R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

Noodtelefoon
melden bedienen of overlijden bij:

A.H. de Jong tel. 06-13441353

kerkhof totaal

De aanleg

Op vrijdag 13 april 1821 werd er begonnen met ons huidige kerkhof.
Dit staat geschreven in:
"Het hart van de Lopikerwaard door de eeuwen" van Dries van Kats.

Om dit te lezen klik hier.
kerkhofcommissie

Kerkhofcommissie

Beheerder: Gerard Wiltenburg tel. (06) 23 60 81 51
Penningmeester: Bert van den Hoek tel. (0348) 55 17 18
Grafdelven: Gert van Elteren tel. (0348) 55 18 28
vlnr. Bert van den Hoek, Gert van Elteren en Gerard Wiltenburg.
      (foto: René Overbeek)

Onderhoud

Een groep vrijwilligers zorgt voor het onderhoud van het Kerkhof rondom de graven en de paden.
Het graf moet onderhouden worden door de rechthebbende.

Mortuarium in Cabauw

MortuariumTussen de pastorie en de kerk bevindt zich het mortuarium. Dit is een afgesloten ruimte waar de familie onbeperkt toegang heeft met een eigen sleutel. Deze ruimte is altijd beschikbaar.

Als de buitenlamp van het mortuarium brandt, dan weet een voorbijganger dat er 'n overleden parochiaan ligt opgebaard.

Informatie bij Gerard Wiltenburg
tel. 06-23608151.

Het Mortuarium.            (foto: René Overbeek)

Urnengraf

urnengraf urnenveld

(foto: René Overbeek)                                            (foto: René Overbeek)

Nabestaanden kunnen de urn met daarin de as van hun dierbare, na een crematie, begraven in een urnengraf.
Ook in Cabauw is er sinds 2012 een plaats speciaal ingericht voor urnengraven.
Een urnengraf is een prachtige oplossing voor mensen die voor een crematie hebben gekozen maar die het idee van een graf toch ook aanspreekt. De asbus wordt begraven in een urnenkelder. De aanwezige blanco acht-kantige tegel kan naar eigen inzicht worden gegraveerd.
 Net als bij een gewoon graf zullen er grafrechten betaald moeten worden.

Kerkhofreglement

Hoe is alles m.b.t. ons kerkhof officieel geregeld? Alle organisatorische bepalingen en wettelijke voorschriften vindt u in dit document. Voor de volledige tekst, klik hier.

Grafakte

Dit is het contract dat de rechthebbende nabestaande sluit voor het gebruik van een particulier graf op ons kerkhof voor een periode van 20 jaar. Voor de volledige tekst, klik hier.

Voorschriften voor graftekens en grafbeplanting

In dit document staan de afmetingen van toegestane graftekens. Ook de regels die gelden voor de beplanting op de graven staan hierin.
Voor de volledige tekst, klik hier.

onderhoudgroep

Onderhoudgroep van het kerkhof. (Foto: René Overbeek)

Op de foto vlnr:
John de Keijzer, Harrie van Beek, Adri de Vos, Gert van Elteren,
Bert van den Hoek, Henk Wiltenburg, Piet de Vos en Will Geurts.

De onderhoudgroep van het kerkhof

Een groep vrijwilligers zorgt voor het onderhoud van het kerkhof rondom de graven en ook de paden houden zij onkruid vrij. Het graf moet onderhouden worden door de rechthebbende.