R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

Cadeaukaart Postcodeloterijvega

Heb je bij de Postcodeloterij een cadeaukaart gewonnen, maar ga je hem niet gebruiken? Doe hem vòòr 9 november, het liefst geactiveerd, bij de Bavohof in de brievenbus. Er wordt dan eten voor de Voedselbank van gekocht.

Als je je kaart niet zelf wil activeren. hebben wij brief van de Postcodeloterij ndig waar de cadeaukaart opgeplakt zit. Vergeet die dan niet ook bij de Bavohof af te leveren en de drie laatste cijfers van je bankrekening nummer erop te schrijven (die zijn ook nodig om de kaart te activeren). 

We gaan weer sparen

plus

Afgelopen week is boodschappenpakketten actie bij supermarkt Plus weer begonnen. Bij voorgaande edities van deze actie toonden inwoners van Harmelen zich buitengewoon bereid iets aardigs te doen voor dorpsgenoten, die het niet makkelijk hebben. Die traditie willen zowel de Plus als de drie Harmelense kerken graag voortzetten. Daarom heeft de pakketzegeldoos weer een prominente plaats gekregen in de supermarkt.
Inwoners van Harmelen kunnen daarin boodschappenpakketzegels doen, die zij zelf niet gaan gebruiken. De drie kerken van Harmelen bevelen de actie van harte bij je aan. Er werden in de afgelopen jaren honderden pakketten bij elkaar gespaard, die met enthousiasme werden ontvangen door onze medemensen.
Doe je ook mee om deze mooie Harmelense actie tot een succes te maken? De actie loopt t/m 30 januari 2021.

herinneringsboomDe werkgroep Vitaliteit had in haar programma voor 2020 een Lichtjesavond opgenomen op 14 november. U weet inmiddels dat deze avond niet door kan gaan: klik hier.

Om aandacht te geven aan onze overleden dierbaren, kunnen alle belangstellenden vanaf 1 november in de dagkapel gebruik maken van de herdenkingsboom. Hierin kunnen hartjes of sterren gehangen worden. Deze liggen bij de boom en kunnen worden beschreven met een eigen tekst.

Na 2 november wordt de boom met hetzelfde doel tot 15 november op de begraafplaats ’t Spijck gezet. Het is immers een goede gewoonte om deze dagen de graven van bekenden te bezoeken.

In de zondagsviering van 15 november komt de herdenkingsboom terug in de kerk en zullen we in een algemene bede nog een keer stilstaan bij de hierin aangebrachte teksten voor hen. die wij moeten missen.
10Wij vinden het fijn dat zoveel mensen betrokken zijn bij het wel en wee van de Bavo-kerk. Het is een mooie plek om bij elkaar te komen of om je even af te zonderen voor een stil gebed.

Wij hebben gemerkt, dat u zich betrokken voelt bij het voorstel om de aanvangstijd van de weekendvieringen te wijzigen, eerst naar 11.00 uur en later naar 9.00 uur.

De pastoor heeft hier al eerder over gesproken, maar voor de kerkcommissie was het nogal confronterend om het voorstel middenin de zomer per e-mail te ontvangen. Vanuit de Bavo-geloofsgemeenschap is door velen gereageerd op de twee voorstellen. 

Uit uw reacties bleek dat de voorkeur uitgaat naar het huidige tijdstip van de vieringen: 10.00 uur. Als tweede voorkeur werd 9.30 uur aangegeven.

Tijdens de buitenviering op 13 september was nog niet bekend hoe het vervolg zou zijn. Op 25 september hebben we van het parochiebestuur het bericht ontvangen, dat vanaf de 2e helft van 2021 een aantal aanvangstijden zal worden gewijzigd. In Montfoort-Linschoten en in Harmelen blijft de aanvangstijd van de vieringen 10.00 uur.
Pastoor Van der Vegt en pastor Nowara zullen een aantal keer per jaar voorgaan in de Eucharistieviering. De andere vieringen worden door de pastoraatgroep ingevuld. 

Gerard Kooijman,
voorzitter kerkcommissie
Zoals u weet, doen wij er in de Bavo-kerk alles aan om in coronatijd een veilige omgeving te creëren, waarin we samen kunnen vieren. Dit doen we omdat wij bezorgd zijn over de toeneming van het aantal besmettingen en het risico dat er veel meer zieken komen. In ons kerkgebouw lukt het bewaren van de corona-afstand met maximaal 100 mensen in de kerk. In die zin waren we onaangenaam verrast met de berichtgeving, dat er nog maar 30 kerkbezoekers worden toegestaan. Het gaat om een dringend advies van de overheid, dat wij dan ook opvolgen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Voor het bijwonen van de viering moet u zich elke week opgeven bij het Bavo-secretariaat (tel. (0348) 44 13 20 of via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een klik op het plaatje) en reserveren voor de aankomende zondag. Bij vieringen met een bijzonder karakter, zoals een kinderwoorddienst of een jongerenviering, krijgt de groep, die uitgenodigd wordt, voorrang.

Het kan dus zomaar zijn dat er een keer geen plaats is. Gelukkig is het ook mogelijk de viering thuis te beluisteren via kerkdienstgemist.nl.
Andere van belang zijnde actuele informatie, die verband houdt met het coronavirus, kunt u hier vinden.

Hoe deze periode met extra maatregelen gaat verlopen, weten we nu nog niet. Via deze Bavo-website en de wekelijks verschijnende nieuwsbrief, houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte.

Het liefst zouden wij iedereen willen ontvangen in de kerk. Ook wij vinden het heel vervelend om zo te passen en te meten. Maar we doen het om iedereen veilig door deze periode te laten komen. En u kunt daarbij helpen door de afspraken goed op te volgen. 

Namens de kerkcommissie en pastoraatgroep,

Gerard Kooijman en Frank van Rooijen
Bij de eerste berichtgeving over Oogstdankdag waren we in de veronderstelling dat in oktober de coronaregels versoepeld zouden zijn. Helaas bleek dat niet zo. Ondanks de corona was er een geweldig aanbod van producten. Dit jaar stond het op 2, 3 en 4 oktober uitgestald in de Bavohof: schitterende bloemen, perkplanten, appels en peren, maar ook tomaten, bramen en aardbeien. Ja zelfs walnoten uit onze Bavotuin. De verkoop met de mondkapjes voor was even wennen. Als je lachte besloeg je bril en wie komt er nu naar binnen.

Het was een gezellige sfeer maar uiteindelijk ging het om de opbrengst voor de Stichting Kinderhulp in Togo. Die was € 900,--, in één woord geweldig!

Namens Jouke en Cécile Schat en de MOV: héél, héél hartelijk dank aan alle sponsors en kopers.

Annie van Rooijen

Zilveren jubileum Bavo-secretariaatmariannevermoolen

Op donderdag 1 oktober 2020 heeft Marianne Vermoolen officieel afscheid genomen als secretaresse van het Bavo-secretariaat.
Zij was de eerste secretaresse bij de start van het secretariaat op 1 oktober 1995.

Marianne memoreerde dat zij - vooral in de beginperiode - veel computerhulp heeft gekregen van Frans van der Poll. Zij vertelde bavohof
ook, dat ze door dit werk zoveel parochianen heeft leren kennen.

Er is haar een mooi boeket bloemen aangeboden namens het bestuur van de Bavo-geloofsgemeenschap.afscheidmarianne
Omdat de voorzitter van de kerkcommissie Gerard Kooijman wegens drukte verhinderd was, heeft ondergetekende Marianne spontaan toegesproken. 
Ze heeft haar geprezen voor haar inzet en vooral ook om haar prudent omgaan met vertrouwelijke informatie.

Gelukkig bracht Marianne een héle grote taart mee, want door omstandigheden waren niet alleen de genodigden aanwezig, maar ook veel altijd nodige vrijwilligers.

Marianne, namens de Bavo-geloofsgemeenschap wensen we je een gelukkige toekomst.
Bovendien ook namens iedereen een felicitatie aan het zilveren Bavo-secretariaat en haar toegewijde vrijwilligers.

Riet de Graaff

gerarduskalender2021Elke dag een beetje spirit

De Gerarduskalender, uitgebracht door Klooster Wittem, is een scheurkalender met elke dag op de voorkant een spreuk die opbeurt of aanzet tot nadenken, onder het motto: ‘elke dag een beetje spirit’. Op de achterkant staan afwisselend moppen, gedichten, bezinningsteksten, puzzels en informatie over verschillende onderwerpen.

De kalender is bedoeld om elke dag goed te kunnen beginnen. De spreuk op de voorkant en de moppen, de puzzels en informatie op de achterkant geven u aan het begin van de dag een positief gevoel.

De kalender wordt elk jaar met zorg en plezier samengesteld door een uitgebreide redactie van personeel en vrijwilligers rondom het klooster Wittem. De opbrengst van de kalender komt ten goede aan alle activiteiten, die vanuit het klooster worden georganiseerd.

Als u zo'n spiritkalender (voor slechts € 7,95) wilt hebben, neem dan kontakt op met:
mevrouw Mieke Mentz, Johan Frisolaan 15, 3481 CW Harmelen
tel. 06 - 55 50 02 02

Corona richtlijnen voor kerkbezoekers van de H. Bavo

Coronavirus

U loopt kans op besmetting door bij een geïnfecteerde persoon in de buurt te komen en doordat hij/zij in uw richting hoest of niest. Men kan het virus ook krijgen door aanraking van een besmet persoon of een besmet voorwerp of oppervlak. Het virus kan op een oppervlak enige tijd blijven voortbestaan.

Richtlijnen RIVM

Vanaf 1 juli 2020 mochten er 100 mensen aanwezig zijn. Inmiddels is dat naar beneden bijgesteld naar 30 (klik hier)! Religieuze en andere kerkelijke bijeenkomsten kunnen alleen dan plaatsvinden, wanneer een veilige afstand van 1.5m is gewaarborgd. Voor alle activiteiten geldt dat hierbij de richtlijnen van het RIVM inzake hygiëne, afstand, gezondheid, kwetsbare personen e.d. in acht worden genomen:
- geen handen schudden;
- hoest en nies in de elleboog en gebruik van papieren zakdoekjes;
- thuis blijven bij verkoudheidsklachten en/of verhoging van jezelf of van de huisgenoten.

coronavirusIn dit document worden updates geplaatst in verband met het coronavirus. Als een geplaatste update niet meer actueel is, wordt deze verwijderd.

Corona maatregelen bij uitvaarten (geplaatst 22-10-2020)
De rijksoverheid hanteert voor uitvaarten in een binnenruimte een hoger aantal dan dertig. In antwoord op de vraag naar het maximaal toegestane aantal personen bij een uitvaart in een kerk, volgen de bisdommen de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dit betekent voor een uitvaart in een kerk/crematorium/aula geldt dat er maximaal 100 bezoekers aanwezig mogen zijn (exclusief bedienaren en medewerkers). Voor een uitvaartplechtigheid buiten geldt een maximum van 250. Zowel binnen als buiten uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen rondom onder andere 1.5m afstand houden en ventilatie.
Klik hier voor het document.

Vormselviering afgelast (geplaatst 21-10-2020)
Nu de vormselviering niet doorgaat en tot nader order is uitgesteld, blijft in de gezinsviering van 8 november het voorstellen van de vormelingen achterwege.

Corona update door kerkcommissie/pastoraatgroep (geplaatst 15-10-2020)
Deze week heeft u gehoord dat de overheid de corona-maatregelen verder heeft aangescherpt. Wij geven in navolging tot wat gangbaar gaat worden (bij binnenkomst en verlaten van de kerk bij de vieringen) het dringende advies een mondkapje te gebruiken.

Als u op uw plaats bent in de kerk dan mag u gerust het mondkapje afdoen. Het zal best ook even wennen zijn maar doe mee. Het is voor de veiligheid van elkaar.

Dat het aantal bezoekers voorlopig de komende weken weer beperkt is tot 30, is wel een teleurstelling. Dat zou het ook zijn als u zondag voor een 'volle' kerk komt te staan. Reserveren voor de vieringen wordt ook dringend aangeraden. Hoe daarna verder is continu onderwerp van gesprek.

Nieuwe maatregel voor kerkbezoek (geplaatst 8-10-2020)
Was het aantal toegestane kerkgangers vanaf 1 juli op 100 gesteld, mogen er nu nog maximaal 30 naar vieringen komen. Aanmelden vooraf is verplicht: klik hier.

Lichtjesavond (geplaatst 6-10-2020)
De lichtjesavond, die voor 14 november stond gepland, gaat vanwege het coronavirus niet door: klik hier.

Wij zijn er klaar voor, vanaf 5 juli kunt u weer naar de Bavo-kerk (gewijizigd 8-10-2020)
Wij vinden het heel fijn als u er weer bent. Zoals u weet moet iedereen op 1.5m afstand blijven en zich houden aan de afspraken: 
- heeft u klachten dan blijft u thuis;
- reserveer een plekje in de kerk;
- gebruik desinfectans.Klik hier voor meer informatie.

Pastoraal team is er voor jou
Wil je even rustig praten, je zorgen delen, wellicht samen bidden. Ook nu, juist nu, willen we er als Pastoraal Team voor je zijn. We worden al heel veel gebeld. Wil ook jij met één van ons praten? We zijn in ieder geval bereikbaar van 9.00-17.00 uur op de volgende dagen:
- maandag en dinsdag pastoraal werkster Hedwig Mensink: 06 - 20 98 07 48
- woensdag en vrijdag pastoraal werkster Marion Korenromp: 06 - 23 87 54 99
donderdag en vrijdag pastor Nowara: 06 - 28 47 86 36
zaterdag en zondag pastoor Van der Vegt: 06 - 24 16 30 35

Als Bavo-geloofsgemeenschap zijn we er niet alleen voor onszelf. We willen ons ook graag inzetten voor anderen. 24uurvanwoerden
Dat is immers wat het evangelie van ons vraagt. De werkgroep Vitaliteit ziet een mooie uitdaging in het deelnemen aan:

De 24 uur van Woerden

Dit is een groots opgezette wandelestafette in stadspark Molenvliet in Woerden (klik hier voor de site).

Leven met kanker 

Mensen met kanker hebben steun nodig. Ook onze steun! Laat zien dat zij er niet alleen voor staan. Kanker heb je niet alleen.

De opbrengst gaat dit jaar dus naar twee projecten:

  • Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden (klik hier voor website)
  • Onderzoek naar de behandeling van leukemie bij kinderen in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht (klik hier voor de website)

Wat, waar en hoe?

Om te laten zien dat mensen die leven met kanker er niet alleen voor staan, wandelen enthousiaste deelnemers 24 uur lang in estafettevorm door stadspark Molenvliet in Woerden. Woerden maakt er echt een feest van (zie later in de Woerdense Courant): eettentjes, artiesten, loterij en een knallende afsluiting op zaterdag. Heel indrukwekkend is de heldenronde op vrijdagavond om 22.00 uur: langs de hele route worden dan gedenklichten geplaatst, met daarop de namen van je helden: iemand die jou inspireert, iemand die vecht tegen kanker, iemand die aan kanker overleden is, iemand die je wilt eren, iemand die je wilt gedenken...

Als Bavo-gemeenschap doen we graag mee. We hopen dat veel enthousiaste Bavo-deelnemers zullen meelopen. Iedereen (jong of oud, parochiaan of niet) kan deelnemen en zich voor minimaal € 10,-- inschrijven om minimaal één uur mee te lopen in de estafette, maar vaker en langer mag ook (voor elk uur dat je wandelt dus € 10,--).
De tocht begint vrijdag 15 mei om 17.00 uur en eindigt zaterdag 16 mei om 17.00 uur.

Gelezen op de website De 24 uur van Woerden

Door alle maatregelen rondom de coronacrisis zijn ook wij genoodzaakt ons mooie event te verplaatsen.
De nieuwe data zijn 28 en 29 mei 2021
.

Wij doen mee als Bavo-gemeenschap. De bedoeling is dat er elk uur van de dag en de nacht zoveel mogelijk mensen meelopen, minimaal 48 mensen uit onze Bavo-groep. Dat moet toch lukken met de Bavo!

Bij het startpunt geef je na het uur het stokje door aan de volgende wandelaar(s). De teamcaptain is André Severs, geassisteerd door Sjaak Gresnigt.

Je kunt je natuurlijk ook laten sponseren. En als je niet kunt meelopen, kun je toch de goede doelen en de deelnemers steunen door een bedrag over te maken op onderstaand banknummer. Laat het motto zijn:

Opgeven bij André Severs, bij Sjaak Gresnigt of telefonisch: 06 - 11 00 48 56.
Daarbij vermelden: je naam of de namen en het uur of de uren waarvoor je wilt inschrijven. Bij Sjaak kun je ook terecht voor een licht dat jezelf kunt beschilderen voor jouw held in de Heldenronde.
Het verschuldigde bedrag s.v.p. overmaken op: NL85RABO0325310238 t.n.v. AJM Severs. Daarbij vermelden: naam en of het is voor deelname of sponsering.

sjaakandre2020
You’ll never walk alone...
wapenaartsbisdomDe pastorale brief (klik hier) bij gelegenheid van het jaar van de Eucharistie heeft als titel: “De Eucharistie (weer) herbeleven als een kloppend hart van het geloofsleven”. In de brief kondigt de aartsbisschop onder meer het plan aan om paal en perk te stellen aan woord- en communievieringen.

De kardinaal raadt gelovigen aan om vanwege de zondagsplicht naar een andere kerk te gaan waar wel een eucharistieviering is. In onze parochie van de H. Drie-eenheid is de Nicolaasbasiliek in IJsselstein als eucharistisch centrum aangewezen. Daar is elke zondag een eucharistieviering. 

repaircafeIn de afgelopen maanden kon geen openstelling plaatsvinden van het Repair Café i.v.m. het coronavirus.
Of er op de 3e zaterdag van november en december openstelling plaatsvindt, is hoogst onzeker.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Maar er zijn ook mensen, die deze praktische kennis nog wel bezitten.
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, die draaien om (samen) repareren. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een gratis kop koffie of thee (een vrijwillige bijdrage mag ook!). Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. 

logowijkopbouwEr zijn twee vacatures binnen onze vrijwilligersgroep: 
- wijk 3B - Leidsestraatweg, Haanwijk
- wijk 9A - Nassaupark, Oranjepark.
Als u er wat voor voelt om onze geloofsgemeenschap in één van deze wijken te vertegenwoordigen, neem dan contact op met Ineke Hakkennes, tel. (0348) 56 09 30.

Wat wordt er van u verwacht?
De contactpersoon van een wijk brengt een welkomstbezoek aan nieuwe leden van onze Bavo-gemeenschap. Tevens besteedt zij/hij namens de gemeenschap aandacht aan geboorte, huwelijk, jubileum, communie, vormsel of een andere feestelijke gelegenheid.

Op verzoek of op eigen initiatief van de wijkcontactpersoon, bezoekt hij/zij langdurige zieken en nabestaanden. Ook komt hij/zij langs bij 75, 80-jarigen en ouder, met een verjaardagsroos.

U bezorgt jaarlijks een kerstkaart en de brief van de Kerkbalans namens de Bavo-geloofsgemeenschap.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

3e kwartaal 2020

De collectes onder de vieringen t.b.v. de eigen geloofsgemeenschap hebben € 3.793,- opgebracht.
De opbrengst van de extra collectes was:
- 30-08 voor de MIVA (missie verkeersmiddelen actie) € 189,20
- 06-09 voor de PCI collecte 3 gezamenlijke kerken Harmelen € 106,75
- 20-09 voor PAX (vredeswerk) € 88,35,-

In de kapel Huize Gaza zijn ook in het 3e kwartaal helaas geen vieringen geweest. Er was dan ook geen collecte-opbrengst.

Goede gevers: hartelijk dank voor uw gaven.

2e kwartaal 2020

In verband met de coronacrisis konden er in het tweede kwartaal geen vieringen worden gehouden. Daarom waren er ook geen inkomsten uit collectes.

wapenaartsbisdomIn het Aartsbisdom Utrecht start op de eerste zondag van de Advent (zondag 1 december 2019) een Jaar van de Eucharistie’ dat loopt t/m Christus, Koning van het Heelal (22 november 2020).

In de aanloop naar dit jaar heeft kardinaal Eijk een pastorale brief geschreven, getiteld: ‘De Eucharistie (weer) beleven als het kloppend hart van het geloofsleven’.

Klik hier om deze pastorale brief te lezen.
passiespelen2021Het bestuur van De Passiespelen in Tegelen heeft kennis genomen van de maatregelen van de regering rondom het COVID-19 virus. Een van de maatregelen is dat openbare bijeenkomsten tot 1 juni 2020 verboden zijn. 
Dit betekent dat de repetities van De Passiespelen niet voor 1 juni kunnen worden hervat en dat maakt het onmogelijk om een verantwoord passiespelseizoen in 2020 te organiseren.

Het bestuur heeft dan ook met pijn in het hart moeten besluiten om de Passiespelen 2020 niet door te laten gaan en te verplaatsen naar 2021. De Passiespelen zullen in 2021 plaatsvinden van 18 april t/m 29 augustus 2021.

Voor meer informatie klik hier.

pastoorVdrVegt Dsc 2647Onder de titel Vegtpraat brengt pastoor Van der Vegt u op de hoogte over wat hem bezig houdt.

De laatst verschenen editie kunt u lezen als u hier klikt.

jubileumkrantHet eeuwfeest van onze H. Bavo-kerk is gevierd. We kijken terug op een zeer geslaagde periode.

Eén van de activiteiten was het laten verschijnen van een jubileumkrant, die inmiddels 4x is verschenen. De krant is huis-aan-huis in Harmelen verspreid. In editie 4 wordt u speciale aandacht gevraagd voor het adopteren van een glas-in-loodraam. Bij de afsluiting van de restauratieperiode werd editie 5 verspreid.
Als u op onderstaande link drukt, kunt u de verschenen edities nog eens bekijken.

Editie 1: september 2016
Editie 2: 09-02-2017
Editie 3: 01-06-2017
Editie 4: 28-09-2017
Editie 5: september 2018

Achter het woonzorgcentrum Gaza aan de Schoollaan bevindt zich de RK Begraafplaats, behorende bij de parochie van de H. Bavo, Harmelen.
De H. Bavo-parochie bestaat vanaf 28 mei 2010 niet meer omdat op die datum het Aartsbisdom Utrecht het oprichtingsdecreet voor de nieuwe parochie H. Drie-eenheid heeft getekend. Daarvan maakt de Bavo-geloofsgemeenschap deel uit.

De begraafplaats is gesloten: er wordt niet meer begraven.

TarievenAls u hier klikt, kunt u de tarieven lezen zoals die gelden vanaf 1 januari 2019.

avgHet zal u niet ontgaan zijn, dat op 25 mei 2018 de nieuwe privacy wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is geworden.

In de nieuwe wetgeving worden eisen gesteld aan de manier waarop persoonsgegevens op onze Bavo-website zichtbaar zijn. Zo mogen namen, e-mailadressen en telefoonnummers niet zonder toestemming worden opgenomen in de database. 

Zoals u weet wordt uw privacy binnen onze parochie/in onze geloofsgemeenschap gewaarborgd. Er wordt uiterst zorgvuldig met persoonsgegevens omgegaan.
Er is wet- en regelgeving, waaronder de AVG (Algemene Verordening Gegevens-bescherming).

Deze AVG-regels zijn nu zichtbaar op de website op de laatste regel van iedere pagina.
gastenboekAls u op het plaatje klikt kunt u in het gastenboek van de Bavo-gemeenschap kijken.

U kunt niet alleen de geplaatste berichten lezen, u kunt ook een bericht achterlaten.
Onze gemeenschap beschikt over een kleine bibliotheek. 

Op het gebied van catechese, diaconie, liturgie en gemeenschapsopbouw zijn er verschillende boeken, brochures en/of tijdschriften te vinden. Er is vooral een rijke verzameling aan bijbelboeken voor jonge kinderen. Bovendien is er veel informatie vanuit het bisdom. Alle boeken kunnen geleend worden.

De bibliotheek is gehuisvest in de serre van de Bavohof en is toegankelijk tijdens de openingsuren van het secretariaat en voor werkgroepen tijdens hun bijeenkomsten.
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top