R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

Corona richtlijnen voor kerkbezoekers van de H. Bavo

Coronavirus

U loopt kans op besmetting door bij een geïnfecteerde persoon in de buurt te komen en doordat hij/zij in uw richting hoest of niest. Men kan het virus ook krijgen door aanraking van een besmet persoon of een besmet voorwerp of oppervlak. Het virus kan op een oppervlak enige tijd blijven voortbestaan.

Richtlijnen RIVM

Vanaf 1 juli 2020 mogen er 100 mensen aanwezig zijn. Religieuze en andere kerkelijke bijeenkomsten kunnen alleen dan plaatsvinden, wanneer een veilige afstand van 1.5m is gewaarborgd. Voor alle activiteiten geldt dat hierbij de richtlijnen van het RIVM inzake hygiëne, afstand, gezondheid, kwetsbare personen e.d. in acht worden genomen:
- geen handen schudden;
- hoest en nies in de elleboog en gebruik van papieren zakdoekjes;
- thuis blijven bij verkoudheidsklachten en/of verhoging van jezelf of van de huisgenoten.

Afspraken voor kerkbezoekers

15mDeze afspraken gelden voor iedereen, die in de kerk komt en moeten worden opgevolgd om veilig bij de viering te kunnen zijn. Degenen die deelnemen aan kerkvieringen en andere activiteiten, doen dat op eigen risico. De toiletten zijn gesloten. Kerkbezoekers mogen niet naar de bijgebouwen zoals sacristie, mortuarium, etc..
Hygiënemaatregelen en de 1.5m afstand dienen door alle betrokkenen strikt nageleefd te worden.

Op het kerkplein voor de kerk

Aan kerkbezoekers wordt gevraagd om eerder naar de kerk te komen: de deur is open vanaf 9.30 uur.
Voor de ingang van de kerk houdt de kerkbezoeker op het kerkplein 1.5m afstand. Toezichthouders vragen voor het naar binnengaan aan de kerkbezoeker of er klachten zijn.

Reserveren van plaatsen in de kerk bij het Bavo-secretariaat

reserveringHet reserveren van plaatsen voor de viering of andere activiteiten is verplicht. Reserveren kan bij het secretariaat van de Bavohof, tel. (0348) 44 13 20. Per telefoon wordt gevraagd of u klachten heeft. Met klachten mag u niet komen.

Als u per mail wilt reserveren kan dat ook, mits u geen klachten heeft. Het e-mailadres van het secretariaat is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Reserveren kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 11.00 uur. Reserveren tijdens de vakantieperiode (van 20 juli t/m 28 augustus) kan op dinsdag en donderdag van 9.00 – 11.00 uur.

Bij elke reservering worden de contactgegevens vastgelegd door het Bavo-secretariaat en tevens een toegangsnummer gegeven. Dit nummer wordt gecontroleerd bij de ingang. Reserveren (tot maximaal 100 kerkbezoekers) is alleen mogelijk voor de eerstvolgende viering.

In de kerk (altijd op 1.5m afstand)

Volg de instructies van de toezichthouders op het kerkplein en in de hal op.

handenwassenBij binnenkomst de handen desinfecteren bij het desinfectiepompje. Na desinfectie van de handen mogen de handen het lichaam niet meer aanraken.

Misboekjes en instructies liggen achter in de kerk op de gebruikelijke plaats.

Ga via de zijpaden naar de daarvoor bestemde zitplaats en ga niet naar de zitplaats waar u altijd zit! Gezinsleden moeten ieder op een daarvoor bestemde zitplaats gaan zitten. U loopt naar voren tot de eerste vrije zitplaats in het middenschip (geel gemarkeerd). In de bank aanschuiven tot de 1e vrije zitplaats (telkens 2 plaatsen vrij houden).

Als het middenschip ‘vol’ is, naar voren lopen en in de zijbeuken gaan zitten op de vrije zitplaatsen.

Het is tijdens de viering niet toegestaan mee te zingen met de cantor.

Tijdens de viering is er geen collecte, bij de uitgang staan collectemandjes op de tafel.

Tijdens de viering worden voor de vredeswens geen handen geschud.

Communie uitreiking

De communie wordt alleen uitgereikt aan het begin van het middenpad.

Kerkbezoekers lopen in één rij door het middenpad met 1.5m tussenruimte. Als eerste gaat het middenschip op aanwijzing van de toezichthouder. vervolgens gaan de zijbeuken achterom en via het middenpad naar voren. De voorgangers reiken de communie in stilte uit zonder contact te maken.

Wie niet ter communie gaat, loopt wel mee maar maakt dit duidelijk door de armen gekruist voor de borst te houden. Men gaat weer naar zijn plaats zonder op elkaar te wachten.

De kerk verlaten

Volg de aanwijzingen van de toezichthouders op.aanwijzingen

De achterste banken in het middenschip gaan als eerste via de zijkanten de kerk uit, na het middenschip volgen de zijbeuken van achteren naar voren.

Bij het verlaten van de kerk kunt u de collectebijdrage in de mandjes doen. Deze staan op de tafels bij de uitgang.

Boekjes worden meegenomen naar huis.

Na het verlaten van de kerk houdt iedereen 1.5m afstand en blijft niet voor de ingang staan.

kerkdienstgemist nieuwMocht u besluiten nog niet naar de kerk te komen, kunt u altijd de viering volgen op kerkdienstgemist.nl: klik hier.