R.K. Geloofsgemeenschap H. Victor - Benschop

Velen van u zal het niet ontgaan zijn dat de coniferenhaag rond de begraafplaats was verwijderd. De coniferen waren aangetast door een schimmel en stierven langzaam af. Geen fraai gezicht dus. Vandaar dat men besloten heeft om deze haag te verwijderen en te vervangen door een nieuwe haag van beukenboompjes.

Op maandag 22 oktober werd er gestart met de werkzaamheden. Met groot materieel werden de coniferen gerooid en per vrachtwagen afgevoerd. Een zware, maar ook wel dankbare klus.
Van de oude grond waar de coniferen gestaan hebben werd een sleuf grond afgegraven en nieuwe grond aangebracht. Paaltjes met draad ter geleiding van de nieuwe boompjes werden geplaatst.

wil van der sluiszenEn vanmorgen was het dan eindelijk zo ver. Een gezellige ploeg vrijwilligers van de tuinploeg, de mannen die de tuin rond de kerk en de begraafplaats zo fantastisch bijhouden, waren ’s plaatsen beukenboompjesochtends vroeg al aanwezig om de jonge beukenboompjes te poten. Het weer was prachtig, de grond nog heerlijk zacht, de stemming opperbest, de samenwerking zowat nog beter, en dit alles resulteerde in dat de haag bijna in zijn geheel in één dag geplaatst kon worden. Bijna dan, want voor een aantal meters kwam men boompjes tekort. Af is het dus nog nét niet, maar een ieder zal moeten toegeven dat het er al fraai bijstaat. Zeker als met de loop der jaren de boompjes met elkaar weer een prachtige haag gaan vormen ziet ons parochiekerkhof er weer mooi en verzorgd uit. Een waardige plek voor onze dierbaren.

De kosten van dit project bedroegen wel een € 14.000,00. Een fors bedrag. Daarom heeft de stichting ‘De Vrienden van de St. Victorkerk’ een sponsoractie opgestart om dit geld bij elkaar te krijgen.
Wilt u hier ook iets aan bijdragen? Dat kan, via: NL08 RABO 0125 2139 13 o.v.v. nieuwe haag. Alvast onze dank.beukenhaag
© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top