R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

KWD
Overzichtspagina actueel nieuws van de kinderwoorddiensten.

Op deze pagina staat een aantal weken voorafgaand de inhoudelijke aankondiging van de eerst aankomende kinderwoorddienst.
Daarna een overzicht van data voor de komende periode. Afsluitend enkele terugblikken van recente vieringen.
Algemene informatie over de werkgroep (samenstelling, werkwijze en contactgegevens) kunt u elders op de website vindenZondag 23 juni 2019 - Sint Jansfeest - een terugblik.kwd COLLAGE

Zondag 23 juni was de laatste kinderwoorddienst voor de zomervakantie. We hebben het jaar feestelijk afgesloten. Met een gezellig groepje kinderen bekeken we een filmpje over Johannes de Doper, we vieren immers zijn geboortedag op 23 juni. Na het filmpje volgde een vragenspel over Jezus en Johannes. Wat wisten de kinderen veel vragen goed te beantwoorden. Knap hoor! Daarna was het tijd voor spelletjes en lekkers in de parochietuin. We hebben ook mooie bloemzaadjes geplant. Wij wensen iedereen alvast een hele fijne zomer en tot na de vakantie!


Overige data kinderwoorddiensten voor de komende tijd:
22 september     
10 november
8 december
26 december      Kindje wiegen

Kinderwoorddiensten

Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om tijdens de kerkviering naar deze speciale kinderwoorddiensten te komen. We vertellen vaak een bijzonder verhaal, en gaan daarna spelenderwijs met het thema van de viering aan de slag. Na ongeveer 25 minuten gaan we terug naar de kerk en vertellen daar wat we gedaan hebben. Het is leuk, leerzaam en heel gezellig! Kom je ook? En neem je vriendjes, vriendinnetjes, broertje(s) en/ of zusje(s) mee? Je bent van harte welkom! N.B. Voor (groot)ouders is het een uitgelezen kans om hun (klein)kinderen een feestelijke viering te laten ervaren.

Klik hier voor meer informatie over kinderwoorddiensten en de werkgroep.

Terugblik op Pasen

Op paasmorgen hebben we met de kinderen een hele leuke bijeenkomst gehad in de kinderwoorddienst. We hebben eerst gesproken met elkaar wat er voor bijzondere dagen waren geweest in de afgelopen Goede Week. Daarbij hadden we ook het verhaal gelezen van de derde dag na de dood van Jezus; het graf was leeg! Wat zou er gebeurd zijn? Een nieuw begin is aangebroken en dat zien we in heel veel dingen terug; bloemen die uitkomen, blaadjes aan de bomen, lammetjes worden geboren, de donkere maanden verlaten we en de zon gaat meer schijnen. Een mooi gedicht over “een nieuw begin” sloot hier mooi op aan. Tot slot hebben we een paasbingo gedaan met allemaal plaatjes rondom het thema Pasen en daarbij horen natuurlijk ook echte paaseieren!

KWD Pasen 1KWD Pasen2
Terugblik Palmpasen: een hele leuke kinderwoorddienst

Het was een hele leuke kinderwoorddienst met Palmpasen. Er waren ongeveer 40 kinderen die allemaal een mooie stok versierd hebben. We kunnen daarvoor gastvrij gebruik maken van het scoutinggebouw (foto) achter de kerk. Het werd een feestelijke optocht door de kerk. Daar werd nog wat uitleg gegeven. Na de viering zijn we met een groep kinderen naar de Bloesemhof geweest om de stokken aan de bewoners te geven. Dat was heel erg leuk, omdat sommige mensen zelf nog mooie herinneringen hadden aan het versieren van een stok met Palmpasen.

Palmpasen 1Palmpasen 2

carnavalsmis kwdTerugblik op de Carnavalsviering zondag 3 maart 2019

Met veel kleur en leuke carnavalskleding heeft de KWD afgelopen zondag met een grote groep kinderen invulling gegeven aan de Carnavalsviering en het thema “Geluk”. De KWD had speciale gasten, namelijk de kinderraad van elf met Prinses Lynn. Met de kinderen hebben wij gesproken over wat “Geluk” betekent voor de kinderen. Hoe de kinderen denken dat je dat geluk uitstraalt en laat zien. Om dat geluk te laten zien en horen in de kerk, hebben de kinderen trompetten gemaakt. Met de trompetten vol met gelukswensen en de ballonnen in de hand kwamen de kinderen met Prins Ruben en Prinses Lynn terug naar de kerk. In de kerk is de KWD met het gedicht geluk is zien en kijken met je hart door Prinses Lynn afgesloten. Kinderen en kinderraad van elf dank jullie wel voor jullie enthousiasme tijdens de KWD.
Werkgroep KWD.
Terugblik op het feest van Drie Koningen zondag 6 januari 2019

We hebben een leuke Drie Koningenviering gehad. Het verhaal van de drie koningen en Koning Herodes is verteld. Daarna hebben we met de kinderen gesproken over de wegwijzers en wie dat voor hen zijn. Dat het fijn is, als er mensen zijn die je de weg wijzen en je dingen leren in het leven. Net zoals de drie koningen een ster volgden en hen de weg wees naar kindje Jezus in de stal. Tot slot hebben we allemaal een ster gemaakt met daarop de namen van mensen die wegwijzers voor de kinderen zijn.

kwd3koningen2019Driekoningen

Op 24 december was er de kerstgezinsviering `Dromen van een wereld vol licht' en voor de kinderen tot groep 3 een kleuterviering in de Kleine Johannes.

Kindje wiegen 2018Op 26 december was er natuurlijk ook Kindje wiegen. 

Op tweede kerstdag kwamen we bijeen met veel kinderen, ouders, opa’s, oma’s en andere betrokken om te luisteren naar het kerstverhaal. Al luisterend en zingend beleefden we met elkaar de reis naar Betlehem, net zoals Jozef en Maria dat heel lang geleden ook deden. We hebben zelfs muziek gemaakt met instrumenten in de kerk! Een aantal kinderen mocht zich verkleden als Jozef, Maria, herders en schaapjes. In een optocht door de kerk liepen we met elkaar naar de kerststal achter in de kerk, waarin een echt kindje lag!

Wat een bijzondere reis!

Kinderwd 9 12 2018Kinderwoorddienst in de Advent

Het thema van deze kinderwoorddienst was: ’Advent’. We hebben met de kinderen gepraat over de betekenis van Advent. We hebben twee kaarsen aangestoken omdat het de tweede zondag van de Advent was. Er is een gedichtje over de Advent voorgelezen. Daarna hebben we gepraat over het verwachten van een kind. Wanneer mensen een kindje verwachten dan hopen zij dat dit kind een gezond en gelukkig leven zal hebben. Helaas is dat niet alle kinderen gegeven. Zieke kinderen liggen soms zelfs tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis. We hebben voor deze kinderen een kerstkaart gemaakt en gaan deze naar hen opsturen. Wij hopen dat deze kaarten een troost zijn voor de kinderen die deze kaarten ontvangen.
We hebben ook afscheid genomen van Petra Vlooswijk. Zij heeft vijf jaar lang de kinderwoorddiensten mee begeleid.
Met een mooi boeket en een spontaan applaus van de aanwezigen hebben we haar bedankt. Petra, dank je wel!


Kinderwoorddienst in de Vredesweek


Tijdens de kinderwoorddienst bij de oecumenische viering op zondag 23 september 2018 hebben wij met kinderen van verschillende scholen een mooie viering gehad. De viering stond in het teken van Vrede en was de afsluiting van de vredesweek. Het gekozen thema was; 'Wat kun je leren van Vrede'. De kinderen hebben nagedacht over Vrede en alles wat je nodig hebt voor Vrede met elkaar gedeeld. De kinderen hebben mooie woorden, uitspraken en tekeningen gemaakt in de vorm van een vredeslinger. De vredeslinger is aangeboden aan de kerk en was na afloop van de viering door eenieder te bewonderen. Bedankt kinderen voor jullie komst en enthousiasme bij de kinderwoorddienst! Tot de volgende keer.

St. Jan viering en 50-jarig priesterfeest pastor Henny Slot

Op zondag 24 juni 2018 was de laatste kinderwoorddienst voor de zomervakantie. Het was een super geslaagde St. Jan viering. Er waren 36 kinderen die allemaal erg leuk meededen. We zijn gestart met een filmpje over Johannes de Doper en spraken met de kinderen over dopen in de kerk. Vervolgens hebben we in groepjes een canvas doek gemaakt voor pastor Slot met allemaal een vingerafdruk hierop. Ook zijn er mooie persoonlijke kaarten gemaakt voor de pastor. We hebben cake versierd en de spellen Twister en Party & Co gespeeld. De kinderen mochten met versierde bogen staan waar pastor Slot onderdoor liep. Het was een hele gezellige, feestelijke bijeenkomst! We zien jullie graag weer bij de volgende kinderwoorddiensten NA de zomervakantie. 
Marleen de Wit, contactpersoon kinderwoorddienst

kwd henny 1kwd henny 3kwd henny 2


© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top