R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

KWD
Overzichtspagina met actueel nieuws data en korte verslagen van de kinderwoorddiensten.

Op deze pagina staat een aantal weken voorafgaand de inhoudelijke aankondiging van de eerst aankomende kinderwoorddienst. Aansluitend een overzicht met data van geplande vieringen. Daarna kunt u een aantal korte terugblikken van de vieringen van het afgelopen jaar lezen. Algemene informatie over de werkgroep (samenstelling, werkwijze en contactgegevens) kunt u elders op de website vinden.

Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om tijdens de kerkviering naar deze speciale kinderwoorddiensten te komen. We vertellen vaak een bijzonder verhaal, en gaan daarna spelenderwijs met het thema van de viering aan de slag. Na ongeveer 25 minuten gaan we terug naar de kerk en vertellen daar wat we gedaan hebben. Het is leuk, leerzaam en heel gezellig! Kom je ook? En neem je vriendjes, vriendinnetjes, broertje(s) en/ of zusje(s) mee? Je bent van harte welkom! Voor (groot)ouders is het een uitgelezen kans om hun (klein)kinderen een feestelijke viering te laten ervaren.AFGELAST      Een extra kinderwoorddienst, anders dan anders, op zondag 15 maart 2020    AFGELAST

Wat:
VIERING 2.0
Wanneer: zondag 15 maart 2020 om 10.00 uur
Waar: in de RK. Kerk St. Johannes de Doper.

Geen traditionele viering in de kerk, maar een VIERING: 2.0 met eigentijdse muziek en verhalen.
Kortom, een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Ouders, kinderen, wel of niet bekend in de kerk?
IEDEREEN IS WELKOM!


Op Palmzondag 5 april 2020 is er weer een kinderwoorddienst  AFGELAST


Overzicht data kinderwoorddiensten op de langere termijn (klik hier voor de flyer):

12 april 2020 - Pasen   AFGELAST
21 juni 2020 - Sint Jansfeest
5 juli 2020 - Kerk in het Park
27 september 2020 Oecumenische viering
29 november 2020 - Advent
26 december 2020 - Kindje wiegen
3 janauri 2021 - Drie Koningen

KWD2020 carnaval
Terugblik Carnaval 23 februari 2020, feestmuts op, feestmuts af

Een groot feest, dat was het afgelopen zondag bij de Kinderwoorddienst. De viering stond in het teken van Carnaval. 
Wij hadden speciale gasten in de kleine Johannes: de kinderraad van elf met prins Levi.
Tijdens de viering hebben wij met de kinderen stil gestaan bij de lezing 'oog om oog, tand om tand'.
De kinderen hebben feestmutsen versierd. Deze feestmutsen mochten de kinderen gebruiken bij de quiz  'Feestmuts op, feestmuts af'.
Wat weten de kinderen veel van de lezing, Carnaval en de periode na Carnaval. Feestmuts af voor de kinderen!

Kinderen dank jullie wel voor jullie enthousiasme. Prins Levi en raadsleden, bedankt voor het feest dat wij met elkaar hebben gevierd.


KWD WeekvanGebed2020Terugblik oecumenische viering 19 januari 2020

Georganiseerd door de kinderwoorddienst werkgroepen van de RK. Kerk St. Johannes de Doper en De Rank.

19 januari 2020 was de start van de Week van Gebed. In deze week wordt er over de hele wereld gebeden voor het zelfde doel.
Een kinderwoorddienst samen met De Rank. Het was heel gezellig met wel 22 kinderen!

Het thema was 'Gastvrijheid'. We lazen het bijbelverhaal over een storm op zee en een schip dat op een vreemd eiland aanspoelt.
De kinderen hebben ‘nagespeeld’ dat zij de bemanning van het schip waren ....
Wat zou je doen? En hoe gastvrij ben jij? Wat zou jij doen als eilandbewoner? Hoe is het om je ergens welkom te voelen?
Verder hebben we nog bootjes gemaakt; met Duplo, Knex of van papier.


kwd jan2020 1kwd jan2020 2kwd jan2020 3

Terugblik viering van Drie Koningen, 5 januari 2020

Drie Koningen 2020 01 05 1Op zondag 5 januari 2020 vierden we het feest van de Drie Koningen.
Met de kinderen hebben we gepraat en nagedacht over hoe de drie wijzen de weg nu wisten naar het kindje Jezus.Drie Koningen2020 01 05

Zij werden gezonden door het licht van de grote ster.

En heb jij ook wel eens iemand nodig die jouw de weg wijst in je leven? Bijvoorbeeld je papa of mama, of je juf op school.

Ook hebben we gepraat over hoe de drie wijzen dan op weg gingen, en wat je nodig hebt als je op reis gaat. En hoe zie je nu dat iemand een koning is? En wat voor een koning was Jezus nu eigenlijk?

Ondertussen werd er flink geknutseld en getekend aan een afbeelding met hierop de drie wijzen die cadeau ’s kwamen brengen naar Jezus. 

Terwijl we limonade dronken mochten de kinderen ook een cupcake eten en jawel; 3 kinderen hadden een cupcake met rozijnen erin!! Zij waren dus ook een koning voor die dag. In een mooie optocht met een prachtige Jozef, Maria met kindje Jezus, gevolgd door de Drie Koningen en heel veel schapen, liepen we de kerk in terwijl we zongen: Wat een Sterre.

 In het fotoalbum zijn meer foto's van deze leuke viering te zien.

Kerst(gezins) viering en het kindje wiegen 24 en 26 december 2019

Op 24 december om 17.30 uur was er een mooie kerst gezinsviering.
In deze viering werd het kerstverhaal gespeeld en werden liedjes gezongen.
U kunt deze viering in zijn geheel terugkijken via (klik hier) kerkdienstgemist.  

Kindje wiegen, 
op 2e kerstdag, 26 december, 11.00 uur was ook sfeervol. 
Klik hier voor een verslag en foto's.

Advent 2e 2
Terugblik tweede zondag van de Advent - 8 december 2019

Het thema van deze kinderwoorddienst was: ’Advent’. We hebben met de kinderen gepraat over wat Advent betekent. We hebben vandaag twee kaarsen aangestoken omdat het de tweede zondag van de Advent was. We wachten op het kerstfeest. Er is een gedichtje over Advent voorgelezen.

Daarna was er een mooi verhaal over vader Panov. Het is kerstavond en hij voelt zich eenzaam. Hij valt in slaap en hoort in zijn slaap een stem die zegt dat Jezus morgen langs zal komen. Er komen allerlei mensen langs en vader Panov helpt ze; een koude straatveger, een arme moeder met haar baby en bedelaars. Hij was aan het wachten op de komst van Jezus.

Maar geen Jezus. Hij is teleurgesteld. Dan hoort hij dezelfde stem die zegt: bij alle mensen die jij vandaag hebt geholpen, heb je Mij geholpen. Dan begrijpt hij dat Jezus toch langskwam: waar liefde is, daar is ook God. Dan was er de kerstquiz; wat goed kennen jullie het Bijbelse kerstverhaal!

Na afloop kregen alle kinderen een prijs; een kerstkransje. En ook eentje om uit te delen aan iemand in de kerk, net als vader Panov had gedaan.


Terugblik op zondag 10 november
Schermopname 428

Deze zondag hebben wij tijdens de kinderwoorddienst kinderen mogen ontmoeten en met de kinderen gesproken over dopen. Wij hebben samen ontdekt dat sommige kinderen als baby gedoopt zijn, andere kinderen later. Wij hebben de kinderen gevraagd wat zij nog weten van de eigen doopviering. En wat ben je als je gedoopt bent? De kinderen van de kinderwoorddienst mochten in de kerk aanwezig zijn bij de doop van baby Loua.
De kinderen hebben vanaf de eerste rij kunnen zien wat er gebeurt bij een doop. Ook hebben de kinderen een persoonlijke doopkaars voor Loua gemaakt en na afloop van de viering aangeboden aan de papa en mama van Loua. Er was nog meer feest in de kerk. Ook was er een 50-jarig bruidspaar in de kerk. Voor het bruidspaar hebben de kinderen tijdens de kinderwoorddienst een mooi cadeau gemaakt en na afloop van de viering het bruidspaar aangeboden. Het was een gezellige en feestelijke viering. Lieve kinderen bedankt voor jullie komst.

Wij hopen jullie zondag 8 december weer te ontmoeten bij de volgende kinderwoorddienst. Deze viering staat in het teken van de advent.


KWDVredesweek1Terugblik op de vredesdienst zondag 22 september.
Het was een speciale kinderwoorddienst, georganiseerd samen met De Rank. Het was de week van de Vrede. We hebben het verhaal gelezen over Jacobs droom. Hij had ruzie gehad met zijn broer en was nu alleen in de woestijn. Daar had hij een mooie droom over God. Met de kinderen hebben we gepraat over ruziemaken, maar ook hoe je het dan weer goed kan maken. Hoe doe je dat dan? En hoe werkt dat in de wereld? Mensen maken ruzie met elkaar over bijvoorbeeld hun geloof. Stel je dan eens voor dat jij 1 zandkorrel bent van al die mensen op de wereld; vindt God dan alleen jou bijzonder, of zijn we het eigenlijk allemaal? Samen zochten we met een loep naar die ene zandkorrel en hebben we uiteindelijk een heleboel zandkorrels geplakt op deze mooie tekening; want Vrede maken doe je samen. Vrede verbindt ons allemaal.
Marleen de Wit, coördinator werkgroep kinderwoorddienst


Terugblik op zondag 23 juni 2019 - Sint Jansfeest.kwd COLLAGE

Zondag 23 juni was de laatste kinderwoorddienst voor de zomervakantie. We hebben het jaar feestelijk afgesloten. Met een gezellig groepje kinderen bekeken we een filmpje over Johannes de Doper, we vieren immers zijn geboortedag op 23 juni. Na het filmpje volgde een vragenspel over Jezus en Johannes. Wat wisten de kinderen veel vragen goed te beantwoorden. Knap hoor! Daarna was het tijd voor spelletjes en lekkers in de parochietuin. We hebben ook mooie bloemzaadjes geplant. Wij wensen iedereen alvast een hele fijne zomer en tot na de vakantie!

Terugblik op Pasen

Op paasmorgen hebben we met de kinderen een hele leuke bijeenkomst gehad in de kinderwoorddienst. We hebben eerst gesproken met elkaar wat er voor bijzondere dagen waren geweest in de afgelopen Goede Week. Daarbij hadden we ook het verhaal gelezen van de derde dag na de dood van Jezus; het graf was leeg! Wat zou er gebeurd zijn? Een nieuw begin is aangebroken en dat zien we in heel veel dingen terug; bloemen die uitkomen, blaadjes aan de bomen, lammetjes worden geboren, de donkere maanden verlaten we en de zon gaat meer schijnen. Een mooi gedicht over “een nieuw begin” sloot hier mooi op aan. Tot slot hebben we een paasbingo gedaan met allemaal plaatjes rondom het thema Pasen en daarbij horen natuurlijk ook echte paaseieren!

KWD Pasen 1KWD Pasen2


Terugblik Palmpasen: een hele leuke kinderwoorddienst

Het was een hele leuke kinderwoorddienst met Palmpasen. Er waren ongeveer 40 kinderen die allemaal een mooie stok versierd hebben. We kunnen daarvoor gastvrij gebruik maken van het scoutinggebouw (foto) achter de kerk. Het werd een feestelijke optocht door de kerk. Daar werd nog wat uitleg gegeven. Na de viering zijn we met een groep kinderen naar de Bloesemhof geweest om de stokken aan de bewoners te geven. Dat was heel erg leuk, omdat sommige mensen zelf nog mooie herinneringen hadden aan het versieren van een stok met Palmpasen.

Palmpasen 1Palmpasen 2

carnavalsmis kwdTerugblik op de Carnavalsviering zondag 3 maart 2019

Met veel kleur en leuke carnavalskleding heeft de KWD afgelopen zondag met een grote groep kinderen invulling gegeven aan de Carnavalsviering en het thema “Geluk”. De KWD had speciale gasten, namelijk de kinderraad van elf met Prinses Lynn. Met de kinderen hebben wij gesproken over wat “Geluk” betekent voor de kinderen. Hoe de kinderen denken dat je dat geluk uitstraalt en laat zien. Om dat geluk te laten zien en horen in de kerk, hebben de kinderen trompetten gemaakt. Met de trompetten vol met gelukswensen en de ballonnen in de hand kwamen de kinderen met Prins Ruben en Prinses Lynn terug naar de kerk. In de kerk is de KWD met het gedicht geluk is zien en kijken met je hart door Prinses Lynn afgesloten. Kinderen en kinderraad van elf dank jullie wel voor jullie enthousiasme tijdens de KWD.
Werkgroep KWD.© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top