R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

pianoIn 1985 heeft, vanuit het Jongerenkoor, een aantal dames en heren de koppen bij elkaar gestoken en zijn een nieuw koor gaan vormen.

Iedereen had wel een broer of zus, vriend of vriendin met een mooie stem, dus al snel werd er een koortje gevormd. Een naam was er nog niet voor het koor, dus werd het gemakshalve 'Tussenkoor' genoemd. Deze naam werd jarenlang gebruikt, tot er in 1997 onder de koorleden een wedstrijd werd uitgeschreven voor een passende naam en uiteindelijk is dat het B(r)avissimokoor geworden.


Nu bestaat ons gemengd koor uit ca. 40 leden. Ben Rodermans is al vanaf 1987 onze dirigent. ireneduijne IMG 20150621Sinds medio 2015 is Irene Duijne onze pianiste. We repeteren op maandagavond van 20.00 - 22.00 uur.

Naast het zingen in de liturgie om de 2 à 3 weken worden we met regelmaat uitgenodigd om te komen zingen in bijvoorbeeld Huize Gaza, Vijverhof, Antonius Ziekenhuis, Hofpoort Ziekenhuis en Nieuw Batenstein. Dit is erg fijn om te doen, de mensen daar genieten enorm van het zingen met ons koor.benrodermans
We zongen bij de Kwakbollen Proms van de carnavalsvereniging De Kwakbollen en met het orkest van het Groene Hart. Een aantal leden van ons koor deed mee met een musical van toneelvereniging Harto. Regelmatig geven we een concert waarin vooral de wat lichtere en de wereldmuziek aan bod komt.

U ziet het, ons koor is van vele markten thuis. Naast het met veel plezier zingen staat de gezelligheid onderling bij ons hoog in het vaandel. Er voor elkaar zijn, niet alleen bij de leuke momenten maar juist ook als het wat minder gaat.

Graag tot ziens bij het B(r)avissimokoor.


voorjaarsconcert2016 Dsc 7480 
voorjaarsconcert 30-jarig bestaan B(r)avissimokoor april 2016
(klik op de foto van Frits Hakkennes)

© 3eenheidparochie 2012 - 2021          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top