R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

CultureelMontfoortCultureel Montfoort heeft recent haar derde theaterprogramma gepresenteerd. Dit programma is huis aan huis verspreid en ook te vinden op hun website. Er is een toenemende belangstelling voor de activiteiten. Dit jaar een nog groter aanbod van diverse theatervormen en daardoor hopen zij nog meer mensen te bereiken die straks zullen zeggen “Leuk uitgaan, dat kan ook in Montfoort”

Voor dit seizoen staan er twee activiteiten op het programma in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Johannes de Doperkerk.

Het Alphens Kozakkenkoor - Zaterdag 16 maart 2019 - 20.00 uurCiltureel Montfoort kozakken

Dit koor zingt Russisch-orthodoxe muziek en romantische en vrolijke Kozakkenliederen. Het koor telt 35 zangers, afkomstig uit de gehele Randstad en heeft een aantal eigen solisten. De Kozakken kijken in hun ruim tien jarig bestaan terug op een lange reeks van optredens in theaters, kerken, kastelen en kloosters in binnen- en buitenland, waarvan de reis met optredens in Wit-Rusland in hun jubileumjaar (2017) wel het hoogtepunt was.

Veel mensen houden van de Russische muziek. Zeker als deze prachtige muziek van beroemde componisten als Rachmaninov, Tsjaikovski, Bortniansky en anderen door een mannenkoor wordt gezongen. Het is niet vreemd dat een Kozakkenkoor liturgische nummers ten gehore brengt. Kozakken zijn altijd trouw geweest aan de tsaar en de Russisch-orthodoxe kerk. De vrolijke Kozakkenliedjes maken het programma compleet. Arkadi Gankin is de dirigent van het koor. Hij is in Wit-Rusland geboren en heeft daar zijn opleiding genoten. Meer informatie is te vinden op de website van dit koor

Kaarten kosten € 12,50 en zijn te reserveren via de website van Cultureel Montfoort

Koor passieproject 2019Passieconcert met Projectkoor - Zaterdag 13 april 2019

In samenwerking met de stichting Vrienden van Johannes de Doper organiseert de stichting Cultureel Montfoort voor de tweede keer een Passieconcert.
Michiel Rozendal, voor velen een bekende Montfoorter, doet dit keer de directie van het koor, bestaande uit meer dan 90 zangers uit Montfoort en regio (foto: projectkoor 2019). Op het programma staan onder andere delen uit Stabat Mater en Requiem van Karl Jenkis en het bekende Ave Verum van zowel Edward Elgar als Mozart. Ook het mooie Pie Jesu uit het Requiem van de Franse componist Gabriel Fauré wordt gezongen, alsmede werken van Schubert, en Mendelsohn.

Het koor zal muzikaal ondersteund worden door Wim Brands op piano/vleugel en orgel. Dick van Vliet, dwarsfluit en violiste Anuschka Franken zullen het geheel completeren. Tevens hebben zij hun eigen aandeel in dit concert met een klassiek programma.
De bekende tv presentator Wilfred Kemp zal deze avond presenteren en de stukken toelichten.
Het wordt een mooi concert, een prachtige kennismaking met klassieke muziek.

RK Kerk Montfoort, aanvang 20.00 uur. Kerk open vanaf 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop € 10,-- te reserveren via de website van Cultureel Montfoort
en bij de ingang van de kerk vanaf 19.50 uur € 12.50,  inclusief koffie/thee na afloop van het concert.