R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

coronavirusIn dit document worden frequent updates geplaatst in verband met het coronavirus. De meest recente update staat bovenaan. Als een geplaatste update niet meer actueel is, wordt deze verwijderd.

Luisteraars kerkdienstgemist.nl (geplaatst 4-6-2020)
Als u wilt weten, hoeveel luisteraars (live en niet-live) er afgelopen weken via internet waren verbonden met de Bavo-kerk, kunt u hier klikken.

Aartsbisdom Utrecht ook in 2021 naar Lourdes (geplaatst 31-5-2020)
Vanwege de coronacrisis is het niet mogelijk tijdig te starten met de voorbereiding van de vijfde diocesane bedevaart naar Lourdes, die voor april-mei 2021 stond gepland. Dit meldde de digitale Nieuwsbrief die het Aartsbisdom Utrecht op 27 mei verstuurde. Het uitstel wil echter niet zeggen dat er vanuit het Aartsbisdom Utrecht in 2021 geen bedevaarten naar Lourdes worden gehouden, benadrukt de diocesane werkgroep bedevaarten. “We gaan in nauwe samenwerking met bedevaartorganisatie VNB kijken wat de mogelijkheden zijn om volgend jaar kleinschaliger naar Lourdes te pelgrimeren vanuit het aartsbisdom,” aldus mgr. Woorts, voorzitter van de werkgroep bedevaarten. Klik hier.

Katholiekleven.nl kijkt achter de schermen (geplaatst 31-5-2020)
In een nieuwe video op katholiekleven.nl wordt een kijkje genomen achter de schermen van de tv-mis zoals die iedere zondagochtend door KRO-NCRV wordt uitgezonden op NPO2. Katholiekleven.nl ging met de tv-ploeg mee naar de Nicolaasbasiliek in Amsterdam en registreerde wat er achter de schermen zoal gebeurde: klik hier.

Pelgrimstocht naar 2021 (geplaatst 30-5-2020)
Vanwege het coronavirus is de pelgrimstocht, georganiseerd door Vastenactie, weer verschoven. Ditmaal naar het voorjaar van 2021 (klik hier).

Bijeenkomst voor jonggehuwden afgelast (geplaatst 30-5-2020)
De bijeenkomst voor jonggehuwden, die op 5 juli zou worden gehouden, is afgelast vanwege het coronavirus (klik hier).

Protocol ten behoeve van publieke vieringen (geplaatst 27-5-2020)
In de parochies en andere instellingen van de Rooms Katholieke Kerk worden met ingang van 1 juni 2020 de publieke liturgievieringen hervat. In gezamenlijkheid hebben de Nederlandse bisschoppen op 20 mei 2020 het protocol ‘Kerkelijk Leven op anderhalve meter’ vastgesteld. Klik hier voor het protocol.

Live meevieren uit Almelo (geplaatst 25-5-2020)
Onze dagelijkse livestreams gaan het land in! Vanaf maandag 25 mei ziet u gedurende één week de Heilige Mis vanuit de Sint-Georgiusbasiliek in Almelo: maandag tot en met zaterdag om 09.00 uur. Klik hier.

Vieringen weer 'gewoon'? (geplaatst 21-5-2020)
De voorzitter van de kerkcommissie is belast met het concreet invullen van een lokatie-protocol met als doel dat we als parochianen weer naar onze vertrouwde Bavo-kerk kunnen: klik hier.

Pastoraal Team is er voor jou
Wil je even rustig praten, je zorgen delen, wellicht samen bidden. Ook nu, juist nu, willen we er als Pastoraal Team voor je zijn. We worden al heel veel gebeld. Wil ook jij met één van ons praten? We zijn in ieder geval bereikbaar van 9.00-17.00 uur op de volgende dagen:
- maandag en dinsdag pastoraal werkster Hedwig Mensink - 06 20 98 07 48
- woensdag en vrijdag pastoraal werkster Marion Korenromp - 06 23 87 54 99
donderdag en vrijdag pastor Nowara - 06 28 47 86 36
zaterdag en zondag pastoor Van der Vegt - 06 24 16 30 35

Bavo-secretariaat (geplaatst 18-3-2020)
Het Bavo-secretariaat is per 18 maart gesloten. Er is dus ook geen koffie drinken. Het secretariaat is alleen per e-mail bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..