R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas - IJsselstein

kerstbaljpg 1480269266Op weg naar Kerst
Halverwege de maand december richten we ons al op de kerstdagen. In de weken voorafgaand aan de kerstdagen is er een grote variëteit aan activiteiten. We bereiden ons voor met het optuigen van de kerstboom, bezoeken een kerstmarkt, maken afspraken met anderen om de kerstdagen in gezamenlijkheid door te brengen, hangen lichtjes op, enz. Maar we kunnen ook al volop genieten van mooie kerstmuziek. Er is een groot aantal optredens van koren, zangers en zangeressen en muziekensembles. Zo ook in IJsselstein!

Op vrijdag 13 december zal er in de St. Nicolaasbasiliek een kerstavond worden gehouden. Wij nodigen u uit op deze speciale kerstavond van St. Nicolaas vol muziek en zang. Op elk willekeurig moment is het mogelijk om de basiliek te betreden en van de mooie optredens te genieten. U kunt zelf bepalen welke optredens worden bezocht en hoe lang u blijft. Tevens is het mogelijk om tijdens deze avond in de basiliek de kerststal te bewonderen, een wens te schrijven en in de wensboom te hangen en tussen de optredens door koffie of thee en een lekkernij te nuttigen. Toegang: gratis


IJsselstein bij nacht
Om deze avond helemaal compleet te maken, kunt u op deze avond ook de toren van de basiliek beklimmen. U wordt door een gids meegenomen via de ronddraaiende kleine trappen naar de koorzolder, waar u van bovenaf een fantastisch zicht hebt op de basiliek. Daarna gaat het verder naar boven, waarbij u via de gewelven buiten uitkomt op de balustrade van de basiliek. U heeft dan een prachtig uitzicht over IJsselstein.
Voor de beklimming van de toren is de entree € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Programma
Op de kerstavond van St. Nicolaas(basiliek) zijn er verschillende optredens van een koor, een fluitensemble, een harmonie en professionele zangers. Daarnaast zal pastor Patrick Kuipers zijn kerstgedachten met u delen. De optredens worden steeds in blokjes van 15 minuten gedaan (behalve Trio Levani).

19.30 uur Opening
19.35 uur Koor Focus
19.50 uur Robert Landsman, uitvaartverzorger presenteert ‘De Wensboom’
20.00 uur Ensemble Antica – fluitensemble
20.15 uur Trio Levani – Tamar Niamut, Jeroen de Vaal en Lineke Lever
20.45 uur Patrick Kuipers, pastor met kerstgedachten en zang
21.00 uur De Koperen Engelen van Amicitia
21.15 uur Koor Focus
21.30 uur Patrick Kuipers, pastor met kerstgedachten en zang
21.45 uur Ensemble Antica - fluitensemble
22.00 uur De Koperen Engelen van Amicitia
22.15 uur Afsluiting

De kerstavond van St. Nicolaas wordt van harte bij u aanbevolen. Loop gerust binnen en geniet van de muziek en de activiteiten!
De Koperen Engelen van Amicitia. Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4
© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top