R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas - IJsselstein

Kinderen en ouders hebben in groep acht veel keuzes te maken. Wat wil ik later worden? Naar welk soort onderwijs moet ik daarvoor? Op welke school wil ik dat volgen? Als dat niet lukt, welke school dan? Ga ik op de fiets in de buurt of met de bus ietsje verder weg? Wil ik bij mijn vrienden blijven of kies ik mijn eigen pad?
Een belangrijk jaar dus voor het kind en de ouder.

Er kan nog een andere vraag gesteld worden. Kies ik voor het geloof? Wil ik bij deze groep mensen horen? Wil ik hier deel van zijn? Voel ik me thuis bij deze club?
Op zondag 17 november 2019 is in de Basiliek van IJsselstein een speciale vormselviering voor kinderen uit Benschop, Lopik/Cabauw, Nieuwegein en IJsselstein.
Wil je kind hieraan deelnemen, dan kun je een mail sturen naar het kinderkatechesesecretariaat van de parochie. Je ontvangt dan een aanmeldingsformulier.
De voorbereidingen starten in het nieuwe schooljaar, het jaar waarin het kind in groep 8 zit.
Er zullen ongeveer zes bijeenkomsten zijn. Data zijn nog niet bekend en ook nog niet een locatie. Dit laatste heeft ook te maken met het aantal aanmeldingen.
Heb je nog vragen, ook dan kun je mailen naar het secretariaat. Alleen aanmeldingen van ouders worden in behandeling genomen. Meld je aan voor 31 mei 2019.