R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas - IJsselstein

IMG 1775BaarhuisjePer 1 juni 2011 is de R.K. begraafplaats aan de Groene Dijk opnieuw in gebruikgenomen.

Op Hemelvaartsdag werden de bezoekers tijdens de eucharistieviering in de basiliek uitgenodigd om na de dienst mee naar het kerkhof te gaan voor gebed en inzegening.
Het was een mooi moment, daar aan de Groene Dijk.
Schitterend weer, veel mensen liepen mee en de stemming was devoot-vrolijk.

Na de zegening door pastor W. v. Wijk liepen de mensen rond om het grondig gerenoveerde kerkhof te bekijken. En alle vrijwilligers die een steentje hebben bijgedragen aan de nieuwe start zijn trots op het resultaat. 

Het boekje met het reglement en een tariefoverzicht van de begraafplaats kunt u hier downloaden: download in PDF formaat.

 

Er is een locatie bedacht met een stilteplekje er omheen voor de plaatsing van een gedenkteken voor alle  kinderen die aan de Groene Dijk zijn begraven.
Het gedenkteken is ontworpen door Marianne de Bruin-Nooijen en op 2 november 2008 tijdens een korte plechtigheid onthuld en gezegend door mediapastor P. Denneman.

IMG 7326-comprMarianne de Bruin heeft getracht de pijn en de ontreddering die er niet mochten zijn te vertalen in deze bronzen sculptuur van een ouderpaar dat een kind opheft naar de hemel, als wil het gebaren: ‘Jij, vrucht van onze liefde, we geven je terug aan Hem, jouw Schepper, want daar hoor je te zijn.’ De man, het hoofd omhoog gericht, ommantelt beschermend de vrouw, die haar kind aankijkt ; samen vormen zij een hart, maar in hun midden blijft het donkere gat aanwezig: het gemis, maar ook de pijn van de ontkenning dat dit leed er niet mocht zijn.

De tijden zijn veranderd en daarom is het troostend dat, nu ook in IJsselstein een plaats is ingeruimd voor een beeld, er daarmee ook erkenning is gekomen voor dit soms jarenlang in stilte gedragen verdriet.

Een mantel van liefde reiken aan een ander wil niet alleen bedekken, maar kan ook helen. Ook dit wordt aan ons gezegd met dit 58 cm hoge beeld dat de naam draagt: ‘Uit liefde geboren.’

© 3eenheidparochie 2012 - 2023          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top