R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas - IJsselstein

De twee artikelen over de veranderingen op deze website en dat over de nieuwe e-mailadressen zijn verplaatst naar 'Communicatie' (Nieuws)'
Paul van Wezel schreef weer een verslag van zijn werkzaamheden in Papua Nieuw Guinea over zijn schoolproject.
Het zesde inmiddels al weer, dat u ook hier kunt downloaden.
Jos van der Kooy home 002   Uit het rijke roomsche leven

Op 15 september "Open Monumentendag" om 16.00 uur in de St.Nicolaasbasiliek - IJsselstein,
   speelt Jos van der Kooy, organist van de Westerkerk te Amsterdam:

Charles Marie Widor (1845-1937) Toccata uit Symphonie V en fa mineur opus 42: 1, 1879

Flor Peeters (1903-1986) Abdijvrede opus 16a, 1927

Jean Langlais (1907-1991) Hymne d'action de grâce "Te Deum" uit Trois Paraphrases Grégoriennes, 1934

Jos van der Kooy (1951) Improvisatie ter ere van Onze Lieve Vrouw van Eiteren

Léon Boëllmann (1865-1897) Prière à Notre-Dame uit Suite Gothique opus 25, 1897

Jules Grison (1842 - 1896) Toccata en fa mineur, c. 1870

Over Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951): hij maakte in 1970 zijn debuut als concertorganist in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. Vanaf 1966 is hij kerkmusicus in Amsterdam. Sinds 1981 is hij als cantor en organist verbonden aan de Westerkerk. Ook is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in ’s-Gravenhage. In diezelfde stad doceert hij orgel en improvisatie aan het Koninklijk Conservatorium. Tevens is hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Leiden. Van 1990 tot 2017 was hij stadsorganist van het wereldberoemde Müllerorgel in de Grote – of Sint Bavokerk te Haarlem. Als vaste gastorganist blijft hij verbonden aan de Haarlemse orgelcultuur. Hij heeft een grote concertpraktijk in binnen- en buitenland.

Van der Kooy studeerde orgel bij Piet Kee aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij werd onderscheiden met de Prix d’Excellence. Hij speelt een breed repertoire dat nagenoeg alle stijlperioden uit de orgelliteratuur omvat. Hij is een erkend pleitbezorger van hedendaagse muziek. Bovendien is hij een vermaard improvisator. In de jaren 1977 tot 1981 behaalde hij een viertal eerste prijzen tijdens nationale en internationale improvisatie concoursen in Bolsward, St. Albans (UK) en Haarlem. Tweemaal, in 1989 en in 2000, werd hij door Société Académique ´Arts, Sciences, Lettres´ te Parijs onderscheiden wegens zijn verdiensten voor Franse muziek. Voor zijn werk in Haarlem ontving hij de Zilveren Legpenning van de Vereniging Haerlem (2015) en de Zilveren Stadspenning van de Gemeente Haarlem (2017). In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Kazuifels 100 3173Voor het adequaat opbergen van de kazuifels heeft onze vrijwilligster gladde, katoenen, witte lakens nodig.
Wie kan ons daaraan helpen?
Ze worden gebruikt om hoezen te maken voor de kostbare, oude kazuifels zodat die beter bewaard blijven.

U kunt ze op het parochiecentrum afgeven.
Taalcoaches gevraagd bij Vluchtelingenwerk.

Het gaat om een investering van 1,5 a 2 uur per week (mag natuurlijk altijd meer....), waarbij een taalcoach gekoppeld wordt aan een vluchteling. Belangrijkste van dit contact is het feit dat een vluchteling in contact komt met Nederlands sprekende mensen. Ze hebben namelijk weinig gelegenheid om te oefenen met taal. Dit contact kan op verschillende manieren plaats vinden, helpen met huiswerk, praten over allerlei onderwerpen, oefenen met praktische vaardigheden (zoals het maken van een afspraak bij de dokter) etc etc. Je kunt elkaar thuis ontmoeten, maar b.v ook in de bibliotheek.
De rol van een taalcoach is essentieel in de taalontwikkeling en daarmee ook integratie van een vluchteling.
Als je meer informatie wilt, neem dan contact op met:

Vluchtelingenwerk afbeelding mei 15Dennis Remmel
Teamleider VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland
Jan van der Heydenweg 2d, 3401 RH IJsselstein

werkdagen: di-wo-do-vr
Slideshow Nieuwsbrief kopAls er nieuwe relevante berichten op onze website zijn geplaatst wordt er in pincipe eenmaal per week een Nieuwsbrief verstuurd. Alleen bij urgente mededelingen zal er tussentijds bericht gestuurd worden.
De ontvangers komen via één muisklik van daaruit eenvoudig direct op de juiste webpagina.
Deze nieuwsbrieven zijn vooral bedoeld als een reminder. Het is onze meest actuele informatiebron.

Ruim 350 mensen zijn inmiddels op deze nieuwsbrief geabonneerd, dus blijf niet achter en meld u ook aan!! Dat kan via deze link.

Goede communicatie is een belangrijk issue in onze geloofsgemeenschap. Helpt ook u mee dit verder te verbeteren? Daarom aan de huidige ontvangers een oproep om anderen in uw familie, of buren en vrienden- en kennissenkring op deze mogelijkheid te wijzen. Het is geheel vrijblijvend en uiteraard kosteloos. Of neem initiatief en meld hen in overleg aan.
De meesten van u die gewend zijn om boekjes te maken, weten precies hoe je dat in MS Word moet doen. Er staan ook een aantal zeer nuttige pagina's op het internet waar dit uitvoerig is beschreven.

Maar
Helaas begrijpt onze printer op het parochiecentrum daar helemaal niets van.
Dus willlen wij u vragen om onderstaande instellingen te gebruiken.

Onder de titel Vegtpraat wil pastoor Van der Vegt u wekelijks op de hoogte stellen over wat hem in de afgelopen week bezig hield.
Klik hier om de afleveringen te lezen. Deze bijdrage is altijd te vinden via de startpagina van de parochie.