R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

caritas 300x300Momenteel kunt u bij zowel de Plus als de pas geopende Coop sparen voor een boodschappen-/ welkomstpakket. PlusSamen met de 2 andere kerken in Harmelen spaart Caritas zegels om pakketten te kunnen weggeven aan mensen in Harmelen die dat heel goed kunnen gebruiken. De actie loopt tot eind juni 2019.

Bij een vorige actie konden de gezamenlijke kerken maar liefst 84 pakketten weggeven. Zo ziet u dat iets aardigs doen voor een andere helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. coop

Spaart u deze keer ook mee? In de Plus staat een speciale doos waarin u zegels kunt doen die u wilt doneren.
Zegels van de Coop (die van de Plus ook trouwens) kunt u bij de Bavohof in de brievenbus doen, zij komen dan goed terecht. 
U maakt een groot aantal mensen in Harmelen erg blij met met uw gedoneerde zegels.

 
vormselDe kinderen die dit jaar Vormsel kunnen gaan doen, hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen voor de eerste bijeenkomst op maandag 24 juni van 19.00 tot 20.30 uur.

Op deze avond zijn de kinderen van harte welkom (met minimaal één ouder/verzorger erbij) om te kunnen horen en mee te praten over wat ze nou allemaal vinden van gedoopt zijn, over de communie die ze hebben gedaan en nu misschien Vormsel gaan doen.

Samen met Marrie de Bree gaan we e.e.a. uitleggen over het Vormsel. Er zitten toch echt wel leuke kanten aan!
Tot uiterlijk 21 juni kunnen de kinderen opgegeven worden voor het Vormsel. U kunt ons bereiken per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., werkgroep Vormsel,

Maaike Nolte en José Severs
geroepenAls u hier klikt, ziet u een poster van de Nationale Bedevaart in Brielle op 6 juli.

Bij voldoende aanmeldingen organiseert ik een bus, anders gaan we met eigen auto's.
De kosten voor de bus zijn € 20,-- p.p.

Opgeven voor 23 juni bij Annemarie de Boer, tel. (030) 688 19 20, e-mail klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pastoor Van der Vegt
Dsc 0922 collectemandjesDe collectes onder de vieringen t.b.v. de eigen geloofsgemeenschap hebben in het 1e kwartaal van 2019 € 4.562,- opgebracht.
Dit bedrag is inclusief de opbrengst van € 337 - vanuit de kapel Huize Gaza.

De opbrengst van de extra collecte op 3 februari t.b.v. Mensen in Nood bedroeg € 285,-.

Alle goede gevers hartelijk dank voor uw bijdrage.
In zijn nieuwjaarstoespraak kondigde onze voorzitter het herstel van de glas-in-loodramen in de zuidgevel aan. Daarna bleef het 4 maanden stil over het herstel.

Achter de schermen is er echter stevig doorgewerkt aan de voorbereiding. Er is goedkeuring van het Aartsbisdom aangevraagd en op 15 april gekregen.

Het eerste deel van de subsidiebijdrage van de RCE (Rijksdienst Cultureel Erfgoed) is al ontvangen. De aanbesteding van de herstelwerkzaamheden is geweest en op 22 maart zijn de offertes ontvangen. De laagste inschrijving paste binnen de begroting. Dit maakte het mogelijk, dat er snel een opdracht verstrekt kon worden.

vrijwilligerAls blijk van waardering voor de vrijwilligers wordt ook dit jaar weer een vrijwilligersmiddag georganiseerd. Dit jaar is dat op zondag 23 juni 2019.

Lees hier de uitnodiging. Wilt u voor 17 juni reageren of u wel of niet komt?
KevelaerDe Utrechtse Broederschap Onze Lieve Vrouw van Kevelaer organiseert op woensdag 28 en donderdag 29 augustus 2019 een bedevaart naar Kevelaer. Deze “bedevaart voor jong en oud sluit aan bij Kevelaer als plek, waar de Moeder Gods wordt vereerd als ‘Troosteres van de bedroefden’. Een plaats ook om verdriet en verlies bij Maria neer te leggen,” aldus de organisatie.

Er zijn opstapplaatsen in diverse plaatsen rondom Utrecht. Het gezamenlijk vertrek van de bussen is woensdag 28 augustus rond 8.00 uur. De kosten bedragen € 50,- per persoon. Hierin zijn niet begrepen de verblijfskosten in Kevelaer. 

Er zijn al weer aanmeldingen binnen. U kunt zich opgeven bij Jo van der Hulst (tel. 0348) 44 40 61 als u ook mee wilt. Doe dat dan voor 8 augustus, dan kan zij hotelkamers reserveren.
wapenaartsbisdomHet rond 1350 gemaakte Mariabeeld in de O.L.V. ten Hemelopneming kerk te Renkum (Dorpsstraat 1, parochie Z. Titus Brandsma) wordt al vele eeuwen vereerd. Na de Reformatie in 1580 kwam het beeld in Utrecht terecht; in 1928 kwam het weer thuis in de RK kerk OLV ten Hemelopneming in Renkum. Die terugkeer werd aanleiding voor jaarlijkse bedevaarten. Zo organiseert de werkgroep Bedevaarten van de parochie Z. Titus Brandsma (waartoe Renkum behoort) ook in 2019 weer een aantal bedevaarten.

kathedralekoorutrechtIn 2019 is het jubileum van 150 jaar koormuziek in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht. In deze stad werd in 1869 het koor Sint Gregorius Magnus opgericht om de erediensten in de kathedraal muzikaal op niveau vorm te geven. “Passende scholing van nieuwe zangers kreeg daarom vanaf het begin bijzondere aandacht,” vertelt dirigent Gerard Beemster.

Het Kathedrale Koor telt ongeveer 80 vaste zangers, met zo’n 25 middelbare scholieren en 40 kinderen uit groep 7 & 8 van de Kathedrale Koorschool. Ook heeft het koor geschoolde projectzangers die regelmatig meezingen. De Koorschool biedt muzikale en vocale vorming in brede zin met extra uren koorvorming en repertoirestudie door de dirigent van het Kathedrale Koor.

Omdat het koor met zijn liturgische taak alleen kerkgangers bereikt, wil het Kathedrale Koor in zijn jubileumjaar de verbinding aangaan met inwoners en bezoekers van Utrecht. Daartoe is een gevarieerd programma samengesteld, met als motto ‘een Cadeau aan de Stad’. “We treden op diverse plaatsen op, met repertoire van vroeger en nu, werelds en kerkelijk, voor jong en oud, samen met Utrechtse culturele organisaties,” aldus Beemster.

Voor het jubileumprogramma klik hier.

Meer informatie: www.kathedralekoorutrecht.nl.

pastoorVdrVegt Dsc 2647Onder de titel Vegtpraat brengt pastoor Van der Vegt u op de hoogte over wat hem bezig houdt.

De laatst verschenen editie kunt u lezen als u hier klikt.

jubileumkrantHet eeuwfeest van onze H. Bavo-kerk is gevierd. We kijken terug op een zeer geslaagde periode.

Eén van de activiteiten was het laten verschijnen van een jubileumkrant, die inmiddels 4x is verschenen. De krant is huis-aan-huis in Harmelen verspreid. In editie 4 wordt u speciale aandacht gevraagd voor het adopteren van een glas-in-loodraam. Bij de afsluiting van de restauratieperiode werd editie 5 verspreid.
Als u op onderstaande link drukt, kunt u de verschenen edities nog eens bekijken.

Editie 1: september 2016
Editie 2: 09-02-2017
Editie 3: 01-06-2017
Editie 4: 28-09-2017
Editie 5: september 2018

Achter het woonzorgcentrum Gaza aan de Schoollaan bevindt zich de RK Begraafplaats, behorende bij de parochie van de H. Bavo, Harmelen.
De H. Bavo-parochie bestaat vanaf 28 mei 2010 niet meer omdat op die datum het Aartsbisdom Utrecht het oprichtingsdecreet voor de nieuwe parochie H. Drie-eenheid heeft getekend. Daarvan maakt de Bavo-geloofsgemeenschap deel uit.

De begraafplaats is gesloten: er wordt niet meer begraven.

TarievenAls u hier klikt, kunt u de tarieven lezen zoals die gelden vanaf 1 januari 2018.

avgHet zal u niet ontgaan zijn, dat op 25 mei 2018 de nieuwe privacy wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is geworden.

In de nieuwe wetgeving worden eisen gesteld aan de manier waarop persoonsgegevens op onze Bavo-website zichtbaar zijn. Zo mogen namen, e-mailadressen en telefoonnummers niet zonder toestemming worden opgenomen in de database. 

Zoals u weet wordt uw privacy binnen onze parochie/in onze geloofsgemeenschap gewaarborgd. Er wordt uiterst zorgvuldig met persoonsgegevens omgegaan.
Er is wet- en regelgeving, waaronder de AVG (Algemene Verordening Gegevens-bescherming).

Deze AVG-regels zijn nu zichtbaar op de website op de laatste regel van iedere pagina.
gastenboekAls u op het plaatje klikt kunt u in het gastenboek van de Bavo-gemeenschap kijken.

U kunt niet alleen de geplaatste berichten lezen, u kunt ook een bericht achterlaten.
Onze gemeenschap beschikt over een kleine bibliotheek. 

Op het gebied van catechese, diaconie, liturgie en gemeenschapsopbouw zijn er verschillende boeken, brochures en/of tijdschriften te vinden. Er is vooral een rijke verzameling aan bijbelboeken voor jonge kinderen. Bovendien is er veel informatie vanuit het bisdom. Alle boeken kunnen geleend worden.

De bibliotheek is gehuisvest in de serre van de Bavohof en is toegankelijk tijdens de openingsuren van het secretariaat en voor werkgroepen tijdens hun bijeenkomsten.
© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top