R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas - IJsselstein

'Geef voor je kerk'. Dat is ook dit jaar het thema.

Voorblad KB2019 webHet pastoraal team, de pastoraatgroep, de kerkcommissie en de vele vrijwilligers doen er alles aan om er voor ieder een herkenbare en leefbare geloofsgemeenschap van te maken waar je jezelf thuis voelt.
Dit alles gaat niet van zelf en brengt kosten met zich mee. Daarvoor vragen wij uw bijdrage.
We zien helaas dat het steeds moeilijker wordt om alle kosten dekkend te krijgen.
Een bekende uitdrukking bij de kaaswinkel of slager is: Mag het ietsje meer zijn? Dit zouden wij graag zien bij de kerkbalans.

We hopen dan ook dat we uw bijdrage weer mogen ontvangen. (Graag duidelijk de betaling aangeven.)
Dit kan door uw bijdragekaart......
1. In te leveren bij het parochiecentrum (brievenbus)
2. Per post te versturen
3. Per e-mail uw bedrag en wijze van betaling door te geven
4. Bijdragekaart scannen en via de mail versturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
5. Er staat een blanco bijdragekaart op de website bij 'Formulieren'. Deze kunt u invullen en versturen.

Het rekeningnummer voor Kerkbalans is: NL82 RABO 0313.8905.79

Meer dan een mooi gebouw
Het is meer dan ons mooie gerestaureerde gebouw. Het is meer dan een dak! Wij vormen een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. Waar u geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaarsje aan te steken als u daar behoefte aan heeft. De plek waar u kunt ontmoeten. We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag. Die momenten zijn niet in geld te vertalen.

Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Onze kerk kost geld. De vieringen, de activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale projecten – het zijn kosten, die gemaakt worden om de kerkdeuren dagelijks van 09.00 tot 15.30 uur open te houden. Daarom is er actie Kerkbalans.

Een kerk, die mensen nabij wil zijn!
Blijf bij ons betrokken en blijf op de hoogte via deze website. Wekelijks versturen we een digitale nieuwsbrief en in 2019 bezorgen we negen keer ons parochieblad BIJeen.
U kunt bijna dagelijks bij ons parochiecentrum terecht, op de meeste werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. (Zie de home pagina voor de actuele situatie.)
Maar u kunt ons ook altijd bereiken via een contactformulier aan ons secretariaat.

Wilt u de Kerkbalans folder (ook) digitaal hebben. Dat kan, die kunt u hier downloaden.

Fiscus helpt mee
Overigens als u een schenking wilt doen voor een goed doel, zoals bijvoorbeeld voor onze geloofsgemeenschap dan is het goed te weten, dat dit sinds 1 januari 2014 'fiscaal vriendelijk' mogelijk is. Doet u dit in de vorm van een periodieke gift kunt u meer geven aan uw kerk. En dat kost u niets extra! Gewone giften zijn slechts aftrekbaar tussen 1 en 10% van het verzamelinkomen. Periodieke giften hebben geen onder- en bovengrens. Dat betekent dat elke periodiek gegeven euro direct aftrekbaar is en er ook geen plafond is voor de hoogte van de aftrekpost.
Wilt u hier meer over weten kijk dan in het artikel hieronder over schenkingen. (RSI-nr van de kerk is 82 77 48 905).
Voor vragen en/of opmerkingen betreffende de Actie Kerkbalans kunt u altijd contact opnemen met Thil van Vliet.