R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

coronavirusIn dit document worden updates geplaatst in verband met het coronavirus. Als een geplaatste update niet meer actueel is, wordt deze verwijderd.

Werken in tijden van corona (geplaatst 26-11-2020)
Diaken Gerard Vaneker (geen onbekende voor ons!) en huisarts Asbreuk vertellen over wat het voor hen betekent om in tijden van deze pandemie te werken in de gezondheidszorg: klik hier.

Aartsbisdom over veel gestelde vragen (geplaatst 25-11-2020)
Mgr. Woorts gaat op vele vragen in ter voorbereiding van de kerst: klik hier.

OMT: Nu geen verdere versoepeling coronamaatregelen mogelijk (geplaatst 24-11-2020)
In een tussenadvies, er is pas op 8 december weer een grote persconferentie, melden de experts dat de situatie nu nog niet stabiel genoeg is waardoor het verantwoord zou zijn om nieuwe stappen te zetten.
Daarnaast gaat het OMT kijken of het een optie is om de kerstvakantie op scholen te verlengen. De laatste maanden is gebleken dat scholen, en vooral bewegingen van leerlingen rondom de school, zorgen voor infectiehaarden.
Vóór de nieuwe persconferentie van premier Rutte en coronaminister De Jonge zal er nog een OMT-advies komen. Vlak daarna neemt het kabinet een besluit over kerst en oud en nieuw.

Aartsbisdom Utrecht: veel gestelde vragen na persconferentie (geplaatst 19-11-2020)
Het Aartsbisdom geeft antwoord op veel gestelde vragen: klik hier.

Kerstsamenzang en Top 2000 afgelast (geplaatst 12-11-2020)
De geplande kerstsamenzang op 20 december en de Top2000 op 29 december gaan vanwege het coronavirus niet door.

Bisschoppen: maatregelen onverminderd van kracht (geplaatst 5-11-2020)
Dat betekent voorlopig nog steeds niet meer dan 30 gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren, geen samenzang en verder alle andere maatregelen zoals afgekondigd in het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter.’ De bisschoppen hebben hoop dat op de langere termijn de cijfers over de pandemie reden geven om de maatregelen ten goede bij te stellen. Klik hier voor meer informatie.
Het dringend advies is het dragen van een mondkapje als u de kerk binnenkomt. Als u op uw vooraf besproken plaats zit, kunt u het kapje weer afdoen.

Wij zijn er klaar voor, vanaf 5 juli kunt u weer naar de Bavo-kerk (gewijizigd 8-10-2020)
Wij vinden het heel fijn als u er weer bent.
Zoals u weet moet iedereen op 1.5m afstand blijven en zich houden aan de afspraken:
- heeft u klachten dan blijft u thuis;
- reserveer een plekje in de kerk;
- gebruik desinfectans.
Klik hier voor meer informatie.

Pastoraal team is er voor jou
Wil je even rustig praten, je zorgen delen, wellicht samen bidden. Ook nu, juist nu, willen we er als Pastoraal Team voor je zijn. We worden al heel veel gebeld. Wil ook jij met één van ons praten? We zijn in ieder geval bereikbaar van 9.00-17.00 uur op de volgende dagen:
- maandag en dinsdag pastoraal werkster Hedwig Mensink: 06 - 20 98 07 48
- woensdag en vrijdag pastoraal werkster Marion Korenromp: 06 - 23 87 54 99