R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

kerkradio

In onze Geloofsgemeenschap beluisteren een aantal parochianen de vieringen in onze kerk via onderstaande kerkradio.

Door de Stichting Kerkradio Midden Holland is er een zender in onze kerktoren geplaatst. Daardoor kan men in Cabauw, Lopik, Polsbroek en Schoonhoven rechtstreeks meeluisteren met de vieringen in de kerk te Cabauw.

Het plaatsen van deze kerkradio is heel eenvoudig:

Stekker in het stopcontact en aanzetten.

Deze kerkradio is vooraf ingesteld op de juiste golflengte.

Heeft men interesse, dan kan men contact opnemen met:
Henk Wiltenburg
Herman de Manpark 8
3411 ZP Lopik

SchuldHulpMaatjeLOGONeem NU contact op met SchuldHulpMaatje Lopikerwaard
Je hebt dan iemand nodig die met je meedenkt, praktische hulp geeft en aanmoedigt. Een "maatje", dat niet begint over
"eigen schuld, dikke bult", maar geduldig luistert als jij over jouw zorgen praat. Zo'n "maatje" vind je bij onze stichting.
Wij zijn gediplomeerde vrijwilligers, die jou graag een helpende hand willen bieden.

Wij willen ook helpen als er nog geen schulden zijn, maar er wel schulden dreigen te ontstaan.

Ieder mens verdient een nieuwe kans
Stichting BOL (Budget Ondersteuning Lopikerwaard) helpt mensen bij schulden door hen te koppelen aan een "schuldhulpmaatje". Dit zijn gekwalificeerde vrijwilligers, die ondersteunen met budgettering, planning en het
geven van adviezen. Wij zijn een zelfstandig onderdeel van de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje Nederland.

Neem vrijblijvend contact met ons op:
SchuldHulpMaatje Lopikerwaard
Stichting (BOL) Budget Ondersteuning Lopikerwaard
Aanmelden kan via deze website of via de telefoon: 06-43989211

Dienstbaarheid aan de mens

diakoniaDiaconie komt van het Griekse woord ‘diakonia’ dat ‘dienen’ betekent. Dienen en dienstbaarheid staan centraal in de boodschap van Jezus en de christelijke gemeenschap. Diaconie is gericht op het kleiner maken van sociaal-maatschappelijke nood van mensen. Een liefdadigheidsactie kunnen we diaconaal noemen wanneer zij komt vanuit een kerk of door het Evangelie is geïnspireerd.

Deze actie kan ten dienste staan van iedere mens die een steuntje in de rug kan gebruiken. Zij kan zich richten op eigen parochianen, de Nederlandse samenleving of nood elders in de wereld. Op deze manier is de kerk present in de samenleving.

De hongerige voeden

Iemand die honger heeft te eten geven is de meest primaire vorm van diaconie. In de Bijbel zijn hiervan verschillende voorbeelden te vinden. Vaak zijn acties gericht op Afrikaanse landen waar hongersnoden helaas regelmatig voorkomen.

kerk in actieDe organisatie ‘Kerk in actie’ werkt bij grote rampen samen met de Samenwerkende Hulporganisaties. Maar ook in Nederland zijn er mensen die amper beschikken over elementaire levensmiddelen en aangewezen zijn op de voedselbank.

helping hand pink1De Parochiële Caritasinstelling (P.C.I.)

De P.C.I. is een werkgroep, die veel achter de schermen werkt en probeert mensen die in (bijv. financiële) moeilijkheden zijn geraakt op een verantwoorde manier te helpen. Niet alleen financieel maar ook maatschappelijk wordt er met hen samen naar blijvende oplossingen gezocht. Wilt u contact met deze werkgroep, dan gaat dit via het parochiesecretariaat.

Traditiegetrouw is met Kerstmis de deurcollecte voor de PCI, zodat zij voldoende financiële armslag hebben voor het komende jaar. Het P.C.I.-werk dat wel zichtbaar is naar buiten toe, is het bezoeken van zieken en parochianen van 70 jaar en ouder en de verzorging van de kerkradio.