MIVA logo
Op 25 en 26 augustus vindt de MIVA-collecte plaats.
Dit jaar vraagt MIVA aandacht voor de meest kwetsbaren van Zimbabwe.De juiste zorg
In de armste regio van Zimbabwe is medische zorg moeilijk bereikbaar. Tawanda (37) werkt voor het afgelegen Silobela ziekenhuis diep in het binnenland van Zimbabwe.
Zijn team spoort kinderen en jongeren met een beperking op en geeft ze de juiste zorg.

Miva collecte
De bestemming van Tawanda
Tawanda: “De bevolking heeft hier geen geld om de busrit naar het ziekenhuis te betalen. Uren lopen als je ziek bent of als je een beperking hebt is onmogelijk.” Daarom trekt Tawanda de meest afgelegen dorpen in. "Hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn, hoe afgelegen iemand ook woont: iedereen heeft recht op de juiste zorg. Vervoer is echt ons grootste probleem" vertelt Tawanda. “Luiers, krukken of een rolstoel krijgen we zonder vervoer niet op de juiste bestemming. We lopen soms vijf uur om zorg te verlenen. Met een auto kan ik 5 tot 10 bezoeken per dag afleggen. Zonder auto 1 of 2. Een auto is noodzakelijk om dit werk te doen.”

Twee auto's nodig

Gelukkig heeft MIVA Tawanda al kunnen ondersteunen met een auto. Op dit moment zijn er nog twee auto’s nodig. MIVA hoopt met de bijdrage van de collecte, het team van Tawanda van twee extra auto’s te voorzien. En daarmee de bevolking in de twee andere districten de zorg te geven die zo hard nodig is.

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

Mocht u de collecte missen: het rekeningnummer van de MIVA is: NL42 INGB 0000 0029 50

Voor meer infomatie klik hier.
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top