R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas - IJsselstein

De twee artikelen over de veranderingen op deze website en dat over de nieuwe e-mailadressen zijn verplaatst naar 'Communicatie' (Nieuws)'
P1010692 webOp zaterdag 18 mei hielden we weer onze jaarlijkse Voorjaarsmarkt op het kerkplein.

En wat hadden we een mooi weer! Mede daardoor was het de hele dag lekker gezellig druk. Niet te, zodat je overal lekker kon neuzen.

Ook de wafels waren erg in trek, met gevolg dat rond half een al het beslag op was en er geen wafels meer te koop.
Daarna gingen we over op hamburgers.
Intussen raakten de kramen ook steeds leger en werd om 15.30 besloten om op te gaan ruimen.
Met de meeste vrijwilligers, waarvan sommigen al vanaf 's morgens zes uur bezig waren, hebben we nog even in de tuin van het parochiecentrum de dag besproken onder het genot van een hapje en drankje. En uiteraard in afwachting van de uitslag van de opbrengst avn deze dag. Omdat er nog wat dingen betaald moeten worden is het bedrag nog niet exact bekend, maar zal net iets boven de € 4.000,- uitkomen.
Een kleine sfeerimpressie vindt u in het album, dat u hier kunt bekijken.
Nasville vlagVeel commotie over Nashville-verklaring

Er is veel ophef over de ondertekening (door enkele prominenten) van de Nashville-verklaring. In deze verklaring staat beschreven hoe christenen moeten omgaan met het geloof, het huwelijk en seksualiteit. De Nashville-verklaring stelt dat mensen zich niet mogen identificeren als homo of transgender. Doen ze dat wel, dan wordt er gesuggereerd dat je daarvan genezen kunt worden.

Wij stuitten op een mooi gedicht van de dichter/dominee Sytze de Vries uitgesproken door Ds. Martha Verstoep (PGM de Rank). Deze tekst werd door de auteur als ‘Statement’ naar buiten gebracht en is een bemoediging voor de mensen die zich door deze verklaring teruggeworpen voelen in de tijd. Veel protestante kerken, ook de Ontmoetingskerk aan de Andorrastraat in IJsselstein, hebben de regenboogvlag uitgehangen als protest tegen het ondertekenen van deze verklaring. Zij kregen hem aangeboden door het CDA-afd. IJsselstein.

Ongestraft mag liefde bloeien

Ongestraft mag liefde bloeien,
vrijuit zoeken naar de zon.
Liefdes loop verdraagt geen boeien:
laat haar stromen als een bron!

Kazuifels 100 3173Voor het adequaat opbergen van de kazuifels heeft onze vrijwilligster gladde, katoenen, witte lakens nodig.
Wie kan ons daaraan helpen?
Ze worden gebruikt om hoezen te maken voor de kostbare, oude kazuifels zodat die beter bewaard blijven.

U kunt ze op het parochiecentrum afgeven.
Taalcoaches gevraagd bij Vluchtelingenwerk.

Het gaat om een investering van 1,5 a 2 uur per week (mag natuurlijk altijd meer....), waarbij een taalcoach gekoppeld wordt aan een vluchteling. Belangrijkste van dit contact is het feit dat een vluchteling in contact komt met Nederlands sprekende mensen. Ze hebben namelijk weinig gelegenheid om te oefenen met taal. Dit contact kan op verschillende manieren plaats vinden, helpen met huiswerk, praten over allerlei onderwerpen, oefenen met praktische vaardigheden (zoals het maken van een afspraak bij de dokter) etc etc. Je kunt elkaar thuis ontmoeten, maar b.v ook in de bibliotheek.
De rol van een taalcoach is essentieel in de taalontwikkeling en daarmee ook integratie van een vluchteling.
Als je meer informatie wilt, neem dan contact op met:

Vluchtelingenwerk afbeelding mei 15Dennis Remmel
Teamleider VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland
Jan van der Heydenweg 2d, 3401 RH IJsselstein

werkdagen: di-wo-do-vr
Slideshow Nieuwsbrief kopAls er nieuwe relevante berichten op onze website zijn geplaatst wordt er in pincipe eenmaal per week een Nieuwsbrief verstuurd. Alleen bij urgente mededelingen zal er tussentijds bericht gestuurd worden.
De ontvangers komen via één muisklik van daaruit eenvoudig direct op de juiste webpagina.
Deze nieuwsbrieven zijn vooral bedoeld als een reminder. Het is onze meest actuele informatiebron.

Ruim 350 mensen zijn inmiddels op deze nieuwsbrief geabonneerd, dus blijf niet achter en meld u ook aan!! Dat kan via deze link.

Goede communicatie is een belangrijk issue in onze geloofsgemeenschap. Helpt ook u mee dit verder te verbeteren? Daarom aan de huidige ontvangers een oproep om anderen in uw familie, of buren en vrienden- en kennissenkring op deze mogelijkheid te wijzen. Het is geheel vrijblijvend en uiteraard kosteloos. Of neem initiatief en meld hen in overleg aan.
De meesten van u die gewend zijn om boekjes te maken, weten precies hoe je dat in MS Word moet doen. Er staan ook een aantal zeer nuttige pagina's op het internet waar dit uitvoerig is beschreven.

Maar
Helaas begrijpt onze printer op het parochiecentrum daar helemaal niets van.
Dus willlen wij u vragen om onderstaande instellingen te gebruiken.

Onder de titel Vegtpraat wil pastoor Van der Vegt u wekelijks op de hoogte stellen over wat hem in de afgelopen week bezig hield.
Klik hier om de afleveringen te lezen. Deze bijdrage is altijd te vinden via de startpagina van de parochie.