R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

Het laatste halfjaar van 2019 en de eerste maand van 2020 hebben we een leuke groep jongens en meisjes gehad die het vormsel heeft gedaan.

vormsel1We hebben hiervoor enkele lessen gevolgd, een vormselweekend en - waar het allemaal om te doen was - het H. Vormsel.

Na het vormsel zijn we nog een paar keer bij elkaar gekomen. Zo was er een vormelingenmiddag.
Voor een grote groep was er een sportmiddag georganiseerd in een werkvorm, waarin voor de 10 plagen van Egypte een prominente plaats was ingeruimd.
De kinderen kregen bijvoorbeeld last van schurft (een pittenzak op je schouder en dan tegelijkertijd paaltjesvoetbal doen), de eerstgeborenen (de jongste uit de groep werd gekoppeld aan de oudste van de groep; als de jongste werd afgegooid met trefbal, was de oudste ook meteen af). Zo kwamen bijna alle plagen in spelvorm voorbij.

Na het sporten gingen we met elkaar patat eten en na het eten was er in Lopik een kerkdienst. We hebben het gehad over een rugzak, die je mee krijgt in je leven. De rugzak kan gevuld worden en je leven/persoonlijkheid wordt zo gevormd. Het was een leuke en inspirerende dag!

Zondag 2 februari 2020 hebben we de terugkomviering gehad in de Bavo-kerk. De vormelingen staken bij binnenkomst de kaarsen aan, die aan de kerkgangers waren uitgedeeld. Het was immers Maria Lichtmis! Voor de geloofsgemeenschap was dit de eerste, maar zeker niet de laatste keer.
Na afloop van de viering was er koffie/thee/limonade drinken in de kerk. De vormelingen (of hun ouders?) hadden voor de liefhebbers iets lekkers gebakken. Dit viel bij iedereen in de smaak.

Van de vormelingen zien we er ook een paar volgend jaar weer terug als misdienaar of op een ander plekje als vrijwilliger. En natuurlijk zijn de jongeren altijd welkom in de kerk, bijvoorbeeld bij de jongerenbijeenkomsten.

Maaike Nolte - wg Vormsel

N.B.
Ik doe meteen een oproep voor uitbreiding van de Vormselwerkgroep. Wie vindt het net zo leuk als ik om mee te helpen de kinderen voor te bereiden op het Vormsel 2020?