R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

Schijn een lichieDe carnavalsmis is dit jaar op zondag 5 februari. De Sint-Bavokerk opent dan haar deuren voor een ieder die aan deze bijzondere kerkviering wil deelnemen. Om 10.00 uur begint de viering, waarbij de prinsen en prinsessen van de Kwakbollen, Bavoschool en Notenbalk met hun gevolg eregast zijn. De Bloaskapel Vleuten zorgt voor sfeer en passende muziek bij de liederen van jeugdkoor De Bavonootjes en het Bravissimokoor. Diaken Frank van Rooijen zal weer een feestelijke preek houden. Prins Dagobert XLVIII is er klaar voor.

Thema van de Woord- en Gebedsviering is: "Schijn een lichie op mij..." Carnavalsvierders herkennen hierin een oud feestliedje, maar het is ook een knipoog naar het evangelie van die zondag. Hierin roept Jezus zijn leerlingen op hun licht te laten stralen voor het oog van de mensen. Tijdens de viering worden de kinderen uitgenodigd naar de Bavohof te gaan voor een apart programma (kinderwoorddienst). Aan het eind van de viering sluiten zij weer aan. De allerkleinsten zijn welkom in de crêche. Ouders die hier gebruik van maken kunnen hun kind voor de viering bij de Bavohof brengen. En voor wie verkleed naar de kerk wil komen: Graag!
Vorig jaar viel de carnavalsmis in het weekend waarin we te maken hadden met coronamaatregelen. Hopelijk zijn er dit jaar geen belemmeringen meer om - zoals dat hoort – de carnavalsmis weer in een bomvolle kerk te vieren. Kom dus! Na afloop is ieder uitgenodigd om nog even een kopje koffie te blijven drinken, aangeboden door de kerkcommissie van de Sint-Bavo.

Agenda

 • Zaterdag 21 januari 2023 -  19.30 uur  - Taizéviering Dorpskerk Nieuwegein (deur open 19.15 uur)
 • Zaterdag 04 februari 2023 - 19.30 uur - Jongerenbijeenkomst Bavohof Harmelen
 • Zaterdag 11 maart 2023 - 19.30 uur  - Taizéviering Dorpskerk Nieuwegein (deur open 19.15 uur)
 • 27-29 januari 2023 Wereld Jogeren Dag-weekend op Ameland

De data van de Gevorderden groep en beide 18+ groepen worden via een datumprikker bepaald. Heb je belangstelling voor een van de groepen stuur mij je mailadres voor meer info. Wil je graag een meet-up voor je geloofskennis of gesprek, laat het mij dan beslist weten.
Onderaan dit artikel staat mijn mailadres.

Wereld Jongeren Dag

2023 Logo WJD LissabonEr is steeds meer info over de wereldjongerendagen beschikbaar. Het voorbereidingsweekend is van 27 t/m 29 januari 2023 op Ameland. Kosten € 85,00. Het is voor jongeren van 16 t/m 30 jaar. Het weekend is geschikt voor wie zich wil oriënterten op de WJD-reis naar Lissabon.

WJD-reis Lissabon is van 24 juli t/m 9 augustus 2023. Kosten € 1.129,00. Leeftijd 16-30 jaar (inclusief reis naar Lissabon). De optie WJD-backpackreis van 1 t/m 6 augustus 2023. Kosten € 295,00 (exclusief reis naar Lissabon, deze moet je zelf regelen).

Meer informatie kijk op: www.wjd.nl
Kerk

Op zoek naar een meet-up of verdieping van je geloof? Heb je vragen over je leven en je geloof? Wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de jongerengroep/18+ groep? Of toch alleen een gesprek?

Laat het dan weten en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hedwig Mensink, pastoraal werkster

Beste mensen,

Op 30 november 2022 heb ik u geïnformeerd dat ik na 5 maanden ziekteverlof mijn werkzaamheden rustig aan weer ga oppakken: wat ik al wel ga doen en wat voorlopig nog niet. 

Ik merk nu dat dit toch vragen oproept, met name over de catechese bij de sacramenten. In de afgelopen maanden hebben pastoraal werksters Marion Korenromp en Hedwig Mensink deze taken, tijdelijk, van mij overgenomen. Zij zijn in lijn met gesprekken die wij in het pastoraal team hadden voor mijn ziekteverlof ook al gestart met enkele vernieuwingen met name van de doopvoorbereiding en de vormselvoorbereiding. Veel dank en waardering hiervoor. 

Uit de reacties die ik krijg op mijn brief van 30 november jl. maak ik op dat men denkt dat deze taken weer naar mij terug zullen gaan. Dit is geenszins mijn bedoeling.

Vanaf nu zijn Marion Korenromp en Hedwig Mensink naast hun andere taken volledig verantwoordelijk voor de sacramenten catechese. Dat betekent dat werkgroepen doopvoorbereiding, eerste communie, vormsel en huwelijk, met hen contact op kunnen nemen over:

 • Planning van hun activiteiten.
 • Directe uitvoering: geven van ouderavonden, lessen aan kinderen en ouders en andere inhoudelijke bijdrages.
 • Uit de bijeenkomsten voortvloeiend pastoraat.
 • (Organisatie van) de scholing van vrijwilligers.

Daarnaast zullen zij op eigen initiatief werkgroepen bij elkaar roepen voor overleg over bijvoorbeeld:

 • Te gebruiken catechetische methodes. 
 • Herstructurering binnen het geheel van de parochie, door bijv. teruglopend aantal deelnemers en/of vrijwilligers.

De taak van de priester / voorganger die de sacramenten toedient, zal zich concentreren op de kennismaking met degenen die het sacrament ontvangen en de liturgische vormgeving van de betreffende vieringen. In het pastoraal team zal worden bepaald wie namens het team deelnemen aan deze vieringen. 

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Met vriendelijke groet,

Pastoor Harry van der Vegt

12 december 2022

Hierbij een berichtje vanuit Shirati, een klein plaatsje in Tanzania vlakbij het Victoriameer. Ik mag hier 8 weken in het Shirati KMT Hospital meelopen en dat is nu al een ervaring om nooit te vergeten.  

Ik ben Kim, 21 jaar, en ik zit nu in het 3e jaar van HBO-verpleegkunde. Graag wilde ik ervaren hoe de zorg er aan toe gaat in een ontwikkelingsgebied. Als onderdeel van de minor 'International Health Studies' mag ik die ervaring nu echt op gaan doen.  

 PHOTO-2022-11-06-16-17-30.jpgPHOTO-2022-11-06-16-18-01.jpgPHOTO-2022-11-06-16-17-44.jpg

Shirati is een plaats nogal in 'the middle of nowhere'. Het was dan ook een lange reis om hier te komen. Maar ik had me geen warmer welkom kunnen wensen. Iedereen is zo gastvrij! Tijdens onze eerste dag werden we in een klein huisje uitgenodigd en een groep van 30 kinderen kwam om ons heen staan. Met z'n allen zongen ze een welkomstlied: 'karibu'.   

 

Het is bijzonder om in het ziekenhuis mee te lopen. We mogen op alle afdelingen meekijken en meehelpen. Het is wel heftig om zieke kinderen te zien. Zo komt er veel sikkelcelziekte en malaria voor. Ook ondervoeding is een probleem.  

 

Recent is Stichting Shirati opgezet door Nederlandse tropenartsen. Deze stichting bestaat uit een aantal projecten. Zo is er een Peanut Project opgestart om ondervoeding bij kinderen onder de 5 jaar te verminderen. Ook is er een project gestart om Schistosomiasis te bestrijden. Dit is een ziekte veroorzaakt door parasieten die leven in het Victoriameer. De meeste mensen hier zijn besmet. Ik vind het ontzettend goed dat deze stichting is opgezet. Graag vertel ik later nog wat meer over dit goede doel.  

 

Kim van Rooijen

Op 12 november is in Nijmegen pastor Jan Böhmer overleden. Hij was in 1976-1981 pastoor van onze Sint-Bavoparochie.
Hij werd geboren in een boerengezin in Duiven op 17 november 1928. Na zijn priesterwijding in 1954 werd hij kapelaan in Houten en De Bilt en studeerde hij musicologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Zijn belangstelling voor muziek zat er al vroeg in. Jarenlang was hij leraar aan het kleinseminarie in Apeldoorn en heeft hij toekomstige priesters gevormd en ingewijd in de liturgische muziek. Na enige jaren als pastor in Zuilen te hebben gewerkt werd hij op 20 maart 1976 benoemd tot pastoor van Harmelen. Ook hier zag hij kansen om aandacht te geven aan de muziek, jonge parochianen te enthousiasmeren voor het orgelspel. Ik herinner me dat ik op de lagere school (de Notenbalk) ook nog muziekles van hem heb gehad. Bij zijn werkzaamheden in de parochie kreeg hij assistentie van pater Klomp.
Pastoor Böhmer wordt omschreven als (ik citeer) "een oprecht en beminnelijk mens, serieus van aard, die wel van humor hield maar altijd gericht was op de inhoud. Met zijn studieuze aard hield hij ervan zaken goed te analyseren. Hij was bescheiden, maar liet ook niet over zich heen lopen." 
Op 20 september 1981 maakte zijn benoeming tot pastoor in Aalten een einde aan zijn pastoraat in Harmelen. Later zou hij nog pastoor worden in Wageningen en Haalderen. In 1997 ging hij met emeritaat  en verhuisde hij met zijn huisgenote Ria Veldman naar Wijchen. De kerkmuziek behield zijn passie, al liet helaas zijn gezichtsvermogen hem uiteindelijk in de steek. In 2018 ging hij wonen in verzorgingstehuis Aqua Viva in Nijmegen waar hij, nog altijd helder van geest, overleed. Op 19 november wordt hij in Wijchen begraven.
Wij zullen hem als Bavogemeenschap in onze gebeden gedenken. Moge hij ruste in vrede.

Frank van Rooijen,
diaken

Diaken in de klas

Ieder jaar worden de Sint-Bavoschool en De Notenbalk bezocht door diaken Frank van Rooijen. Hij verzorgt dan in de groepen 5, 6, 7 en 8 een les in de klas. In de jongere groep staat altijd een bezoek aan de kerk op het programma. Nadat het vorig jaar niet door kon gaan vanwege de corona, is de draad recent weer opgepakt. Waar het bezoek aan beide scholen dit jaar kort voor Hemelvaart en Pinksteren was ingepland, stonden de lessen in het teken van Pinksteren. Eerst werd stilgestaan bij de bijbelverhalen die passen bij de tijd tussen Pasen en Pinksteren. In sneltreinvaart werd het geheugen opgefrist (en voor sommigen was het ook wel nieuw). Een verhaal van 2000 jaar geleden: Jezus maakt mensen warm voor de blijde boodschap, de droom van God van een mooie wereld, van vrede voor iedereen. En zijn leerlingen krijgen "hulp van Boven" - van de heilige Geest - om het werk van Jezus voort te zetten. De kinderen luisterden aandachtig. Maar spannender is de vraag of de mensen ook nu nog die "hulp van Boven" ervaren. Zou het zo kunnen zijn dat God nog steeds met ons mensen bezig is? Aan de hand van foto's van de gebeurtenissen in de Oekraïne of van kinderen die ruzie maken bespraken we wat dat ons doet. Vingers gingen in de lucht: kinderen vonden het niet goed wat er gebeurt, vonden het zielig, bedachten dat mensen geholpen moeten worden of dat je een ruzie altijd weer goed moet maken, ook al is dat soms moeilijk. In iedere klas ging het gesprek weer wat anders. We zien niet wat er gebeurt tussen hemel en aarde, maar soms kun je het wel bevroeden als mensen voelen dat ze iets moeten doen voor een betere wereld. Ook al zit je zelf niet bij de kerk, want ja: Gods Geest waait overal.

Frank van Rooijen
Beste Parochianenvoorzitterparochiebestuur Dsc 2647

Helaas moeten wij u mededelen dat pastoor Van der Vegt ons het volgende heeft laten weten:

“Ik moet jullie meedelen dat ik op dringend advies van mijn huisarts met ingang van maandag 23 mei 16.00 uur voor onbepaalde tijd mijn werkzaamheden zal neerleggen.”

Het parochiebestuur heeft n.a.v. dit bericht uiteraard overleg met pastoor Van der Vegt gehad. Wij zijn erg geschrokken en zullen hem waar mogelijk steunen.

Het parochiebestuur zal alle maatregelen nemen die noodzakelijk zijn om de continuïteit, voor zover dit binnen ons verantwoordelijkheid ligt, te waarborgen
Wij verzoeken pastoor Van der Vegt de tijd en rust te geven om aan zijn herstel te werken.

Namens het parochiebestuur
Tonnie van Wiggen-Valkenburg, vicevoorzitter
Armand Höppener, secretaris

Vacature binnen werkgroep Gezinsvieringgezinsviering2

In principe worden er (inclusief Kerst) zes gezinsvieringen in een jaar gehouden.

De werkgroep Gezinsviering, bestaande uit drie leden, bereidt samen met diaken Frank van Rooijen deze vieringen voor. Bel hem gerust voor vragen: tel. (0348) 44 45 68.

Wat wordt er van je verwacht?
Als lid van de werkgroep is er voor elke viering een bespreking in de Bavohof, waarin de liturgie in elkaar wordt gezet.
Met de Bavoschool en Notenbalk wordt contact opgenomen voor een passende kerkversiering (tekeningen kinderen). In totaal gaat het dus om 5 à 6 vergaderingen in een jaar.
Om beurten gaan leden van de werkgroep mee voor in de viering, d.w.z. dat zij lector zijn. Wie dit liever niet doet, kan dit achterwege laten.
Er worden steeds meer vrijwilligers gezocht in onze Bavo-geloofsgemeenschap en binnen onze parochie.vrijwilligersgezocht

Door op onderstaande links te klikken kunt u de vacaturetekst lezen van taken, die op dit moment open staan:
 1. wijkcontactpersoon wijk 9A - werkgroep Wijkopbouw
 2. redactieleden BIJBavo/BIJeen (pagina 7 - BIJBavo 16-10-2021)
 3. organist Caeciliakoor (pagina 7 - BIJBavo 16-10-2021)
 4. vervanging vertrekkend lid werkgroep Eerste H. Communie
 5. vrijwilligers Repair Café Harmelen (3e zaterdag van iedere maand van 10.00 - 12.00 uur - excl. juli en augustus)
 6. lid van de werkgroep Gezinsviering
Door de coronacrisis werden de vieringen vanuit de Bavo-kerk op vrij grote schaal thuis meegevierd. Het zorgde er ook voor, dat de waarde van 'de geestelijke communie' weer her en der werd benadrukt, nu het fysiek niet mogelijk was de communie te ontvangen.Pyxis communiedoosje
Een mooi gebed benadrukt dat je - in het verlangen om mee te doen aan de eucharistie - ook de verbondenheid met Jezus mag vinden. Dat neemt niet weg dat de kerk ook de traditie kent om de communie te brengen bij zieken en anderen, die niet ter kerke kunnen komen. We merkten dat er soms een zekere schroom is om die behoefte ter sprake te brengen bij kinderen of mede-parochianen.

Dat is nergens voor nodig.

Om de drempel wat lager te maken hebben wij dankzij een financiële bijdrage van onze Caritas een aantal pyxis gekocht. Dat zijn bewaardoosjes waarmee een geconsacreerde hostie vanuit de kerk meegenomen kan worden naar het huis van de thuisgebleven mede-gelovige.
Het is vanzelfsprekend dat dit met eerbied gebeurt. De pyxis worden (desgewenst langdurig) uitgeleend via de Bavohof aan kerkgangers, die de ziekencommunie willen uitreiken. Dat moet dan wel direct uit de kerk gebeuren. Voor degene thuis, die wellicht de viering via de website of tv heeft gevolgd, is er dan eerst gelegenheid de communie te ontvangen met een kort moment van gebed. Het praatje over het weer komt daarna. Degenen, die niet iemand kennen om de communie te brengen, kunnen zich ook melden bij de Bavohof. Het moet toch lukken om u dan te helpen.

Frank van Rooijen,
diaken

repaircafeIn Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Maar er zijn ook mensen, die deze praktische kennis nog wel bezitten.
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, die draaien om (samen) repareren. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een gratis kop koffie of thee (een vrijwillige bijdrage mag ook!). Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. 

logowijkopbouwEr is nog één vacature binnen onze vrijwilligersgroep: 
- wijk 9A - Nassaupark, Oranjepark.
Als u er wat voor voelt om onze geloofsgemeenschap in deze wijk te vertegenwoordigen, neem dan contact op met Ineke Hakkennes, tel. (0348) 56 09 30.

Wat wordt er van u verwacht?
De contactpersoon van een wijk brengt een welkomstbezoek aan nieuwe leden van onze Bavo-gemeenschap. Tevens besteedt zij/hij namens de gemeenschap aandacht aan geboorte, huwelijk, jubileum, communie, vormsel of een andere feestelijke gelegenheid.

Op verzoek of op eigen initiatief van de wijkcontactpersoon, bezoekt hij/zij langdurige zieken en nabestaanden. Ook komt hij/zij langs bij 75, 80-jarigen en ouder, met een verjaardagsroos.

U bezorgt jaarlijks een kerstkaart en de brief van de Kerkbalans namens de Bavo-geloofsgemeenschap.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

1e kwartaal 2022

De collectes bij de vieringen t.b.v. de eigen geloofsgemeenschap hebben in het 1e kwartaal van 2022 € 2206,29 opgebracht.
In de kapel Huize Gaza waren ook in dit kwartaal geen vieringen. Er zijn daar dan ook geen opbrengsten te melden.

De opbrengst van de extra collectes waren:
30-01 Mensen in nood € 138,23
06-03 Hulp aan Oekraïne € 450,-

De bedragen zijn inclusief de digitale opbrengsten via GIVT. Alle goede gevers hartelijk dank voor uw bijdrage.

4e kwartaal 2021

De collectes onder de vieringen t.b.v. de eigen geloofsgemeenschap hebben in het 4e kwartaal van 2021 € 2.779,- opgebracht.
In de kapel Huize Gaza waren ook in dit kwartaal geen vieringen.

T.b.v. de livestream is € 37,62 gedoneerd.

De opbrengsten van de overige collectes waren:
24-10 Wereld Missiedag € 210,25
07-11 Oecumene € 102,-
28-11 en 12-12 Bisschoppelijke Adventsactie € 124,81
05-12 en 19-12 Solidaridad € 297,32
25-12 kerstcollecte t.b.v. gezamenlijk doel PCI en diaconie van de 3 Harmelense kerken € 172,82

De bedragen welke digitaal via Gift zijn ontvangen zijn bij de betreffende doelen meegeteld.
Alle goede gevers hartelijk dank voor uw gaven.

3e kwartaal 2021

De collectes onder de vieringen t.b.v. de eigen geloofsgemeenschap hebben in het 3e kwartaal van 2021  € 1.703,- opgebracht.

De opbrengsten van de extra- en deurcollectes was op: 
11-07 Inloophuis Woerden € 100,-
29-08 MIVA (missie verkeersmiddelen actie) € 210,95
05-09 PCI (3 gezamenlijke kerken Harmelen) € 162,05
12-09 Zonnebloem, Harmelen € 158,50
16-09 PAX (vredeswerk) € 129,40

In de kapel Huize Gaza zijn geen vieringen geweest. 

Goede gevers: hartelijk dank voor uw gaven!

2e kwartaal 2021

De collectes onder de vieringen t.b.v. de eigen geloofsgemeenschap hebben in het 2e kwartaal van 2021 € 1.342,55 opgebracht.                                                                                                                          

In de kapel van Huize Gaza zijn nog steeds geen vieringen en missen daardoor ook de zonodige opbrengsten.

De opbrengst van de extra collectes was op: 
18-04 PCI € 49,25
25-04 Fonds priesteropleidingen € 58,10
16-05 Nederlandse missionarissen  € 63,95
20-06 MOV € 78,45.

Alle goede gevers hartelijk dank voor uw bijdrage.

jubileumkrantHet eeuwfeest van onze H. Bavo-kerk is gevierd. We kijken terug op een zeer geslaagde periode.

Eén van de activiteiten was het laten verschijnen van een jubileumkrant, die inmiddels 4x is verschenen. De krant is huis-aan-huis in Harmelen verspreid. In editie 4 wordt u speciale aandacht gevraagd voor het adopteren van een glas-in-loodraam. Bij de afsluiting van de restauratieperiode werd editie 5 verspreid.
Als u op onderstaande link drukt, kunt u de verschenen edities nog eens bekijken.

Editie 1: september 2016
Editie 2: 09-02-2017
Editie 3: 01-06-2017
Editie 4: 28-09-2017
Editie 5: september 2018

weetjes*** Nieuwe invulling van deze pagina (in ontwikkeling) ***
De datum voor het onderwerp is de datum van de start van de activiteit.
Als de link anders gekleurd is dan zwart, klik er dan op voor meer info.
Doorlopende activiteiten

30-09-2022 Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop. (30-09-2022 t/m 10-03-2023)
09-01-2023 Expositie treinramp in het Dorpshuis. (09-01-2023 t/m 28-02-2023)

Januari 2023
27-01-2023 Wereld Jongeren Dagen @Home op Ameland. Meer informatie op de site. (t/m 29-01-2023)

Februari 2023
05-02-2023 Carnavalsmis, iedereen is uitgenodigd deze viering bij te wonen.
18-02-2023 Repair Café Harmelen in de Bavohof van 10.00 - 12.00 uur.

Maart 2023
15-03-2023 Kerken in Harmelen zetten hun deuren open (van 19.30 - 21.00 uur). 
25-03-2023 Jesus Christ Superstar uitvoering in St. Bavokerk door projectkoor. 

===================

Planning rest 2023
- 26-04-2023 - Bedevaaarten naar Lourdes. (26-04-2023 t/m 06-05-2023)
- 25-06-2023 - Buitenviering. Een mooie manier om de zomer in te gaan.
- 08-07-2023 - Zomerkamp Jong Nederland Harmelen. (08-07-2023 t/m 15-07-2023)
- 12-08-2023 - Jong Aartsbisdom zomerkampen (7-12 jaar en 13-16 jaar). (12-08-2023 t/m 17-08-2023)

 

Achter het woonzorgcentrum Gaza aan de Schoollaan bevindt zich de RK Begraafplaats, behorende bij de parochie van de H. Bavo, Harmelen.
De H. Bavo-parochie bestaat vanaf 28 mei 2010 niet meer omdat op die datum het Aartsbisdom Utrecht het oprichtingsdecreet voor de nieuwe parochie H. Drie-eenheid heeft getekend. Daarvan maakt de Bavo-geloofsgemeenschap deel uit.

De begraafplaats is gesloten: er wordt niet meer begraven.

TarievenAls u hier klikt, kunt u de tarieven lezen zoals die gelden vanaf 1 januari 2022.
avgHet zal u niet ontgaan zijn, dat op 25 mei 2018 de nieuwe privacy wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is geworden.

In de nieuwe wetgeving worden eisen gesteld aan de manier waarop persoonsgegevens op onze Bavo-website zichtbaar zijn. Zo mogen namen, e-mailadressen en telefoonnummers niet zonder toestemming worden opgenomen in de database. 

Zoals u weet wordt uw privacy binnen onze parochie/in onze geloofsgemeenschap gewaarborgd. Er wordt uiterst zorgvuldig met persoonsgegevens omgegaan.
Er is wet- en regelgeving, waaronder de AVG (Algemene Verordening Gegevens-bescherming).

Deze AVG-regels zijn nu zichtbaar op de website op de laatste regel van iedere pagina.
gastenboekAls u op het plaatje klikt kunt u in het gastenboek van de Bavo-gemeenschap kijken.

U kunt niet alleen de geplaatste berichten lezen, u kunt ook een bericht achterlaten.
Onze gemeenschap beschikt over een kleine bibliotheek. 

Op het gebied van catechese, diaconie, liturgie en gemeenschapsopbouw zijn er verschillende boeken, brochures en/of tijdschriften te vinden. Er is vooral een rijke verzameling aan bijbelboeken voor jonge kinderen. Bovendien is er veel informatie vanuit het bisdom. Alle boeken kunnen geleend worden.

De bibliotheek is gehuisvest in de serre van de Bavohof en is toegankelijk tijdens de openingsuren van het secretariaat en voor werkgroepen tijdens hun bijeenkomsten.
© 3eenheidparochie 2012 - 2023          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top