Het rond 1350 gemaakte Mariabeeld in de O.L.V. ten Hemelopneming kerk te Renkum (Dorpsstraat 1, parochie Z. Titus Brandsma) wordt al vele eeuwen vereerd. Na de Reformatie in 1580 kwam het beeld in Utrecht terecht; in 1928 kwam het weer thuis in de RK kerk OLV ten Hemelopneming in Renkum. Die terugkeer werd aanleiding voor jaarlijkse bedevaarten. Zo staat ook in 2018 weer een aantal bedevaarten op het programma.

mariavanrenkumDe Maria/ziekenbedevaart (29 mei) is traditiegetrouw op de laatste dinsdag in de maand mei. Deze bedevaart vond voor het eerst plaats in 1956.
Pastoor Henri ten Have gaat voor in de Eucharistieviering en in het plechtig Lof. Ook pastoors van omliggende parochies zijn aanwezig. De organisatie stelt zich op deze dag al jaren in op het ontvangen van zieken, personen die bedlegerig of slecht ter been zijn en ouderen. Maar daarnaast is iedereen welkom.
Het programma start om 10.30 uur. Voor koffie en lunch wordt gezorgd. Deelnemers kunnen zich opgeven bij mevrouw L. Lotgerink, e-mail klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (0317) 31 83 62.

Sacramentsdag wordt in 2018 gevierd op zondag 3 juni.Het programma begint om 10.00 uur met een Eerste Communieviering. Daarna is er de Sacramentsprocessie met het Heilig Sacrament door het ‘Rosarium Mariae’. Na afloop is er ontmoeting met koffie, thee en voor de kinderen frisdrank.

Het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming wordt gevierd op woensdagavond 15 augustus om 19.00 uur met een Eucharistieviering in de kerk en een lichtprocessie (met kaarsen) door het Rosarium Mariae. Celebrant is pastoor Henri ten Have.

De jaarlijkse Gelderse bedevaart wordt in 2018 georganiseerd op 23 september (aanvang 14.00 uur). Deze bedevaart sluit het aanbod van bedevaarten in 2018 af.

Meer informatie: www.mariavanrenkum.nl.