R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

ikonenmuseumkampenDe tentoonstelling ‘Grenzenloos’ (tot 28 maart 2020) in Ikonenmuseum Kampen toont iconen uit verschillende landen binnen en buiten Europa. Hoewel alle iconen volgens de traditionele iconografieën van de Oosters-Orthodoxe Kerk zijn vervaardigd, is er een enorme variëteit zichtbaar.

Zo zijn er fijn geschilderde iconen te bewonderen uit beroemde schildersdorpen in Rusland, kleurrijke drieluiken uit Ethiopië en Italiaans aandoende Veneto-Kretenzische Moeder Gods iconen. Bijzondere aandacht is er voor een groot aantal nieuwe aanwinsten, waaronder een grote collectie Roemeense ‘Achterglas’ iconen en een icoon op doek van de stad Jeruzalem.

Ook tot 28 maart is de expositie ‘De Bijbel in reisformaat’ te zien met metalen iconen uit de beroemde collectie van Stefan Jeckel. In deze tentoonstelling wordt een aantal bekende verhalen uit zowel het Oude als Nieuwe Testament verbeeld.

Ikonenmuseum Kampen, Buiten Nieuwstraat 2 Kampen, tel. (038) 385 84 83.

Klik op het plaatje om de website van het museum te bezoeken.