R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

Dsc 4626muziekDe Bavo-geloofsgemeenschap kent 4 koren:

- het Caeciliakoor, dirigent Bertie van Sevenbergen, e-mail klik hier, secretaris Ad van Rooijen (e-mail klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
- het B(r)avissimokoor, dirigent Ben Rodermans, e-mail klik hier, secretaris Bep Gerritsen - van Engelen (e-mail klik hier)
- de Bavonootjes, dirigent Bertie van Sevenbergen, e-mail klik hier
- het Tienerkoor, dirigent Bertie van Sevenbergen, e-mail klik hier.

BertivanSevenbergenDit gemengde koor onder leiding van Bertie van Sevenbergen verzorgt de Nederlandse en Latijnse zang tijdens de vieringen.

Bovendien ondersteunt zij samen met leden van het B(r)avissimokoor de samenzang in doordeweekse vieringen, zoals bij huwelijken, jubilea en uitvaarten. 

Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het koor heeft een eigen site. Als u daarop een kijkje wilt nemen, klik dan hier.

pianoIn 1985 heeft, vanuit het Jongerenkoor, een aantal dames en heren de koppen bij elkaar gestoken en zijn een nieuw koor gaan vormen.

Iedereen had wel een broer of zus, vriend of vriendin met een mooie stem, dus al snel werd er een koortje gevormd. Een naam was er nog niet voor het koor, dus werd het gemakshalve 'Tussenkoor' genoemd. Deze naam werd jarenlang gebruikt, tot er in 1997 onder de koorleden een wedstrijd werd uitgeschreven voor een passende naam en uiteindelijk is dat het B(r)avissimokoor geworden.

In onze geloofsgemeenschap laten de tieners ook van zich horen!

bavonootjesHou je van zingen? Dan zijn de Bavonootjes o.l.v. Bertie van Sevenbergen op zoek naar jou!

Kom je een keer kijken en meedoen met ons kinderkoor?

De werkgroep Liturgie streeft ernaar de vieringen in onze kerk zo te laten verlopen, dat ze inspirerend zijn, dat de aanwezigen in hun geloof bevestigd worden en kunnen groeien en dat ze daardoor het geloof in praktische zin kunnen uitdragen in het leven van alle dag.

kinderwoorddienstVoor kinderen vanaf 4 jaar is er één keer in de zes weken tijdens de zondagmorgenviering een kinderwoorddienst. De kinderen worden aan het begin van de viering in de kerk uitgenodigd om aan de kinderwoorddienst deel te nemen. Deze wordt gehouden in de Bavohof.

gezinsvieringEens in de twee maanden is er een themaviering voor gezinnen met kinderen.

Naast een speciale aankondiging in BIJeen-Bavo worden de kinderen ook via de katholieke scholen uitgenodigd.

Omstreeks 1970 is in onze Bavo-geloofsgemeenschap met de werkgroep lectoren gestart. Zij assisteren tijdens de diverse liturgische vieringen.

misdienaarsMisdienaars/acolieten zijn niet meer weg te denken uit onze liturgie.

Ieder die je spreekt is heel blij met het feit dat ze er zijn. Zij spelen in de liturgie een zeer belangrijke, dienende rol en zij doen dit met overgave en zeer devoot.

Berry van der Lit heeft afscheid genomen van het collectanten-korps. Hij is inmiddels toegetreden tot de lectorengroep.
Als opvolger is Jos van Leeuwen als collectant aangesteld. 

Dsc 0889 kosters klein 2017De kosters maken de kerk gereed voor de viering van de liturgie.

Koster-zijn vraagt toewijding, kunde en oplettendheid. Ons doel is om het voor de voorgangers, voor de kerkbezoekers en de koren een waardige viering te laten worden.

Op de foto (v.l.n.r. Sjaak Gresnigt, Martin Derks, Piet Uithol, Jan van Breukelen en Herman Vianen) staat het team met alle aandacht graag voor u klaar.

bloemversiering theoverhoef wilvanbreukelen Dsc 9371Theo Verhoef heeft al vele jaren voor een liturgisch verantwoorde kerkversiering gezorgd. Hij heeft sinds 2016 versterking gekregen in de persoon van Wil van Breukelen.
De foto is gemaakt tijdens de voorbereiding van de kerstversiering 2016.

Indien bij een bijzondere gelegenheid extra versiering gewenst is, kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Bij speciale gelegenheden maakt een groep vrijwilligers incidenteel zelf de versiering.

Inzet van vrijwilligers bij uitvaarten in onze parochie

Al sinds enkele jaren kennen wij in onze parochie H. Drie-eenheid een aantal vrijwilligers, dat uitvaarten verzorgt voor families die afscheid nemen van een dierbare. Zij gaan in gesprek met de nabestaanden en stellen in overleg de uitvaartliturgie samen en geven daar in de kerk of in het crematorium, door een woordviering of een woord- en communieviering, handen en voeten aan.

kerkdienstgemist nieuwAls u op het hiernaast staande plaatje klikt, kunt u live (beeld en geluid) een viering beluisteren/bekijken. Deze livestream blijft beperkt tot eucharistie-, woord- en communie- en gebedsvieringen. 

Kerkdiensten zijn uitsluitend live te volgen tijdens de vieringen in de Bavokerk.

Er is een app Kerkdienst Gemist beschikbaar. U kunt deze app gratis downloaden in Play Store/App Store.
Na de zomervakantie heeft in het parochieblad BIJeen en op deze website een stuk gestaan over de uitvaarten in de kerken binnen de parochie van de H. Drie-eenheid (voor het bewuste artikel klik hier). Aangekondigd werd dat met ingang van het nieuwe werkjaar 2016/17 de nieuw opgerichte parochiële uitvaartpoule officieel van start ging. Het betekent dat een groep van toegeruste vrijwilligers vanuit de gehele parochie in de verschillende kerken voorgaan in de vieringen, uiteraard naast pastores en enkele emeriti. Ook in onze Bavo-kerk werden in de afgelopen maanden dus vrijwel alle uitvaarten door deze vrijwilligers verzorgd. Wie er voorgaat in een viering wordt daarbij centraal geregeld.

© 3eenheidparochie 2012 - 2023          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top