R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

kevelaer1
--- Vanwege het coronavirus is de bedevaart afgelast: klik hier ---

De Utrechtse Broederschap Onze Lieve Vrouw van Kevelaer organiseert op woensdag 26 en donderdag 27 augustus 2020 een bedevaart naar Kevelaer. Deze “bedevaart voor jong en oud sluit aan bij Kevelaer als plek, waar de Moeder Gods wordt vereerd als ‘Troosteres van de bedroefden’. Een plaats ook om verdriet en verlies bij Maria neer te leggen,” aldus de organisatie.

“We gaan samen op weg met plebaan J. Boogers (pastoor van de samenwerkende katholieke parochies in de stad Utrecht), die benoemd is tot directeur van onze bedevaart. Dit jaar zal opnieuw hulpbisschop mgr. Th. Hoogenboom onze bedevaart begeleiden,” zo laat de Broederschap weten.

Er zijn opstapplaatsen in diverse plaatsen rondom Utrecht. Het gezamenlijk vertrek van de bussen is woensdag 26 augustus rond 8.00 uur. De kosten bedragen € 55,- per persoon. Hierin zijn niet begrepen de verblijfskosten in Kevelaer.

Het is ook mogelijk om één dag mee te gaan: woensdagavond vertrekt de bus dan om ongeveer 21.30 uur weer uit Kevelaer. De kosten voor deze ééndaagse reis inclusief diner en koffie op de heen- en terugreis bedragen € 65,- per persoon.

Evenals vorige jaren wordt er bovendien een fietsbedevaart georganiseerd.

Pelgrims kunnen zich opgeven bij Jo van der Hulst, broedermeester in onze Bavo-geloofsgemeenschap, Eikenlaan 9, tel. (0348) 44 40 61.