MIVA logo
Op 25 en 26 augustus vindt de MIVA-collecte plaats.
Dit jaar vraagt MIVA aandacht voor de meest kwetsbaren van Zimbabwe.

kerkenkijkenCultuurhistorisch project Kerken Kijken Utrecht toont u, gedurende de zomermaanden, de culturele rijkdom van de kerkgebouwen in het centrum van Utrecht.

Plan uw bezoek aan een of meer kerken via deze site. Met het handige plattegrondje kunt u zelf uw route bepalen.

Onze gidsen staan klaar om u te informeren over de architectuur, bouwgeschiedenis en de kunstschatten die de kerken herbergen. De toegang is gratis, maar een (kleine) donatie wordt op prijs gesteld.

Het Kerken Kijken seizoen loopt van 26 juni t/m 8 september 2018.
Het rond 1350 gemaakte Mariabeeld in de O.L.V. ten Hemelopneming kerk te Renkum (Dorpsstraat 1, parochie Z. Titus Brandsma) wordt al vele eeuwen vereerd. Na de Reformatie in 1580 kwam het beeld in Utrecht terecht; in 1928 kwam het weer thuis in de RK kerk OLV ten Hemelopneming in Renkum. Die terugkeer werd aanleiding voor jaarlijkse bedevaarten. Zo staat ook in 2018 weer een aantal bedevaarten op het programma.

wapenaartsbisdomHet Aartsbisdom Utrecht gaat van 12-21 november 2018 op bedevaart naar Jordanië en Israël. Deze tiendaagse bedevaart sluit aan bij de ‘Nederlandse Dagen’ die bedevaartorganisatie VNB in november in het Heilig Land organiseert.

Deze zijn een vervolg op de succesvolle Nederlandse Dag in Rome in het Heilig Jaar van de Barmhartigheid, die 2.000 pelgrims trok. Ook nu gaan diverse katholieke gemeenschappen en organisaties op bedevaart naar het Heilig Land, om op een centrale plaats samen te komen. Hoogtepunt van deze ‘Nederlandse Dagen’ (met als motto ‘Shalom’) wordt de pontificale Eucharistieviering in de Sint Catharinakerk te Bethlehem.

Ik heb beloofd dat u in het nieuwe jaar 2018 veel meer te weten komt over Caritas. Wat tot nu toe veelal achter de schermen gebeurde mag best wat meer gezien worden. Want er wordt heel veel en heel goed werk gedaan. Deze keer vertel ik iets over de structuur: hoe is Caritas georganiseerd.

© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top