R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

logo-kinderwoorddienst

Kindernevendienst

De kindernevendiensten (of eigenlijk kinderwoorddiensten) zijn bedoeld om kinderen dichter bij de Kerk en bij Jezus te brengen. Ze worden ongeveer één keer per maand tijdens de zondagviering in de kerk van Cabauw gehouden.

In het begin van de viering worden de kinderen van groep 1-8 uitgenodigd om met de begeleidsters naar de pastorie te gaan. Daar lezen we een eenvoudige versie van het evangelieverhaal van die zondag en praten we daarover met de kinderen. Door middel van een spel of het maken van een teken- of knutselwerkje of een puzzel kunnen de kinderen het thema verder verwerken.
Na de voorbeden komen de kinderen weer terug in de kerk om de rest van de viering mee te maken.

Wij zouden het erg leuk vinden als uw kinderen ook komen. De kinderen zijn doorgaans erg enthousiast en het is gezellig.

De kindernevendienstgroep

Kerstmis2014