R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

RouwverwerkingGespreksgroep : Omgaan met rouw

Op maandag 13 januari 2020 start er een nieuwe gespreksgroep. Rouwgroep Nieuwegein organiseert al bijna 20 jaar lotgenotengroepen. Uit ervaring weten we dat het steunend kan zijn om met andere mensen te praten die ook een verlieservaring achter de rug hebben. Het delen kan helpen wat meer inzicht te krijgen in het rouwproces.

In de groep is ruimte voor een ieders verhaal, voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal waarover we met elkaar in gesprek gaan. Uiteraard kunnen de deelnemers ook zelf onderwerpen inbrengen. De gespreksgroep wordt begeleid door twee ervaren rouwbegeleiders van de Rouwgroep Nieuwegein.


Praktische informatie

Start : 13 januari 2020
Bijeenkomsten zijn op maandagochtend van 09.30 tot 12.00 uur.
Locatie: Emmauskerk, Merelplein 2, te Nieuwegein. Iedereen is welkom
Kosten: € 50,00 te voldoen bij de eerste bijeenkomst.
Afhankelijk van de groepsgrootte zijn er 6 tot 8 bijeenkomsten.
Opgeven liefst z.s.m. en tot uiterlijk 1 januari 2020.
Informatie en aanmelding: Wim Erwich, tel.06-40227329 of via de website van de werkgroep

Als uw aanmelding binnen is, zal een van de rouwbegeleiders contact met u opnemen om een kennismakingsgesprek te plannen. Dit gesprek zal bij u thuis plaatsvinden. In dit gesprek krijgt u informatie over de groep en er zal ook aandacht zijn voor uw behoeften en verwachtingen.

Voor wie
Iedereen uit Nieuwegein en regiogemeenten die te maken heeft, of heeft gehad, met het overlijden van een dierbare persoon (partner, kind, kleinkind, vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin) kan deelnemen. U kunt natuurlijk ook andere mensen met een verlieservaring op ons aanbod wijzen. Kerkelijke betrokkenheid is niet nodig. Iedereen is welkom.

Leden Rouwgroep NieuwegeinRouwgroep Nieuwegein
Op de website leest u wie de leden van de werkgroep zijn en wat hun achtergrond is.
En tot slot : in 2020 vieren we ons 20 jarig bestaan. Informatie volgt.

NB Als er een vervoersprobleem is kunt u misschien gebruik maken van de taxiservice van de SWOM. Klik hier voor informatie over deze mogelijkheid.

De werkgroep Rouwverwerling Nieuwegein heeft ook een eigen website (klik hier) met meer informatie en u kunt zich daar ook aanmelden voor een gespreksgroep.

© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top