R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

terugblikWat is het jaar toch snel gegaan. We mogen natuurlijk een beetje terug kijken, maar vooral vooruit.

Zoals u in het artikel van Gert Vendrig kunt lezen wordt er rondom de kerk het een en ander onderhanden genomen, zodat het kerkgebouw in goede staat is en de kerk warm is gestookt voor de bezoekers.

De regelmatige bezoekers in de Bavo-kerk brengen de persoonlijke warmte, die in een geloofsgemeenschap nodig is. In de Bavo-kerk mogen wij ons gelukkig prijzen met de vrijwilligers op het pastorale gebied. Diegenen, die nu daarbij betrokken zijn, doen dat heel goed. Zij zouden het fijn vinden als er nieuwe, betrokken vrijwilligers komen. Het is daarom goed om te kunnen melden dat er een paar lectoren bij gekomen zijn. Misschien wilt u ook wel een bijdrage leveren voor de werkgroep Vormen, TUCA (Tussen Catechese), of voor de jongvolwassenen, die naar de jongerenbijeenkomst komen op vrijdagavond.

gerardkooijman2017
Veranderingen gaan langzaam in de katholieke kerk. Sommigen onder ons zouden liever geen veranderingen willen of zelfs terug willen gaan naar vroeger. Anderen willen graag iets nieuws proberen. Wij, de kerkcommissie en de pastoraatgroep, vinden het belangrijk dat iedereen een plekje heeft in de Bavo-kerk, dat we vitaal blijven en mensen daaraan een bijdrage kunnen leveren. Een ieder doet wat hij of zij goed kan en als de ander accepteert dat het anders kan gaan dan we gewend zijn, dan kunnen we elkaar verrassen.

Graag willen wij u ook verrassen. De bekende BIJBavo met daarin alle noodzakelijke informatie over onze geloofsgemeenschap gaat grondig veranderen.

U komt toch ook naar de nieuwjaarsviering op zondag 5 januari? Graag wil ik u tijdens het handen schudden ook de nieuwe BIJBavo laten zien. Anders, nieuw en toch ook weer vertrouwd.

Namens kerkcommissie en pastoraatgroep,

Gerard Kooijman