wapenaartsbisdomHet Aartsbisdom Utrecht gaat van 12-21 november 2018 op bedevaart naar Jordanië en Israël. Deze tiendaagse bedevaart sluit aan bij de ‘Nederlandse Dagen’ die bedevaartorganisatie VNB in november in het Heilig Land organiseert.

Deze zijn een vervolg op de succesvolle Nederlandse Dag in Rome in het Heilig Jaar van de Barmhartigheid, die 2.000 pelgrims trok. Ook nu gaan diverse katholieke gemeenschappen en organisaties op bedevaart naar het Heilig Land, om op een centrale plaats samen te komen. Hoogtepunt van deze ‘Nederlandse Dagen’ (met als motto ‘Shalom’) wordt de pontificale Eucharistieviering in de Sint Catharinakerk te Bethlehem.

De Utrechtse pelgrimage start in Jordanië, waar onder meer de berg Nebo (van waar Mozes het Beloofde Land zag) en de historische stad Petra (met de beroemde rotswoningen) worden bezocht. In Israël staan onder meer de Berg van de Zaligsprekingen, het Meer van Galilea, Nazareth, de berg Tabor, Bethlehem (met de Geboortekerk) en natuurlijk Jeruzalem (met de Heilig Grafkerk, de Via Dolorosa en de Olijfberg) op het programma. Elke dag is er een Eucharistievering, de pastorale begeleiding van deze pelgrimage is in handen van mgr. Woorts en vicaris Cornelissen.

12-21 november, € 1.979,- (tweepersoonskamer), meer informatie (komt binnenkort beschikbaar op): www.vnb.nl.