fbfbh31h
Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook!
Klik op een van de plaatjes of hier.
KinderkampkopieDe voorbereidingen voor het kinderkamp van het Aartsbisdom Utrecht zijn in volle gang, zo laat de kampleiding weten op Facebook. Het kinderkamp (voor meisjes en jongens van 8 t/m 12 jaar) is dit jaar van 4 t/m 9 augustus op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle (bij Nijverdal). “Wil je nog mee op wereldreis? Aanmelden kan nog steeds” aldus de kampleiding.
 
 

Wie ben jij? Wat is je maatschappelijke betrokkenheid? En wat doet het ertoe dat je gelovig bent?wjd2019

Met die vragen schetste Astrid Bakker de inhoudelijke insteek (‘Discover your identity’) van de komende Wereldjongerendagen (WJD) in januari 2019 in Panama. Deze zal worden verbonden met het voorbeeld van Maria. Want het thema dat paus Franciscus koos voor deze WJD is: ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’ (Lucas 1,38). Bakker is lid van het WJD-kernteam. Ze leidde onlangs een bijeenkomst waarin dit kernteam met diverse partners sprak. Onder andere de TST (Tilburg University – School of Catholic Theology) schoof aan, en was ook gastheer voor deze ontmoeting in Utrecht.

‘Giro d’Italia’wapenaartsbisdom

Het Aartsbisdom Utrecht organiseert van 16-27 juli 2018 weer een jongerenreis (16 tot 30 jaar).
“Dit keer maken we een rondje (‘giro’) Italië,” aldus de leiding, onder wie pastoor Zweers. “Met personenbusjes gaan we eerst naar Florence. Dit is de hoofdstad van Toscane en één van de prachtigste steden van Italië met veel Renaissancekunst van beroemde kunstenaars zoals Michelangelo. Met zijn prachtige straatjes en pleinen heeft de stad een echte Italiaanse sfeer. Er valt van alles te zien en te beleven, waaronder de grote kathedraal en de beroemde Ponte Vecchio.”
Logo WJD 2019Het aartsbisdom van Panama heeft het logo bekend gemaakt voor de Wereldjongerendagen 2019. Het hartvormige logo is opgebouwd uit een aantal elementen, waaronder een silhouet van Panama en een silhouet van Maria.
De gebruikte kleuren zijn blauw, wit en rood: de kleuren van de Panamese vlag. De elementen van het logo zijn achtereenvolgens het Panamakanaal, een silhouet van Panama, het pelgrimskruis van de Wereldjongerendagen, een silhouet van de H. Maagd Maria en vijf stippen die samen de kroon van Maria vormen en verwijzen naar de vijf continenten. Het logo in zijn geheel vormt bovendien de letter M van Maria.
Het logo is ontworpen door de 20-jarige studente Ambar Calvo, die daarmee de ontwerpwedstrijd won die de WJD-organisatie had uitgeschreven. De Wereldjongerendagen in Panama vinden plaats van 22 tot 27 januari 2019 en hebben als thema ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’ (Lucas 1, 38). Ook vanuit het Aartsbisdom Utrecht zullen jongeren naar deze WJD afreizen.
Update 21 juni 2017
Op de site Jong Aartsbisdom staat informatie over het motto van de Nederlandse reis naar de Wereldjongerendagen: ‘Discover your identity’. Ook de data en de prijs worden genoemd.
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top