R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen

vakantie1Deze week is de schoolvakantie al weer een week aan de gang en is de één op weg naar een vakantieoord en blijft de ander thuis. Zo zal de vakantie voor iedereen anders zijn.

Het is tijd om even afstand te nemen van school of werk en te genieten van het gezelschap van familie en vrienden. Tijd om te bezinnen en plannen te maken en na te denken over de toekomst.

We kunnen terugkijken op een bijzonder jaar. Een jaar dat totaal anders liep dan verwacht. Een jaar ook, waarin we veel nieuwe dingen hebben geleerd en waarin we ontdekt hebben, dat de Bavokerk als plek voor ontmoeting en samen zijn onmisbaar is.

bavokerk 2019De afgelopen periode heeft ons veel mooie momenten gegeven. We hebben meer thuis gewerkt en we misten de contacten en het samen zijn met anderen of iets voor elkaar doen. We hebben de wekelijkse kerkgang gemist, maar ook het afscheid nemen van een bekende overledene was niet mogelijk. Dopen kon even niet. Hoe mooi is het om samen weer naar een doopviering te gaan.

Deze én andere zaken willen we dan ook met ons meenemen en kijken wat er na de zomer wél kan. Want wat is het toch fijn om elkaar weer te mogen zien, ook al gaat dat op 1.5m en blijven we voorzichtig.

We vinden het ontzettend fijn, dat wij straks aan het begin van het nieuwe werkjaar van start kunnen gaan en samen de draad weer op kunnen pakken. Uiteraard gelden er nog steeds richtlijnen, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat we deze kunnen blijven volgen. 

Wij wensen u een mooie zomer!

Namens de kerkcommissie en de pastoraatgroep,


Gerard Kooijman,
voorzitter kerkcommissie
 
pianoDat de gemeenschapsgedachte gewoon doorgaat, bewees wel weer het B(r)avissimokoor, dat op zondag 19 juli j.l. bij elkaar kwam op het prachtige landgoed van Ben en Thea van Miltenburg.

Zij hadden ons uitgenodigd voor koffie met gebak en een lekkere borrel met hapjes om tijdens de corona-tijd eens bij te kletsen en vooral om elkaar weer eens te zien. Want wat was dat een tijd geleden!

aanmeldenIn de Bavokerk zijn net de eerste ervaringen opgedaan met vieringen met de inmiddels bekende corona-maatregelen. Deze zijn goed verlopen. Kerkgangers vinden het fijn dat we – op veilige afstand van 1,5 meter – weer samen kunnen vieren.

Eén van de regels was dat ieder die naar de kerk wilde komen vooraf een plaats moest reserveren en naamlijsten moesten worden opgesteld. Dit is niet meer nodig. Het RIVM en het aartsbisdom hebben de regels namelijk versoepeld.

Wat blijft is dat we in coronatijd in onze Bavo-kerk maximaal 100 kerkgangers kunnen herbergen. Wij verwachten in de komende (zomer)periode niet, dat deze 100 kerkgangers worden overschreden.

Een plaats reserveren en de verplichting zich vooraf aan te melden is daarom voorlopig niet meer nodig, al zou het in theorie kunnen dat we wél de 100-grens passeren.
De laatkomer heeft dan pech! De kans dat dat gebeurt is -gelet op de ervaring- klein. En het is fijn dat we de rompslomp van het aanmelden (voorlopig) achterwege kunnen laten, maar kom wel op tijd!

Kortom, in ieder geval tot 1 september, hoeft u zich niet meer aan te melden voor het bezoek aan de kerkviering. Hoort u zondag de klokken luiden en besluit u op het allerlaatste moment nog naar de kerk te komen, dan kan dat in principe.
Van harte welkom! Wel zal bij de kerkdeur gevraagd worden of u gezond bent. Immers we kunnen alleen in grotere groepen bij elkaar komen, als ieder met (milde) gezondheidsklachten thuis blijft.

Graag tot ziens,


Kerkcommissie en Pastoraatgroep
eerstecommunieWat was het een raar jaar. Vol goede moed zijn we in januari begonnen aan de voorbereidingen voor de Eerste Heilige Communie. Die stond gepland voor 17 mei. Vijftien enthousiaste kinderen, waarbij een enkeling het toch wel een beetje spannend vond. Goed te zien dat ze als groep lekker meededen. De bijbelverhalen werden door de kinderen zelf voorgelezen, iedere alinea door een ander kind. Iedereen pakte op een mooie manier zijn rol. De werkgroep genoot van het enthousiasme.

In maart werd onze wekelijkse zondagochtend onderbroken door het coronavirus. De werkgroep heeft de ouders via de mail huiswerk gegeven die ze met de kinderen door moesten nemen. Zo kon het lesprogramma verder gaan. Toen de deuren van de Bavohof weer open gingen zijn de lessen weer opgepakt en hebben we de herhaling ingezet.

Toen we eenmaal goedkeuring hadden gekregen, dat de EHC in besloten kring toch dit jaar op zaterdag 11 juli door kon gaan, hebben we alles op alles gezet om met de beperkte mogelijkheden er toch een prachtig feest van te maken.

De voorstelviering was niet mogelijk, maar de kinderen hebben zich in een kleurenversie van de BIJBavo (klik hier) voorgesteld.

De eerste communicantjes konden papa, mama en hun broers en zussen uitnodigen en sommige konden ook nog een opa, oma, peettante of peetoom uitnodigen. Daarnaast hadden oma’s, opa en broer en zus een rol in de kerk respectievelijk als toezichthouders, koster en misdienaars.

De werkgroep was druk in de kerk aanwezig om alle ouders en gasten een mooie plek te kunnen geven, zodat zij hun eigen communiekantje goed konden zien. Na veel gepuzzel is het goed gekomen. Bertie die normaal tijdens de viering met het kinderkoor Bavonootjes aanwezig is, heeft samen met de communicantjes en de Bavonootjes de liedjes van te voren opgenomen en deze werden als muzikale omlijsting tijdens de viering gedraaid.

Natuurlijk bedanken wij alle betrokkenen, die de viering mogelijk hebben gemaakt. Graag willen wij ook alle ouders en kinderen bedanken voor hun fijne tijd, die we met elkaar mochten doorbrengen.

Wij als werkgroep hopen alle kinderen terug te zien bij de reguliere vieringen en natuurlijk bij de Tuca (Tussencatechese) waarin inhoud en gezelligheid goed samengaan. De lessen starten weer in september/oktober.

De werkgroep EHC,
Brigitta Krisman, Maryse Versteeg, Annette Kooijman en Manon van der Lit.

Van de viering maakte Frank Severs foto's: klik hier om deze te zien.
tekstvoorvieringenPer 5 juli 2020 zijn vieringen in onze Bavo-kerk weer beperkt mogelijk. Er is - rekening houdend met 1.5m afstand van elkaar - ruimte voor max. 100 kerkgangers. Voor degenen, die niet naar de kerk kunnen komen, zijn teksten van de vieringen beschikbaar.
Klik op onderstaand link om de viering via Kerkdienstgemist.nl te beluisteren, mee te lezen of te downloaden.
Als u belangstelling heeft voor het aantal luisteraars (live en niet-live) bij Kerkdienstgemist.nl kunt u hier klikken.
 
06-09-2020 Eucharistieviering - 23e zondag door het jaar
30-08-2020 Woord- en communieviering - 22e zondag door het jaar
23-08-2020 Woord- en communieviering - 21e zondag door het jaar
16-08-2020 Woord- en communieviering - 20e zondag door het jaar
15-08-2020 Eucharistieviering - Maria ten HemelopnemingCorona richtlijnen voor kerkbezoekers van de H. Bavo

Coronavirus

U loopt kans op besmetting door bij een geïnfecteerde persoon in de buurt te komen en doordat hij/zij in uw richting hoest of niest. Men kan het virus ook krijgen door aanraking van een besmet persoon of een besmet voorwerp of oppervlak. Het virus kan op een oppervlak enige tijd blijven voortbestaan.

Richtlijnen RIVM

Vanaf 1 juli 2020 mogen er 100 mensen aanwezig zijn. Religieuze en andere kerkelijke bijeenkomsten kunnen alleen dan plaatsvinden, wanneer een veilige afstand van 1.5m is gewaarborgd. Voor alle activiteiten geldt dat hierbij de richtlijnen van het RIVM inzake hygiëne, afstand, gezondheid, kwetsbare personen e.d. in acht worden genomen:
- geen handen schudden;
- hoest en nies in de elleboog en gebruik van papieren zakdoekjes;
- thuis blijven bij verkoudheidsklachten en/of verhoging van jezelf of van de huisgenoten.

coronavirusIn dit document worden updates geplaatst in verband met het coronavirus. Als een geplaatste update niet meer actueel is, wordt deze verwijderd.

Kerkdienstgemist.nl (gewijzigd 10-8-2020)
Als u de laatst bekende stand van het aantal luisteraars (live/niet-live) wilt zien, klik dan hier.

Vieringen 15, 16 en 23 augustus (geplaatst 10-8-2020)
Als u hier klikt, kunt u de vieringen van 15, 16 en 23 augustus lezen/downloaden.

Vragen/antwoorden aanmelding en reservering voor bijwonen vieringen (geplaatst 20-7-2020)
Klik hier voor de vragen en antwoorden.

Verplichte aanmelding vervalt (geplaatst 13-7-2020)
In de Bavokerk zijn net de eerste ervaringen opgedaan met vieringen met de inmiddels bekende corona-maatregelen. Deze zijn goed verlopen. Kerkgangers vinden het fijn dat we – op veilige afstand van 1,5 meter – weer samen kunnen vieren. 
Eén van de regels was dat ieder die naar de kerk wilde komen vooraf een plaats moest reserveren en naamlijsten moesten worden opgesteld. Dit is niet meer nodig. Het RIVM en het Aartsbisdom hebben de regels namelijk versoepeld: klik hier
Zie ook de update van 20 juli 2020: klik hier

Wij zijn er klaar voor, vanaf 5 juli kunt u weer naar de Bavo-kerk (gewijizigd 20-7-2020) 
Wij vinden het heel fijn als u er weer bent.
Zoals u dinsdagavond nog heeft kunnen horen moet iedereen op 1.5m afstand blijven en zich houden aan de afspraken. 
- heeft u klachten dan blijft u thuis;
- reserveer een plekje in de kerk (voorlopig niet meer verplicht - zie ook aanvulling);
- gebruik desinfectans.
Klik hier voor meer informatie.

Pastoraal team is er voor jou
Wil je even rustig praten, je zorgen delen, wellicht samen bidden. Ook nu, juist nu, willen we er als Pastoraal Team voor je zijn. We worden al heel veel gebeld. Wil ook jij met één van ons praten? We zijn in ieder geval bereikbaar van 9.00-17.00 uur op de volgende dagen:
- maandag en dinsdag pastoraal werkster Hedwig Mensink - 06 20 98 07 48
- woensdag en vrijdag pastoraal werkster Marion Korenromp - 06 23 87 54 99
donderdag en vrijdag pastor Nowara - 06 28 47 86 36
zaterdag en zondag pastoor Van der Vegt - 06 24 16 30 35

Als Bavo-geloofsgemeenschap zijn we er niet alleen voor onszelf. We willen ons ook graag inzetten voor anderen. 24uurvanwoerden
Dat is immers wat het evangelie van ons vraagt. De werkgroep Vitaliteit ziet een mooie uitdaging in het deelnemen aan:

De 24 uur van Woerden

Dit is een groots opgezette wandelestafette in stadspark Molenvliet in Woerden (klik hier voor de site).

Leven met kanker 

Mensen met kanker hebben steun nodig. Ook onze steun! Laat zien dat zij er niet alleen voor staan. Kanker heb je niet alleen.

De opbrengst gaat dit jaar dus naar twee projecten:

  • Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden (klik hier voor website)
  • Onderzoek naar de behandeling van leukemie bij kinderen in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht (klik hier voor de website)

Wat, waar en hoe?

Om te laten zien dat mensen die leven met kanker er niet alleen voor staan, wandelen enthousiaste deelnemers 24 uur lang in estafettevorm door stadspark Molenvliet in Woerden. Woerden maakt er echt een feest van (zie later in de Woerdense Courant): eettentjes, artiesten, loterij en een knallende afsluiting op zaterdag. Heel indrukwekkend is de heldenronde op vrijdagavond om 22.00 uur: langs de hele route worden dan gedenklichten geplaatst, met daarop de namen van je helden: iemand die jou inspireert, iemand die vecht tegen kanker, iemand die aan kanker overleden is, iemand die je wilt eren, iemand die je wilt gedenken...

Als Bavo-gemeenschap doen we graag mee. We hopen dat veel enthousiaste Bavo-deelnemers zullen meelopen. Iedereen (jong of oud, parochiaan of niet) kan deelnemen en zich voor minimaal € 10,-- inschrijven om minimaal één uur mee te lopen in de estafette, maar vaker en langer mag ook (voor elk uur dat je wandelt dus € 10,--).
De tocht begint vrijdag 15 mei om 17.00 uur en eindigt zaterdag 16 mei om 17.00 uur.

Gelezen op de website De 24 uur van Woerden

Door alle maatregelen rondom de coronacrisis zijn ook wij genoodzaakt ons mooie event te verplaatsen.
De nieuwe data zijn 28 en 29 mei 2021
.

Wij doen mee als Bavo-gemeenschap. De bedoeling is dat er elk uur van de dag en de nacht zoveel mogelijk mensen meelopen, minimaal 48 mensen uit onze Bavo-groep. Dat moet toch lukken met de Bavo!

Bij het startpunt geef je na het uur het stokje door aan de volgende wandelaar(s). De teamcaptain is André Severs, geassisteerd door Sjaak Gresnigt.

Je kunt je natuurlijk ook laten sponseren. En als je niet kunt meelopen, kun je toch de goede doelen en de deelnemers steunen door een bedrag over te maken op onderstaand banknummer. Laat het motto zijn:

Opgeven bij André Severs, bij Sjaak Gresnigt of telefonisch: 06 - 11 00 48 56.
Daarbij vermelden: je naam of de namen en het uur of de uren waarvoor je wilt inschrijven. Bij Sjaak kun je ook terecht voor een licht dat jezelf kunt beschilderen voor jouw held in de Heldenronde.
Het verschuldigde bedrag s.v.p. overmaken op: NL85RABO0325310238 t.n.v. AJM Severs. Daarbij vermelden: naam en of het is voor deelname of sponsering.

sjaakandre2020
You’ll never walk alone...
kevelaer1
--- Vanwege het coronavirus is de bedevaart afgelast: klik hier ---

De Utrechtse Broederschap Onze Lieve Vrouw van Kevelaer organiseert op woensdag 26 en donderdag 27 augustus 2020 een bedevaart naar Kevelaer. Deze “bedevaart voor jong en oud sluit aan bij Kevelaer als plek, waar de Moeder Gods wordt vereerd als ‘Troosteres van de bedroefden’. Een plaats ook om verdriet en verlies bij Maria neer te leggen,” aldus de organisatie.

“We gaan samen op weg met plebaan J. Boogers (pastoor van de samenwerkende katholieke parochies in de stad Utrecht), die benoemd is tot directeur van onze bedevaart. Dit jaar zal opnieuw hulpbisschop mgr. Th. Hoogenboom onze bedevaart begeleiden,” zo laat de Broederschap weten.

Er zijn opstapplaatsen in diverse plaatsen rondom Utrecht. Het gezamenlijk vertrek van de bussen is woensdag 26 augustus rond 8.00 uur. De kosten bedragen € 55,- per persoon. Hierin zijn niet begrepen de verblijfskosten in Kevelaer.

Het is ook mogelijk om één dag mee te gaan: woensdagavond vertrekt de bus dan om ongeveer 21.30 uur weer uit Kevelaer. De kosten voor deze ééndaagse reis inclusief diner en koffie op de heen- en terugreis bedragen € 65,- per persoon.

Evenals vorige jaren wordt er bovendien een fietsbedevaart georganiseerd.

Pelgrims kunnen zich opgeven bij Jo van der Hulst, broedermeester in onze Bavo-geloofsgemeenschap, Eikenlaan 9, tel. (0348) 44 40 61.
Beperkte toegang i.v.m. coronavirus. Klik op de foto onderaan dit document

Museum Catharijneconvent presenteert van 28 februari t/m 23 augustus 2020 een tentoonstelling waarin wonderen centraal staan. Wonderen zijn van alle tijden, culturen en religies en spelen sinds het begin van de mensheid een rol in het leven van alledag. Ook kunstenaars laten zich er al eeuwenlang door inspireren. Het weergeven van wat er zich tussen hemel en aarde afspeelt, vraagt om hun allergrootste verbeeldingsvermogen. Die uitdaging heeft de meest spannende en ontroerende kunst opgeleverd. Van Rembrandt tot Mondriaan en Abramović, voor deze tentoonstelling heeft het museum werken uit nationale en internationale collecties samengebracht.

wapenaartsbisdomDe pastorale brief (klik hier) bij gelegenheid van het jaar van de Eucharistie heeft als titel: “De Eucharistie (weer) herbeleven als een kloppend hart van het geloofsleven”. In de brief kondigt de aartsbisschop onder meer het plan aan om paal en perk te stellen aan woord- en communievieringen.

De kardinaal raadt gelovigen aan om vanwege de zondagsplicht naar een andere kerk te gaan waar wel een eucharistieviering is. In onze parochie van de H. Drie-eenheid is de Nicolaasbasiliek in IJsselstein als eucharistisch centrum aangewezen. Daar is elke zondag een eucharistieviering. 

pelgrimstochtBezinning, goede gesprekken, genieten van een mooie omgeving en geld inzamelen voor het goede doel zijn vastenactieonlosmakelijk verbonden met de jaarlijkse pelgrimstocht van Vastenactie. 
In 2020 gaat de tocht voor de 10e maal van start, dit keer in Friesland.
Vanwege de uitbraak van het coronavirus moest de tocht 2x worden uitgesteld. De nieuwe datum is nu 25, 27 en 27 maart 2021.

Het dagelijkse vertrek- en aankomstpunt is het Karmelklooster in het Friese Drachten, vandaar de titel ‘Klooster klunen’. Het voormalige klooster is tegenwoordig een plaats van ontmoeting en inspiratie. Deelnemers, die meerdere dagen meelopen, kunnen overnachten in een van de vroegere kloostercellen.

De pelgrimstocht bestaat uit drie wandelingen van ongeveer twintig kilometer, steeds door een ander type landschap. Ook de avonden kennen een gevarieerd programma. Op donderdagavond horen we meer over het ontstaan van kloosters in Drachten. En op vrijdagavond is er een lezing over de Karmeliet Titus Brandsma.

Praktische Informatie
U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wie drie dagen wil meelopen, kan gebruik maken van een overnachtingsmogelijkheid in het Karmelklooster in Drachten. De kosten voor een arrangement van vier nachten (woensdag tot zondag) inclusief alle maaltijden bedragen € 295,-. Er zijn ook eenpersoonskamers beschikbaar. Voor een impressie van de accommodatie: kijk op www.karmelklooster.nl.

Eén of een paar dagen meelopen kan ook. De deelnemerskosten bedragen € 20,- per dag (exclusief lunch en avondmaaltijd). Aanmelden kan op de dag zelf of via het aanmeldformulier.

Voor een overzicht van de keuzemogelijkheden en bijbehorende kosten verwijzen we u graag naar het aanmeldformulier.

Vanwege het coronavirus is deze pelgrimstocht verschoven naar op 25, 26 en 27 maart 2021 rondom Drachten (klik hier)

repaircafeIn de afgelopen maanden kon geen openstelling plaatsvinden van het Repair Café i.v.m. het coronavirus.
Op 19 september 2020 - onder voorbehoud - is er weer Repair Café.


In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Maar er zijn ook mensen, die deze praktische kennis nog wel bezitten.
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, die draaien om (samen) repareren. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een gratis kop koffie of thee (een vrijwillige bijdrage mag ook!). Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. 

logowijkopbouwEr zijn nog steeds twee vacatures binnen onze vrijwilligersgroep:
- wijk 4A - omgeving Reijerscop
- wijk 9A - Nassaupark, Oranjepark.
Als u er wat voor voelt om onze geloofsgemeenschap in uw wijk te vertegenwoordigen, neem dan contact op met Ineke Hakkennes, tel. (0348) 56 09 30.

Wat wordt er van u verwacht?
De contactpersoon van een wijk brengt een welkomstbezoek aan nieuwe leden van onze Bavo-gemeenschap. Tevens besteedt zij/hij namens de gemeenschap aandacht aan geboorte, huwelijk, jubileum, communie, vormsel of een andere feestelijke gelegenheid.

Op verzoek of op eigen initiatief van de wijkcontactpersoon, bezoekt hij/zij langdurige zieken en nabestaanden. Ook komt hij/zij langs bij 75, 80-jarigen en ouder, met een verjaardagsroos.

U bezorgt jaarlijks een kerstkaart en de brief van de Kerkbalans namens de Bavo-geloofsgemeenschap.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

1e kwartaal 2020

Wij hopen dat u en de uwen het goed maken: dat u en uw dierbaren niet zijn getroffen door het Coronavirus, dat u uw kinderen kunt begeleiden bij hun huiswerk en dat u uw werkzaamheden thuis of op uw werkplek kunt blijven verrichten.
De collectes onder de vieringen t.b.v. de eigen geloofsgemeenschap hebben in het 1e kwartaal van 2020 € 2.638, - opgebracht. Dit bedrag is inclusief de opbrengst van € 269,- vanuit de kapel Huize Gaza.

De opbrengsten van de extra collectes waren:
03-02 Mensen in Nood € 285,-
08-03 en 15-03 Vastenactie € 295,-

Alle goede gevers hartelijk dank voor uw bijdrage in het 1e kwartaal.

Vanaf zondag 22 maart waren er door het coronavirus besloten vieringen. Dat betekende, dat er ook geen collectes waren. Ook in het tweede kwartaal (april en mei) waren er geen collectes in de kerk en viel de collecte-opbrengst weg. Het is jammer dat we elkaar als geloofsgemeenschap niet konden ontmoeten tijdens de vieringen. Deze situatie blijft voorlopig zo tot Pinksteren (of langer?).
Gelukkig hebben we als alternatief het wekelijks beluisteren van de kerkdienst. Hierdoor kunnen we met elkaar verbonden zijn tijdens de vieringen.

De werkzaamheden door onze vrijwilligers gaan zoveel mogelijk door. En wat ook doorgaat zijn o.a. de vaste lasten en de terugkerende kosten van het onderhoud. Deze kunnen we niet even stop zetten. Als we straks weer met elkaar aan de vieringen mogen deelnemen, gaan de deuren weer open en bent u van harte welkom. We willen u daarom vragen om het bedrag, dat u anders in de collecteschaal stopt, naar ons over te maken. Dan hopen we dat we aan het eind van het jaar niet al te diep in het rood komen te staan. We zouden u zeer erkentelijk zijn als we binnenkort een bedrag op rekening nr. NL 69 RABO 0325 3028 63 t.n.v. parochie H. Drie-eenheid inz. Bavo onder vermelding van collecte Bavo-kerk mogen ontvangen. De opbrengst zal dan in verhouding tot de Vastenactie en extra collectes gedeeld worden. Velen hebben al een bijdrage overgemaakt, waarvoor hartelijk dank. Ook hier geldt: laten we het Samen Doen!

4e kwartaal 2019

Dsc 0922 collectemandjes

De collectes onder de vieringen t.b.v. de eigen geloofsgemeenschap hebben in het 4e kwartaal van 2019 € 5.755,- opgebracht. Dit bedrag is inclusief de opbrengst van € 329,- vanuit de kapel Huize Gaza.

De opbrengsten van de overige collectes waren:
21-10 Wereld Missiedag € 240,35
04-11 Oecumene € 143,70
17-11 deurcollecte Jong Nederland, Harmelen € 139,60
01-12 en 15-12 Bisschoppelijke Adventsactie € 348,10
08-12 en 22-12 Solidaridad € 314,60
25-12 Kerstcollecte t.b.v. het Leger Des Heils voor onderdak zwerfjongeren € 338,-
16-12 Kerstsamenzang t.b.v. de aanplant van een boom op het vernieuwde kerkplein € 496,-

Alle goede gevers: hartelijk dank voor uw gaven.

3e kwartaal 2019

De collectes onder de vieringen t.b.v. de eigen geloofsgemeenschap hebben in het 3e kwartaal van 2019 € 3.603, - opgebracht.
Dit bedrag is inclusief de opbrengst van € 380, - vanuit de kapel Huize Gaza.

De opbrengst van de extra collectes zijn:
25-08 MIVA (missie verkeersmiddelen actie) € 130,-
08-09 PCI gezamenlijk doel 3 Harmelense kerken € 181,60
15-09 Zonnebloem afd. Harmelen € 213,60
29-09 PAX (vredeswerk) € 108,75

Goede gevers: hartelijk dank voor uw gaven.

wapenaartsbisdomIn het Aartsbisdom Utrecht start op de eerste zondag van de Advent (zondag 1 december 2019) een Jaar van de Eucharistie’ dat loopt t/m Christus, Koning van het Heelal (22 november 2020).

In de aanloop naar dit jaar heeft kardinaal Eijk een pastorale brief geschreven, getiteld: ‘De Eucharistie (weer) beleven als het kloppend hart van het geloofsleven’.

Klik hier om deze pastorale brief te lezen.
passiespelen2021Het bestuur van De Passiespelen in Tegelen heeft kennis genomen van de maatregelen van de regering rondom het COVID-19 virus. Een van de maatregelen is dat openbare bijeenkomsten tot 1 juni 2020 verboden zijn. 
Dit betekent dat de repetities van De Passiespelen niet voor 1 juni kunnen worden hervat en dat maakt het onmogelijk om een verantwoord passiespelseizoen in 2020 te organiseren.

Het bestuur heeft dan ook met pijn in het hart moeten besluiten om de Passiespelen 2020 niet door te laten gaan en te verplaatsen naar 2021. De Passiespelen zullen in 2021 plaatsvinden van 18 april t/m 29 augustus 2021.

Voor meer informatie klik hier.

pastoorVdrVegt Dsc 2647Onder de titel Vegtpraat brengt pastoor Van der Vegt u op de hoogte over wat hem bezig houdt.

De laatst verschenen editie kunt u lezen als u hier klikt.

jubileumkrantHet eeuwfeest van onze H. Bavo-kerk is gevierd. We kijken terug op een zeer geslaagde periode.

Eén van de activiteiten was het laten verschijnen van een jubileumkrant, die inmiddels 4x is verschenen. De krant is huis-aan-huis in Harmelen verspreid. In editie 4 wordt u speciale aandacht gevraagd voor het adopteren van een glas-in-loodraam. Bij de afsluiting van de restauratieperiode werd editie 5 verspreid.
Als u op onderstaande link drukt, kunt u de verschenen edities nog eens bekijken.

Editie 1: september 2016
Editie 2: 09-02-2017
Editie 3: 01-06-2017
Editie 4: 28-09-2017
Editie 5: september 2018

weetjes

De datum vòòr het onderwerp is de datum van plaatsing van de link. Is er achter een onderwerp een datum ingevuld, dan vindt op die datum de genoemde activiteit plaats.

17-07-2020 Religieuze artikelen te koop, Montfoort (12-09-2020)
17-07-2020 WJD@Home op Ameland (21-01-2021)
02-07-2020 Paus Franciscus: Werelddag van de Migrant en de Vluchteling (27-09-2020)
25-05-2020 Kerken kijken in Utrecht (t/m 12-9-2020)
09-01-2020 Mariabedevaarten, Renkum (laatste bedevaart 18-10-2020)

Achter het woonzorgcentrum Gaza aan de Schoollaan bevindt zich de RK Begraafplaats, behorende bij de parochie van de H. Bavo, Harmelen.
De H. Bavo-parochie bestaat vanaf 28 mei 2010 niet meer omdat op die datum het Aartsbisdom Utrecht het oprichtingsdecreet voor de nieuwe parochie H. Drie-eenheid heeft getekend. Daarvan maakt de Bavo-geloofsgemeenschap deel uit.

De begraafplaats is gesloten: er wordt niet meer begraven.

TarievenAls u hier klikt, kunt u de tarieven lezen zoals die gelden vanaf 1 januari 2019.

avgHet zal u niet ontgaan zijn, dat op 25 mei 2018 de nieuwe privacy wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is geworden.

In de nieuwe wetgeving worden eisen gesteld aan de manier waarop persoonsgegevens op onze Bavo-website zichtbaar zijn. Zo mogen namen, e-mailadressen en telefoonnummers niet zonder toestemming worden opgenomen in de database. 

Zoals u weet wordt uw privacy binnen onze parochie/in onze geloofsgemeenschap gewaarborgd. Er wordt uiterst zorgvuldig met persoonsgegevens omgegaan.
Er is wet- en regelgeving, waaronder de AVG (Algemene Verordening Gegevens-bescherming).

Deze AVG-regels zijn nu zichtbaar op de website op de laatste regel van iedere pagina.
gastenboekAls u op het plaatje klikt kunt u in het gastenboek van de Bavo-gemeenschap kijken.

U kunt niet alleen de geplaatste berichten lezen, u kunt ook een bericht achterlaten.
Onze gemeenschap beschikt over een kleine bibliotheek. 

Op het gebied van catechese, diaconie, liturgie en gemeenschapsopbouw zijn er verschillende boeken, brochures en/of tijdschriften te vinden. Er is vooral een rijke verzameling aan bijbelboeken voor jonge kinderen. Bovendien is er veel informatie vanuit het bisdom. Alle boeken kunnen geleend worden.

De bibliotheek is gehuisvest in de serre van de Bavohof en is toegankelijk tijdens de openingsuren van het secretariaat en voor werkgroepen tijdens hun bijeenkomsten.
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top