R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

HuwelijkTrouwen in de kerk, vroegtijdig aanmelden via deze website!

Als mensen met elkaar trouwen, sluiten ze een verbond. Als ze ook voor de kerk trouwen en het sacrament van het huwelijk vieren, laten ze iets zien van hoe Gods verbond met de mensen altijd was en is: een band van liefde tot het uiterste.

Bijzonder aan het sacrament van het huwelijk is dat de man en vrouw het aan elkáár in hun ja-woord toedienen. De priester of diaken is de officiële getuige namens de kerkgemeenschap en zegent het huwelijk in.

Op elk verbond bereid je je goed voor. Zeker op een huwelijk waar een ja-woord ook een duurzaam woord is. De kerk neemt de duurzaamheid van het ja-woord heel serieus. Daarom vraagt zij een goede voorbereiding. Meestal zijn er twee voorbereidingsavonden samen met andere paren. Aansluitend wordt de huwelijksviering voorbereid met de pastor/diaken, die bij het huwelijk assisteert.

Een voorbereiding is ook dat er veel geregeld moet worden.

Daarom vragen wij dat u zich ruim van tevoren - liefst een jaar - aanmeldt via het ‘Aanmeldingsformulier Kerkelijk huwelijk’. Dit formulier en informatie over hetgeen er geregeld moet worden kunt u via onderstaande link vinden op het algemene parochiedeel van deze website.

Terug naar Startpagina                 Naar meer informatie en aanmeldformulier

© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top