22 maart 2019 werd een nieuw hekwerk geplaatst. Het is een flinke kostenpost waar de groep betrokken buurtbewoners zelf voor opdraaien.

Waardeert u het ook dat het kapelletje er weer mooi bijstaat? Misschien heeft u er dan ook wel een kleine bijdrage voor over. Als geloofsgemeenschap zijn we blij met dit initiatief.

Om ook in actie te kunnen komen stellen we het actiebanknummer van de parochie open voor donaties.
U kunt desgewenst uw bijdrage overmaken naar banknummer NL 47 RABO 0329 6871 74 t.n.v. Parochie H Drie-eenheid/ Johannes de Doper. Graag onder vermelding van 'Mariakapel'. Deze bankrekening wordt gebruikt voor tijdelijke (diaconale) acties binnen onze geloofsgemeenschap.

In onze nieuwsbrief, via BIJeen en Facebook hebben wij aandacht besteed aan dit initiatief. Het heeft tot nu toe (1 mei 2019) een mooi bedrag van ruim €800,- opgeleverd. In de komende BIJeen van begin juni 2019 meer over de toekomst en het beheer. Wie het van plan was maar er nog niet aan toegekomen iets te doneren uw bijdrage is uiteraard nog welkom.

De redactie is op zoek naar wetenswaardigheden over deze Mariakapel als achtergrondinformatie voor deze website.
Wij houden ons aanbevolen als u tips of concrete informatie kunt aanleveren.

Foto's hieronder: links oude situatie - rechts met nieuw geplaatste hek (Foto's Jacqueline Vendrig)

mariakapel oud henkwerkMariakapel Nw Hekwerk