R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

St Caeciliakoor650
Het St. Caecilia koor

Herenkoor St.Caecilia.

Onze geloofsgemeenschap van de H. Jacobus in Cabauw, heeft meerdere koren in haar gelederen.

Het oudste koor is het herenkoor St. Caecilia en bestaat momenteel uit 23 zangers gelijkmatig verdeeld over 1e en 2e tenor en 1e en 2e bas.

Een koor met een lange geschiedenis. De exacte oprichtingsdatum is niet te achterhalen. Echter in notulen van het toenmalig kerkbestuur uit 1863 is te lezen dat al gesproken werd over koorzang en een jaarlijkse vergoeding voor de "leider". Daarvan uitgaande dus al minimaal 150 jaar.

Maar belangrijker is het heden en de toekomst.
Het St. Caecilia koor is een zelfstandig koor met een eigen repertoire. Bestaand uit Nederlandstalige liturgische gezangen, één- en meerstemmige Latijnse gezangen, maar ook Duitse, Franse en Engelstalige uit verschillende stijlperioden. Ze kunnen ook bij andere gelegenheden gezongen worden.
Kortom zeer uitgebreid en afwisselend.

Onder ons650Dameskoor Onder Ons samen met 1e organiste Adriana van Beek (4e vl voorste rij)
(foto: René Overbeek)

Na de bevrijding is in 1945 onder leiding van Pastoor Uyttewaal het meisjeskoor, maar nu, dameskoor “Onder Ons” opgericht en telde 35 koorleden. Er is één koorlid al vanaf het begin lid.

Heden telt ons koor 23 leden en 2 ereleden.

Wij ondersteunen de wekelijkse kerkdiensten in onze Geloofsgemeenschap. Tevens ondersteunen wij bij rouw- en trouwvieringen. Wij zingen ook in het Antonius Ziekenhuis en in de Schutse.
Wij hebben een goed samenwerkingsverband met het herenkoor “St. Caecilia” Wij zingen regelmatig samen in de kerkdiensten. Onze repetities zijn op donderdagavond in de kerk.

Ons repertoire bestaat uit: Nederlandstalige, Liturgische gezangen, Latijnse, Duitse en Engelse liedjes.
Altijd al eens in een koor willen zingen? Zingen is ontspannend en gezond voor geest en lichaam. Nieuwsgierig geworden? Kom dan donderdagavond binnen lopen of geef je op bij één van de bestuursleden.
Via de website kun je ook een berichtje sturen. Klik dan hier.
Je bent van harte welkom.

Wij bieden een koor met een prachtige uitstraling, saamhorigheid en gezelligheid. Het repertoire is voor jong en oud en onder professionele begeleiding.
Dirigente : Marieke Dekker
1e organiste : Adriana van Beek
2e organiste : Annemiek van Beek
Voorzitster : Truus van den Hoek (0348)551 718 Secretaresse : Marijke de Keijzer (0348)552 594 Penningmeester : Rikie Kromwijk (0348)552 630 Bestuurslid : Ans de Roos (0348)551 493
Gemengd koor651
Gemengd koor bestaande uit dameskoor "Onder Ons" en herenkoor "St. Caecilia" samen met
1e organiste Adriana van Beek ( 1e links op de 2e rij).
(foto: René Overbeek-2014)
Simply001

Simply Joy

Voorgeschiedenis

In september 1977 is het toenmalige "jongerenkoor Cabauw" opgericht door Marco v Kats.
Na twee jaar stopte Marco met dirigeren van dit koor, en is Annemiek v Beek er "tijdelijk" voor gegaan.
Dat "tijdelijk" duurde uiteindelijk zeventien jaar. In die tijd speelde Sebastian v Zuijlen in het combo
als gitarist, al vanaf zijn negende jaar.

InBetween

(foto: René overbeek)

Voorgeschiedenis

InBetween is een uit nood geboren "gelegenheidskoor", wat inmiddels geen gelegenheidskoor meer is.
Nadat er wat Lopikse koren waren gestopt en er teveel kerkvieringen kwamen zonder koor, met name in Lopik, hebben we met een klein clubje fanatiekelingen van Simply Joy een gelegenheidskoor gevormd om een paar keer per jaar in een viering te zingen.