R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

064Al ten tijde van de hervorming, wist Cabauw zich in 1679 in een schuilkerk te handhaven. In 1926 werd gestart met de bouw van onze huidige kerk. Een stevig gebouw werd er met vereende kracht neergezet. De stenen werden door parochianen via de wetering aangevoerd. In 1928 kon onze imposante kerk in gebruik genomen worden.

Maar niet alleen wat betreft de uiterlijke vorm is deze kerk bijzonder, ook van binnen is er veel te zien.

Het interieur van de kerk is in nagenoeg oorspronkelijke staat gebleven. Dit is een belangrijke reden waarom deze kerk een Rijksmonument is geworden. De beelden, ramen en de bijzondere kruisweg vertellen hun eigen verhaal, zonder woorden. Elke statie is een kunstwerk op zich. Elk steentje uit de mozaiek heeft zijn eigen kleur. In Cabauw staat een monument waar de geloofsgemeenschap van de H.Jacobus trots op is.