R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

adventsactieDe driedeling Vastenactie, Adventsactie en Stichting BVA (oftewel: Stichting vastenactieBisschoppelijke Vastenactie) bleek in de praktijk bij veel mensen tot onduidelijkheid te leiden, zo merkte de organisatie. Vandaar dat besloten is om al de activiteiten voortaan te bundelen onder de naam Vastenactie. “Bekend, vertrouwd en duidelijk. Adventsactie wordt daarmee een campagne van Vastenactie en krijgt een eigen plekje op de nieuwe Vastenactie-website. Uiteraard blijft de stichting gewoon bestaan, maar in het dagelijks leven noemen we ook de stichting voortaan Vastenactie. Feitelijk verandert er dus niet zoveel,” aldus Vastenactiedirecteur Peter van Hoof.

banneuxIn Banneux, gelegen in de Belgische Ardennen, is Maria in 1933 acht keer verschenen aan een meisje van 11 jaar, Mariette Beco. Van 30 augustus t/m 3 september organiseert het Aartsbisdom Utrecht samen met het bisdom ‘s-Hertogenbosch een vijfdaagse bedevaart naar Banneux.

Met zegenende handen staat de ‘Maagd der Armen’ in Banneux de mensen op te wachten. Jaarlijks trekken zo’n 500.000 pelgrims naar haar toe. In een park met kapellen en gebedsplaatsen is er voor een ieder ruimte om zich alleen in stilte of samen met een groep in gebed terug te trekken. De Maagd Maria verscheen in 1933 aan Mariette Beco en vroeg daarbij om de bouw van een kapel. Die werd nog in 1933 gebouwd op de plaats van de verschijningen. Later werd er ook een basiliek gebouwd. In Banneux is ook een geneeskrachtige bron die Maria aan Mariette toonde. Elke dag kunnen pelgrims er terecht voor een H. Mis, ziekenzegening, stille aanbidding, biecht en het rozenkransgebed. Ook vanuit het Aartsbisdom Utrecht trekken vele gelovigen naar Banneux.

Meer informatie: bij de regionale vertegenwoordigers of op www.banneuxbisdomutrecht.nl.
wandelgroepDe Rouwgroep Nieuwegein organiseert al jaren lotgenotengroepen voor mensen in rouw. Voor sommige mensen is de stap naar een groep te groot. Voor hen zou de oplossing kunnen zijn om kennis te maken met ons laagdrempelige aanbod, namelijk de wandelgroep.
Je hoeft geen geoefende wandelaar te zijn. We lopen 2-3 kilometer. De afstand mag geen belemmering zijn om je op te geven. Mocht je onverhoopt niet in staat zijn om te wandelen dan kan men samen met één van de rouwbegeleiders achterblijven op de plaats van samenkomst.

Onder leiding van twee begeleiders ontmoet je deze middag lotgenoten op een ontspannen manier. We beginnen met een korte kennismaking en daarna gaan we wandelen. Bij terugkomst drinken we thee en praten we na.

We verzamelen om 14.30 uur en eindigen omstreeks 16.30 uur. Deelname is kosteloos. We vinden het alleen wel fijn als je je van te voren opgeeft.
Aanmelden kan bij Arry Knobbe, tel. (030) 604 40 16. Zij maakt bekend waar de plek van vertrek is.

Binnen onze geloofsgemeenschap zijn contactpersonen aanwezig voor bedevaarten.

De Caritas-werkgroep van onze geloofsgemeenschap valt onder het bestuur van de Parochiële Caritas Instelling (PCI) van de parochie H. Drie-Eenheid.

De MOV stelt zich ten doel Missie-, Ontwikkelings- en Vredeswerk in de Bavo-geloofsgemeenschap onder de aandacht te brengen.