R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

EHC uitreiken hostieOp deze webpagina wordt de informatie aangaande de Eerste Communie (19 mei 2019) met u gedeeld. 

Op 19 november 2018 was de eerste bijeenkomst voor de ouders van de 18 kinderen die nu, een half jaar later, op 19 mei 2019 hun Eerste Heilige Communie zullen vieren. Het thema van 2019 is: 'Laat ons altijd vrienden blijven'. Bij deze feestelijke viering zal pastor Henny Slot voorgaan. Een speciaal koor van broers en zusjes, grootouders e.a. zal onder leiding van Clementine Bergman de zang verzorgen.

Korte terugblik op deze viering
Het was een mooie viering waarbij alle kinderen iets mochten doen in de viering. Dit jaar vormden de communicanten samen met enkele ouders en opa's en een oma het koor o.l.v. Clementine. Thema was Laten we altijd vrienden blijven. Om vrienden te blijven moet je er wel iets voor doen. Blijf elkaar ook regelmatig zien. Op woensdag 22 mei hebben we met de kinderen teruggekeken op de viering. Ook was er een mevrouw van de NSGK om symbolisch het bedrag van de collecte van de kinderen € 116,50 en de extra collecte van de kerk € 345,84, (in totaal € 462, 34) in ontvangst te nemen. Wij willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen tijdens de voorbereiding en met de viering. Door ieders talenten in te zetten hebben we samen een mooie viering gehad. Dank je wel. Laat ons altijd vrienden blijven.

De werkgroep Eerste Communie. Nina, Esther en Mia.

Via kerkdienstgemist (klik hier) kunt u 12 maanden deze viering terugkijken en/of downloaden

De kinderen die hun Eerste Communie doen zijn: Suze van der Werf, Jelle Kemp, Niels de Wit, Nick Dorresteijn, Ronne van Vliet, Hidde van Kooten, Thijs van den Ham, Koen Roeloffzen, Sophie de Vries, Bram van Rooijen, Liva Spruit, Ilse Snel, Kiana Welgraven, Oskar Botter, Sofie Knasiak, Tygo Mink, Mats van de Bunt, Hugo de Wit. Van harte gefeliciteerd en een heel mooie dag gewenst samen met jullie ouders, broers en zussen, opa's, oma's, familie en vrienden.

Dit jaar vullen wij de viering in met een gelegenheidskoor o.l.v. Clementine Bergman. Het zou fijn zijn als jong en oud willen meezingen. Dus broertjes, zusjes, opa's, oma's, vriendjes, vriendinnetjes, iedereen is welkom. Als je zingen leuk vindt ben je van harte welkom. We gaan oefenen in de Kleine Johannes bij de RK Kerk op woensdagmiddag 17 april, 24 april, 1 mei van 15.00-16.00 uur en zaterdagmiddag 18 mei 2019 van 14.00-15.00 uur. Ook al kun je niet alle keren bij het oefenen zijn, meld je dan ook aan. We sturen de liedjes naar je toe. Laat even weten als je mee wilt doen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Derde bijeenkomst van de kinderen
Zondagmorgen 10 maart was het een drukte van belang in de kerk. Naast het dopen van 3 kinderen in de viering was er ook een bijeenkomst voor de Eerste Communie. Na het openingslied en het welkom in de kerk gingen de kinderen naar de Kleine Johannes. Daar wordt het huiswerk bekeken en bidden de kinderen samen en krijgen uitleg over de 40-dagentijd met een spel. Ook wordt hen geleerd hoe je de communie moet ontvangen. Daarna wordt er een Bijbelverhaal verteld over vier vrienden, die hun vriend die niet kan lopen, bij Jezus brengen. Vrienden heb je nodig. Er wordt ook nagedacht over vergeving en de foutjes die wij maken. De kinderen mogen deze foutjes opschrijven waarna ze dit mogen versnipperen in een echte versnipperaar. Afsluitend nog een spel en de tijd is alweer om. Met hun map gevuld met huiswerk gaan de kinderen om 11.30 uur weer met hun ouders mee huiswaarts. Op 13 april is de volgende bijeenkomst.


Een speurtocht door de kerkehckerk2019
Vrijdag 15 februari waren alle kinderen van groep 4 van 'Kbs De Howiblo' en 'Kbs De Heeswijk' in de kerk. In kleine groepjes werd een speurtocht afgelegd door de kerk en werden vragen beantwoord. De kinderen hebben o.a. 'gebiecht' in de buiten gebruik zijnde biechtstoel. Ook werd het kerkgebouw van buiten bekeken en de tekst op de 1e steen gelezen. Speciaal voor deze gelegenheid was organist (Arie Hardijzer) er ook. Hij heeft de kinderen laten zien en uitvoerig laten horen hoe zo'n machtig instrument als het orgel werkt. Namens de werkgroep, Esther van Rooijen


Presentatieviering zondag 10 februari 2019
Het thema van de viering was: 'Laat ons altijd vrienden blijven', het centrale thema bij de voorbereiding op de Eerste Communie. Tijdens de presentatieviering mochten de  kinderen die in mei hun Eerste Communie gaan doen zich voorstellen aan de mensen in de kerk. Alle kinderen hebben dit gedaan door middel van een mooi knutselwerk te plaatsen op een boom. Op een begrijpelijke wijze werd er aan de kinderen uitleg gegeven over de eucharistieviering. Pastor Henny Slot was voorganger en richtte zich in zijn preek vooral op de kinderen. De kinderen zelf vormden een prachtig koor en zongen onder leiding van Clementine Hansen.
De viering was extra feestelijk omdat er drie kinderen gedoopt werden! Tijdens de viering zijn Fien Snel, Ilse Snel en Sofie Knasiak gedoopt. Doopkinderen en hun familie: allen van harte gefeliciteerd en veel geluk toegewenst! U kunt de viering bekijken via kerkdienstgemist.nl
Namens de voorbereidingsgroep, Nina Verhoef-Peek

De kinderen die zich hebben voorgesteld zijn: Suze van der Werf, Jelle Kemp, Niels de Wit, Nick Dorresteijn, Ronne van Vliet, Hidde van Kooten, Thijs van den Ham, Koen Roeloffzen, Sophie de Vries, Bram van Rooijen, Liva Spruit, Ilse Snel, Kiana Welgraven, Oskar Botter, Sofie Knasiak, Tygo Mink, Mats van de Bunt, Hugo de Wit.  

Verslag van de 2e bijeenkomst zaterdag 19 januari
Zaterdag 19 januari was de tweede bijeenkomst voor de communicanten van 2019. We hebben allereerst het lied ‘Door dik en dun’ met elkaar gezongen en de map met gedane werkjes doorgenomen. Dit keer hebben we geluisterd naar het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. Ook de kinderen bleken weleens barmhartig te zijn door bijvoorbeeld iemand te helpen of te troosten. Daarna zijn we in 3 groepjes uiteen gegaan en hebben we roulerend 3 workshops gehad. Wat is bidden, hoe doe je dat en waarvoor kun je bidden. Samen hebben we het Onze Vader in de goede volgorde gelegd en gepraat over de betekenis ervan. Ook weten alle kinderen nu hoe je de communie ontvangt en wat er mee bedoeld word. Tot slot hebben we ‘ga over de streep’ met elkaar gedaan aan de hand van stellingen. Bijvoorbeeld: stap over de streep als je wel eens vals speelt. Als ultieme afsluiting hebben we een menselijk knoop gevormd en moesten daaruit zien te komen zonder elkaars handen los te laten.
Namens de werkgroep, Esther van Rooijen.

communie2019 2communie2019 1communie2019 4

communie2019 5

   
 


Kort verslag zondag 16 december
2018
Afgelopen zondag was de 1e bijeenkomst van de 18 kinderen die communie doen op 19 mei. De 1e keer mocht iedereen een van de ouders meebrengen. De kinderen hadden een handje met hun naam en foto meegebracht die wij hebben opgehangen bij de handjes van de ouders. Daarna hebben we samen het verhaal ‘Als je een vriendje nodig’ hebt gehoord. De ouders zijn daarna met Ben en Liesbeth naar de kerk gegaan en met de kinderen hebben we gehoord en gezien wat er gebruikt wordt bij het dopen. Het kerstverhaal hebben we verteld. Daarna een (kerst)knutsel gemaakt. Waarna de tijd al om was. De kinderen kregen hun map met uitleg en huiswerk mee naar huis. In januari komt de volgende bijeenkomst.

485

123

Het voorbereidingsprogramma ziet er globaal als volgt uit:


16-12-2018   1e bijeenkomst van de kinderen met een van de ouders 
06-01-2019   Kinderwoorddienst
15-01-2019   Voorbereiding presentatieviering  (creagroep ouders)
19-01-2019   2e bijeenkomst kinderen
23-01-2019   kinderkoor 
30-01-2019   kinderkoor
06-02-2019   Kinderkoor
10-02-2019   Presentatieviering (zondagviering)
15-02-2019   Kinderen gaan in de kerk kijken 9.00 u Heeswijk en 10.30 u Howiblo
10-03-2019   3e bijeenkomst kinderen
05-04-2019   Voorbereiding Broodmaaltijd
09-04-2019   2e Ouderavond
13-04-2019   Broodmaaltijd
17-05-2019   Generale repetitie en boekjes vouwen 
19-05-2019   Feestdag 1e Communieviering
22-05-2019   Slotbijeenkomst/Napraten met de ouders en kinderen

Een nog meer gedetailleerd overzicht (exeloverzicht) met locatie en tijden is hier te vinden  

Er wordt aan het begin van elke jaar een werkgroep samengesteld waarbij ook ouders betrokken zijn.
De coördinatie is in handen van Mia van Jaarsveld (0348) 56 04 84.

De voorbereidingsgroep 2019 Nina Verhoef, Esther van Rooijen en Mia van Jaarsveld

Terug naar Startpagina
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top