R.K. Geloofsgemeenschap H. Victor - Benschop

In de hele parochie zijn geloofsgemeenschappen bezig met het onderwerp 'Vitaliteit'. Zo ook in onze geloofsgemeenschap.
Het resultaat van deze bijeenkomsten hebben wij gepresenteerd op de bijeenkomst op 29 januari 2019, waarbij vijf van de acht geloofsgemeenschappeen aanwezig waren. De overige geloofsgemeenschappen komen in een iets later stadium aan de beurt.
In het verslag van een van de deelnemers staat te lezen: "De Victorkerk in Benschop getuigde van de meeste realiteitszin. Zij stelde allereerst een bestaansminimum vast: “voor 50 mensen proberen we de kerk open te houden. Lukt dat niet, dan zouden we de kerk kunnen terugkopen en exploiteren of we proberen een spiritueel centrum te creëren met een kerkelijke functie.” Met speciaal opgezette commissies wordt getracht meer gemeenschapszin te creëren en nog meer te gaan samenwerken met verschillende partijen, onder anderen met de verschillende kerken in Benschop. Heel bewust wordt de hele gemeenschap erbij betrokken."
Onze ideeën en doelstellingen hebben wij gepresenteerd via onderstaande poster en spreekt goeddeels voor zich.
Presentatie Vitaliteit Benschop