R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

repaircafeIn de afgelopen maanden kon geen openstelling plaatsvinden van het Repair Café i.v.m. het coronavirus.
Als de daling van het aantal besmettingen doorzet, zal de heropening van het Repair Café niet voor 30 juni 2021 zijn. In de maanden juli en augustus 2021 is het Repair Café gesloten. De heropening is te verwachten op de derde zaterdag in september 2021.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Maar er zijn ook mensen, die deze praktische kennis nog wel bezitten.
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, die draaien om (samen) repareren. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een gratis kop koffie of thee (een vrijwillige bijdrage mag ook!). Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. 

Huisregels

De activiteiten in het Repair Café worden gratis en op vrijwillige basis uitgevoerd door de aanwezige reparatiedeskundigen. Reparaties worden zo veel mogelijk uitgevoerd door de bezoekers zelf, zo nodig met hulp van de reparatiedeskundigen.
Noch de organisatoren van het Repair Café, noch de reparateurs zijn aansprakelijk voor schade als gevolg van verstrekte reparatieadviezen of -instructies, voor schade aan de ter reparatie aangeboden voorwerpen, voor gevolgschade of voor andere schade die het gevolg is van activiteiten in het Repair Café.

Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. U kunt doneren voor onderhoud van onze Bavo-kerk. Voor het gebruik van nieuwe materialen zoals snoeren, stekkers, zekeringen, kant en klare kniestukken of applicaties dient apart te worden betaald.
Bezoekers die kapotte voorwerpen aanbieden ter reparatie, doen dat op eigen risico. De reparateurs geven geen garantie op de met hun hulp uitgevoerde reparaties en zijn niet aansprakelijk als voorwerpen die in het Repair Café zijn gerepareerd, thuis toch niet blijken te functioneren.
De reparateurs behouden zich het recht voor om bepaalde voorwerpen niet te repareren. De reparateurs zijn niet verplicht om gedemonteerde apparaten die niet gerepareerd kunnen worden, weer in elkaar te zetten.
De bezoekers van het Repair Café zijn zelf verantwoordelijk voor het netjes afvoeren van kapotte voorwerpen die niet konden worden gerepareerd. Om lange wachttijden te voorkomen, wordt bij drukte maximaal één kapot voorwerp per persoon bekeken. Voor een volgend voorwerp sluit de bezoeker weer achter in de rij aan.

Reparateurs

De volgende reparateurs staan tot uw beschikking:
- Gerard Bos (slijpen en fietsreparaties)
- Tonny Bos (naaister)
- Jan Roest, Jeroen Mocking en Jos Mulder (elektrotechniek)
- Gert Vendrig (hout en klein meubelen)
De gastvrouw is Gretha Sijmons.

N.B. Er is behoefte aan uitbreiding van het vrijwilligerskorps: men zoekt twee vrijwilligers met kennis van elektrotechniek en kledingherstel.


E-mailadres 

Het Repair Café is bereikbaar onder het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Op iedere derde zaterdag van de maand (m.u.v. de maanden juli en augustus) van 10.00 – 12.00 uur in de Bavohof, De Joncheerelaan, Harmelen (achter de H. Bavo-kerk).

Repair Café is ook te zien op Facebook

© 3eenheidparochie 2012 - 2021          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top