R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

wapenaartsbisdomHet Aartsbisdom Utrecht organiseert zaterdag 21 september weer een diocesane misdienaarsdag: de Tarcisiusdag. Alle misdienaars en acolieten van het aartsbisdom zijn, met hun begeleiders, die dag van harte welkom in Utrecht.

De Tarcisiusdag begint met een Eucharistieviering in de St. Catharinakathedraal (Lange Nieuwstraat 36, Utrecht).

De misdienaars en acolieten lopen, in hun eigen toog, in processie naar de kerk. “Dat is altijd een mooi gezicht!,” aldus de werkgroep die de dag organiseert. Daarna volgt een middagprogramma vol activiteiten, dat eindigt bij het bisschopshuis waar drinken en een frietkraam klaar staan. De dag wordt afgesloten in de tuin van de kardinaal. “Net als bij de eerdere succesvolle edities hopen wij op een hoge opkomst, noteer de datum daarom alvast in uw agenda!,” zo roept de werkgroep op.

Meer informatie over de Tarcisiusdag en de uitnodiging volgen zo snel mogelijk.

‘In het begin’wapenaartsbisdom

Van 3 t/m 8 augustus 2019 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp voor meisjes en jongens van 7 t/m 13 jaar. Het kamp heeft als motto ‘In het begin’ en vindt plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle.

In een flyer legt de leiding van het kinderkamp het motto uit: “In het begin. Dit zijn de eerste drie woorden van het eerste Bijbelverhaal. Tijdens dit kamp staan we stil bij dit thema door te luisteren en na te denken over het scheppingsverhaal, Adam en Eva in het paradijs en de toren van Babel.
In de Eucharistievieringen aan het begin en het einde van de week gaat het over de roeping van de eerste leerlingen en het dubbelgebod van de liefde, het eerste beginsel van ons geloof.”

‘Follow St. Patrick’wapenaartsbisdom

Voor jongeren van 16-35 jaar organiseert het Aartsbisdom Utrecht van 20 t/m 27 juli 2019 een reis naar Ierland. Onder het motto ‘Follow St. Patrick’ “reizen we door Ierland waar St. Patrick in de 5de eeuw het christelijk geloof verspreidde. We bezoeken de plaatsen die belangrijk zijn geweest in zijn leven, vieren de Eucharistie en maken kennis met de fraaie natuur en de levendige steden en stadjes in Ierland,” aldus de organisatie.

De pastorale leiding van de jongerenreis naar Ierland is in handen van rector Patrick Kuipers van het Ariënsinstituut en vicaris Hans Pauw: “In de voetsporen van St. Patrick gaan we naar de ‘roots’ van het christelijk geloof in onze streken. Zo krijgt ons eigen geloof ook een impuls. Ga je mee?”

Voor algemene jongereninformatie kun je hier terecht.
fbDe jongerengroep van de parochie van de H. Drie-eenheid heeft een Facebook-account.

Klik op het plaatje of hier.