R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

wapenaartsbisdomDe inschrijving voor de bedevaart van het Aartsbisdom Utrecht naar Ierland is geopend. Gekozen is voor een zevendaagse pelgrimage, van 9 t/m 15 juni 2020. Dit groene eiland staat bekend om de mooie natuur en de rijke rooms-katholieke historie: in Ierland liggen onze christelijke wortels. Het waren missionarissen uit Ierland die het geloof op het Europese vasteland verkondigden. Eén van de bekendste is de nationale heilige Sint Patrick. Maar ook St. Willibrord, apostel van de Lage Landen en patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie en het Aartsbisdom Utrecht, verbleef 13 jaar in een Iers klooster. De bedevaart wordt begeleid door mgr. Woorts en vicaris Cornelissen.

wandelgroepDe Rouwgroep Nieuwegein organiseert al jaren lotgenotengroepen voor mensen in rouw. Voor sommige mensen is de stap naar een groep te groot. Voor hen zou de oplossing kunnen zijn om kennis te maken met ons laagdrempelige aanbod, namelijk de wandelgroep.
Je hoeft geen geoefende wandelaar te zijn. We lopen 2-3 kilometer. De afstand mag geen belemmering zijn om je op te geven. Mocht je onverhoopt niet in staat zijn om te wandelen dan kan men samen met één van de rouwbegeleiders achterblijven op de plaats van samenkomst.

Onder leiding van twee begeleiders ontmoet je deze middag lotgenoten op een ontspannen manier. We beginnen met een korte kennismaking en daarna gaan we wandelen. Bij terugkomst drinken we thee en praten we na.

We verzamelen om 14.30 uur en eindigen omstreeks 16.30 uur. Deelname is kosteloos. We vinden het alleen wel fijn als je je van te voren opgeeft.
Aanmelden kan bij Arry Knobbe, tel. (030) 604 40 16. Zij maakt bekend waar de plek van vertrek is.

Binnen onze geloofsgemeenschap zijn contactpersonen aanwezig voor bedevaarten.

De Caritas-werkgroep van onze geloofsgemeenschap valt onder het bestuur van de Parochiële Caritas Instelling (PCI) van de parochie H. Drie-Eenheid.

De MOV stelt zich ten doel Missie-, Ontwikkelings- en Vredeswerk in de Bavo-geloofsgemeenschap onder de aandacht te brengen.